Wat te doen met zelfbouw Renault Master?

Alles over het zelf (in)bouwen van een kampeerauto.
Concrete
Berichten: 3
Lid geworden op: di 14 nov 2023, 19:23

Re: Wat te doen met zelfbouw Renault Master?



Bericht door Concrete »

Dank voor al jullie reacties, dat maakt de afweging makkelijker. Hij is overigens voor een diagnose bij een transmissiespecialist geweest, die stelt dat de vloeistof in de bak niet meer voldoende is, ze niet weten hoe lang dat al is en dat daardoor de kans op ernstige slijtage groot is en dat ze daarom alles willen vervangen om kwaliteit te garanderen. Een andere specialist bevestigt dat zij dat ook zo zouden doen. De bak is dus echt op.

Vervanging door tweedehands of ombouw naar een handbak in Frankrijk is wellicht het overwegen waard. We hebben vrienden die daar wonen, dus het is geen probleem om in die regio voor langere tijd te zijn en daar te zoeken naar iemand die de reparatie kan doen. Daar moet hij zeker nog wel heen kunnen rijden.

De staat van de bus is verder OK. APK is nooit een probleem, motorisch en remtechnisch werkt het prima, de bus heeft ons nooit in de steek gelaten. Maar er zijn wel kleine dingen die steeds optreden en die vervangen moeten worden. De turbo moet eigenlijk ook worden aangepakt, blijkt bij de laatste beurt. En onze vaste garage zegt dat er natuurlijk allerlei dingen kunnen gaan optreden met een bus van deze leeftijd. We houden in ons huidhoudboekje wel rekening met elk jaar een reparatie van meer dan 1000 euro. Dat is ook de cost of doing business als je een onbekende bus koopt, maar daar zijn grenzen aan.

Als je kijkt wat andere bussen van vergelijkbare leeftijd en kilometrage tweedehands kosten dan wordt daar soms wel meer dan 15K voor gevraagd, terwijl alles zelfgebouwd is. Dat bedrag gaat deze bus denk ik niet halen, het is echt een gebruiksvoorwerp die weer helemaal op de wensen van mijn vriendin is aangepast. Maar rond de 10K is wel te verwachten als er een werkende bak in zit. Dan nog, er is de afgelopen jaren natuurlijk wel het nodige aan gedaan, die reparaties hebben al een paar duizend euro gekost. Om nu weer tussen de 5-7K te investeren en misschien volgend jaar weer tegen een duur probleem aan te lopen is het misschien ook niet waard.

Zoals gezegd is het wel het onderzoeken waard wat vervanging of ombouw in Frankrijk kost, alles bij elkaar. In Nederland is er vooralsnog geen gerenommeerd bedrijf bereid om met tweedehands materialen te werken. Dankjewel voor het meedenken!
AadenAnke
Berichten: 13293
Lid geworden op: do 14 aug 2014, 17:41
Locatie: Hoekse Waard

Re: Wat te doen met zelfbouw Renault Master?



Bericht door AadenAnke »

Het inhangen van een versnellingsbak is geen hoog standje voor monteurs :lol: bij elke lokale buurt garage kunnen ze dat echt wel. Hier in de omgeving van 010 en 078 zitten vrij veel garage bedrijfjes van mensen met een migratie achtergrond of zoals we hier simpel zeggen Turkse garages die ook van Marokkanen Surinamers of weet ik veel achter grond kunnen zijn. Werken vaak met hele schappelijke tarieven en zij gewend om aan vaak toch wat minder jonge auto’s te sleutelen dus gebruikte onderdelen zoals een motor of versnellingsbak is voor hun geen uitzondering. Bij deze jongens ben je volgens mij met een 2.000/2.500€ wel weer gerepareerd op pad. Anders weet ik misschien zelf ook nog wel een adresje is wel een gewone Hollandse jongen maar ook eentje die altijd met ouder spul bezig is! Hij heeft zich gespecialiseerd in Toyota 4wieldrives reviseerde daar ook zelf de bakken van. Hij heeft het wel altijd erg druk en heeft nooit tijd (zegt hij) maar als hij dan zijn agenda pakt lukt het met een week of 5/6 meestal wel

Gr Aad
Gebruikersavatar
Jan van Gemert
Berichten: 109
Lid geworden op: ma 23 mar 2015, 20:41
Locatie: Gemert

Re: Wat te doen met zelfbouw Renault Master?



Bericht door Jan van Gemert »

Onlangs de schakelrobot van mijn Master laten vervangen door nieuwe. Monteur wist dat reviseren vaak een teleurstelling is. Van de bak zelf alleen olie vervangen, geen luxe na 16 jaar. Kostenplaatje 3500€ maar rijdt weer als een niewe.
Plaats reactie