Corsica trip half september

Plaats reactie
Corbogers
Berichten: 78
Lid geworden op: di 05 nov 2013, 16:47

Corsica trip half september



Bericht door Corbogers »

Hallo medeforum gebruikers,
Half september willen we een maand naar Corsica. Omdat we met honden reizen geniet de veerboot vanaf Livorno onze voorkeur. We rijden vanuit Limburg via Duitsland en Zwitserland. De honden zullen op de veerboot vermoedelijk niet uit de camper komen. Heb verschillende posts over muilkorven gelezen. Hebben jullie tips, alles is welkom.
Gebruikersavatar
hurktoilet
Berichten: 8268
Lid geworden op: za 14 jan 2012, 12:59
Contacteer:

Re: Corsica trip half september



Bericht door hurktoilet »

Ik ben bepaald geen hondenkenner, maar ik weet wel dit. Frankrijk heeft concrete regels voor zogeheten gevaarlijke honden. Aanvalshonden (cat. 1) mag je zelfs niet meenemen naar Frankrijk (max straf 6 maanden gevangenis en 15.000 euro boete). Waak- en verdedigingshonden (cat. 2) zijn wel toegelaten, maar je hebt er een vergunning voor nodig. Beide categorieën moeten als ze buiten komen gemuilkorfd worden. Ook moet je verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid als deze honden een ander iets aandoen en je moet een vergunning hebben om deze dieren te houden.
De aanvalshonden zijn American Staffordshire terrier, mastiff en tosa, maar alleen als ze geen rashonden zijn.
American Staffordshire terrier, Tosa en rottweilers (al dan niet als rashond) vallen onder de waak- en verdedigingshonden.
Officiële tekst. Zie ook deze link.
Geen idee hoe dit voor honden van toeristen geregeld kan worden, maar als je hond niet één van de genoemde is heb je er gewoon niets mee te maken.
Iets heel anders: houd er rekening mee dat honden op veel stranden in Frankrijk verboden zijn. Er is een lijst van stranden waar ze wel welkom zijn.
Peter (dankt zijn nick aan de Frankrijk-website die hij jarenlang had)
Twitter: @Camper_toerist
Corbogers
Berichten: 78
Lid geworden op: di 05 nov 2013, 16:47

Re: Corsica trip half september



Bericht door Corbogers »

Dank Peter, van die wetgeving hebben we geen last.
Plaats reactie