Reisje naar Ierland in september

Plaats reactie
borretje
Berichten: 97
Lid geworden op: ma 26 okt 2020, 7:15

Reisje naar Ierland in september



Bericht door borretje »

Goedenavond allemaal,
We hebben het plan om eind augustus af te reizen naar ierland om eind september weer terug te keren.
Ondertussen veel, weliswaar wat oudere info, in dit forumdeel opgedaan. Met links naar leuke reisverhalen en andere links naar relevante sites.
Het doel is zuidelijk te beginnen en dan een stuk langs de westkust omhoog; hoever zien we wel. We zijn zijn niet van die camperaars die iedere dag zo nodig verder moeten maar rustig eens een paar dagen staan om de boel lokaal wat te verkennen. Lopend en/of fietsend.
Daar komt dan al de eerste vraag: is er goed te fietsen in Ierland (beiden ebike)? We hebben fietservaring in Spanje en Frankrijk, dus ik ben niet zo gauw bang. Fietsen in Nederland is soms stressvoller.
Punt 2: is er makkelijk aan een een data simcard te komen voor de mifirouter? Heb wat gelezen over Three.
Punt 3: De reis erheen: zitten te kijken naar ferry Cherbourg-Rosslare. Ik kan geen info vinden over overnachten in de camper dus het zal wel een hut worden. Maar 2 persoons hutten zijn er al niet meer en overnachten in een muffe 4 of 6 persoonshut lijkt minder aantrekkelijk voor ons.
Dus komt optie via Engeland om de hoek kijken. Maar dan moeten we wat ponden aanschaffen en 2 overtochten plannen. En dan ook nog voor de terugtocht. Geen flauw idee of dit ook een ander financieel plaatje is. Heeft iemand hier nadere ervaringen mee?
Ook Roscoff (Bretagne) naar Dublin is mogelijk, maar we willen zuidelijk beginnen in Ierland.
Verder is onze aanrijroute vanuit Noord Nederland, dus de Engelandroute kan interessanter zijn.

Hopelijk krijgen we op korte termijn zinnige antwoorden. Onze camper is wat minder uitgerust om vaak vrij te staan, dus het zal meer campingwerk worden.
Gebruikersavatar
hurktoilet
Berichten: 8268
Lid geworden op: za 14 jan 2012, 12:59
Contacteer:

Re: Reisje naar Ierland in september



Bericht door hurktoilet »

Sweet memories, al hebben wij veel vrij gestaan. Is al weer aantal jaren geleden, ik meen 2017 (voor de Brexit), maar voor wat het waard is.
Varen op zee vinden we saai, dus hebben we de route via Duinkerken-Dover en Dublin-Holeyhead/Pembroke-Rosslare gedaan, beviel prima. Eén keer twee uur varen, één keer vier uur varen. En ja, in Engeland/Wales. Overtochten online plannen is een fluitje van een cent, wel goed kijken naar de prijs van de dag.
Op zich moet je sowieso in Ierland eens in de 2 of drie dagen naar een camping om je toilet te legen. Dat kan ook in openbare toiletten bij stranden, maar dat wordt niet overal op prijs gesteld en het gaat niet overal even handig. Campings zijn allemaal redelijk basic (nette voorzieningen, geen zwembad, wel vaak gemeenschappelijke keukens.
Zorg dat je voldoende gas bij je hebt. NL flessen kunnen niet gevuld worden. En als je al een fles kunt kopen die lijkt te passen, zit de schroefdraad precies verkeerd om zit...
Wij hebben ook sim kaartje van Three gekocht, werkte prima. In weerwil van de naam kun je die op maar liefst 69 plekken kopen. Op dit moment hebben ze een aanbieding onbeperkte data op 5 g, 20 euro voor vier weken, lijkt me een no-brainer
Peter (dankt zijn nick aan de Frankrijk-website die hij jarenlang had)
Twitter: @Camper_toerist
kampertjes
Berichten: 1202
Lid geworden op: wo 10 dec 2008, 20:41

Re: Reisje naar Ierland in september



Bericht door kampertjes »

Als je uit noord NL komt, is het dan niet te overwegen om IJmuiden-Newcastle te pakken (nachtboot) om daarna in een paar dagen Engeland over te steken, onderweg een paar uitstapjes te maken(mooie gebieden!) om vervolgens in 2 uur naar Ierland te varen vanuit Cairnryan. Je bent dan weliswaar in noord Ierland maar dat heeft beslist ook zijn charmes. En als je de noord en west kust volgt kom je vanzelf een keer in het zuiden. Noord Ierland wordt vaak overgeslagen maar dat is onterecht. Wij hebben dat destijds ook zo gedaan en zou het weer zo doen.
Eenmaal in het zuiden kun je of langs oostkant of midden weer omhoog en Dublin nog bezoeken of via Engeland weer terug. De korte pontjes vanuit Roslare en Dover zijn dan logisch. Hoef je niet eens te reserveren of je doet dat onderweg. Wel zo prettig want dan zit je niet gebonden aan bepaalde tijd. Want het kan natuurlijk zijn dat je na 4 weken regen het wel gezien hebt…..
En fietsen in Ierland? Geen ervaring mee maar de wegen zijn doorgaans bijzonder smal en het wegdek vaak erg slecht. Je zal d’r best kunnen fietsen maar het lijkt mij geen fiets bestemming bij uitstek.
Veel plezier, is een mooi land met geschiedenis en rauwe randjes.
borretje
Berichten: 97
Lid geworden op: ma 26 okt 2020, 7:15

Re: Reisje naar Ierland in september



Bericht door borretje »

Alvast bedankt voor de info. We gaan komende week er weer eens voor zitten. Misschien ook wel weer noordwest spanje maar dan uitgebreider. Onze kennismaking met dat gebied is ons in april zeer goed bevallen.
Andere overweging: volg.de deskundigen zitten nu met hitte door het El Nino fenomeen. Gebeurt vaker maar dan statistisch het voordeel eropvolgend veel nattigheid in het gebied van onze warme golfstroom langs oa Ierland. Kunnen we beter nu gaan.
Jullie horen nog

Verstuurd vanaf mijn SM-P610 met Tapatalk

Plaats reactie