met de hond naar Zweden

Gebruikersavatar
Camperic
Berichten: 5715
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 10:27
Locatie: City of Mars

Re: met de hond naar Zweden



Bericht door Camperic »

Vaak krijg je commentaar op de loslopende hond, zelfs als deze netjes met aandacht naast je loopt, van mensen die hun hond aan zo’n lange uittrekbare lijn hebben lopen. Zelf dus niet de hond onder controle en vaak ook een hond die niet geleerd is te gehoorzamen, maar een ander het los laten lopen verwijten.

Ja, ook onze hond heeft het van tijd tot tijd nodig om los te kunnen rennen. Daarmee houden we rekening met de omgeving, maar wettelijk mag het niet altijd inderdaad. Er op worden aangesproken is dan terecht, maar c’est le tone qui fait la musique. Verdraagzaamheid is vaak ver te zoeken. Als je vraagt of ze er hinder van ondervinden is het antwoord vaak “Nee, maar het mag gewoon niet”.
Eric

Adria Compact DL Plus 2021 160pk 9v automaat
ikkecarl
Berichten: 56
Lid geworden op: za 29 aug 2020, 16:38

Re: met de hond naar Zweden



Bericht door ikkecarl »

Hoi, iedereen van harte dank om de nuttige reacties. En inderdaad soms wil onze hond, die zeer goed luistert, ook wel eens rennen en loslopen. Maar we houden rekening met dit verbod.
Hartelijke groeten,
Carl
Hoekje
Berichten: 81
Lid geworden op: di 11 okt 2022, 21:16

Re: met de hond naar Zweden



Bericht door Hoekje »

Dat klinkt absoluut heel aardig en redelijk Carl. Zeker een hond moet ook kunnen rennen en Zweden laten hun hond ook af en toe rennen. Maar zodra ze iemand of een dier in de verte zien lopen roepen ze de hond en zorgen dat andere mensen er geen last van hebben door hem onmiddellijk aan de lijn te doen. Na jarenlange ervaring door heel Zweden heb ik gemerkt dat loslopende honden meestal van Nederlanders of Duitsers zijn. Zweden zijn over het algemeen iets terughoudender en zullen zelfs excuus maken als ze hun hond per ongeluk te laat aan gelijnd hebben.
En dan geldt natuurlijk ook hier uitzonderingen zijn er altijd……
Plaats reactie