Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023

Zonnestraal
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 30 okt 2022, 17:02

Re: Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023



Bericht door Zonnestraal »

Update na onze ervaring met de hond naar Engeland: We hebben met de camper voor de eurotunnel gekozen en dat is prima bevallen in mei. Overnacht op camperplaats Aire de Camping-Car Rue d"Asfeld voor 11 euro vlakbij het strand van Calais en dicht bij de eurotunnel. De controle bij de PET-receptie ging ook zonder problemen. Alles staat goed aangegeven en als je je van te voren goed voorbereid en aan alle verplichtingen hebt voldaan sta je binnen 10 minuten met je hond weer buiten. Je krijgt een ticket op je voorruit dat er een hond aan boord is. We zijn 4x gecontroleerd eer we op de trein stonden: door de franse douane, de engelse douane, controle of je gasfles echt uit staat en controle in de camper of er evt verstekelingen aan boord zijn. Iedereen was even vriendelijk en omdat we redelijk op tijd waren werd er ons gevraagd of we niet een overtocht eerder wilde nemen omdat er toch plaats was. Heel fijn! Na 30 min stonden we op Engelse bodem en konden we onze vakantie vervolgen. De terugweg verliep ook prima ( je moet ook weer langs de Pet-receptie) al was het iets drukker en moesten we zo'n 45 minuten wachten. Kortom: zeker aan te raden voor hondenliefhebbers die hun dier bij zich willen houden tijdens de overtocht!
(NB zorg wel dat alles echt in orde is want we hebben ter plaatse gezien dat ze zonder pardon mensen weigeren voor de overtocht waarbij de voorbereidingen niet goed zijn uitgevoerd!) We zijn op onze reis tot aan de Schotse grens gekomen. Genoeg te zien in Engeland!
Engeland is een zeer hond-vriendelijk land , bijna overal mag de hond mee naar binnen, ook in restaurants, winkels (behalve supermarkten) en overal staan bakjes water en vaak ook nog bakjes hondenkoekjes.
Gebruikersavatar
Aagje
Berichten: 1660
Lid geworden op: do 22 jan 2009, 14:30
Locatie: Rotterdam

Re: Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023



Bericht door Aagje »

Leuk dat je er nog even op terugkomt en dat het zo goed bevallen is. Wij zijn ook in mei via de eurotunnel met hond naar GB gegaan en weer terug op dezelfde manier. Ideaal! Petscontrol was zo gepiept en daardoor waren we een uur te vroeg, maar we mochten gewoon doorrijden op de trein die eerder vertrok. Schotland en Engeland zijn zó ongelooflijk hondvriendelijk en dol op honden, dat de onze, eenmaal weer thuis, bijna moest afkicken van al die aandacht die hij daar kreeg. :wink:
Laatst gewijzigd door Aagje op wo 05 jul 2023, 13:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Wally Wanderlust
Berichten: 40
Lid geworden op: za 29 mei 2021, 12:08

Re: Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023



Bericht door Wally Wanderlust »

Leuk, wij willen volgend jaar, ik zal me eens gaan inlezen wat tegenwoordig de eisen zijn. Wellicht is er na Brexit het een en ander veranderd ten opzichte van vroeger.
Gebruikersavatar
Aagje
Berichten: 1660
Lid geworden op: do 22 jan 2009, 14:30
Locatie: Rotterdam

Re: Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023



Bericht door Aagje »

Niet echt. Geldig rabiesvaccin, wormtablet afgetekend door dierenarts maximaal 5 dagen voor de overtocht, en gezondheidsverklaring in het paspoort door dierenarts afgetekend. En de hond moet gechipt zijn natuurlijk. Elke dierenarts is op de hoogte van wat er moet gebeuren voor vertrek.
JVG
Berichten: 48
Lid geworden op: vr 07 jun 2019, 15:13
Locatie: limburg

Re: Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023



Bericht door JVG »

Ook ik wil even een reactie plaatsen over onze reis naar Schotland met onze camper een twee hondjes.
We zijn overgestoken naar Engeland via de Eurotunnel. Zowel in Frankrijk als in Engeland alles perfect geregeld. Je moet er inderdaad voor zorgen dat je hondenpaspoort helemaal voldoet aan de gestelde voorwaarden. En in Frankrijk wordt buiten het controleren van een afgesloten gastank, ook ge-
keken of je geen verstekelingen aan boord hebt.
We hebben in Schotland Isle of Skye bezocht , de Highlands doorkruist en dwars door de Grampian Mountains getrokken. Wat een ongelooflijk mooi land is
dit. We hadden wel de mazzel gehad, met de eerste 14 dagen alleen maar mooi weer met hoge temperaturen , zeker voor Schotse begrippen.
En overal alleen maar aardige en vriendelijke mensen ontmoet. Echt niet het idee gehad, dat campers niet meer welkom zouden zijn.
Wat wel opviel was de drukte overal, onderweg , op uitzicht punten en op campings. De meeste campers voorzien van Britse kentekenplaten. Te zien aan de opschriften op veel campers, gehuurd. Wellicht door niet Britten die in Engeland een camper gehuurd hadden. Dat weten we natuurlijk niet.
Maar we kunnen iedereen aanrijden eens een rondje Schotland te doen. Eventueel te combineren met een bezoek aan Lake district in Engeland. Ook de moeite meer dan waard.
Gr Jack
Gebruikersavatar
seth_space
Berichten: 8706
Lid geworden op: za 06 aug 2016, 18:40
Locatie: Brabant

Re: Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023



Bericht door seth_space »

Fijn dat het allemaal nog zo soepel gaat sinds de brexit.
Wel een vraagje over dat lamineren.
Ik heb die optie bij dierenkliniek nog nooit gezien
Deden jullie dat zelf?
Of plakten jullie een doorzichtige sticker over het vel oid?
Ook vroeger was niet alles zoals het vroeger was. HvV
“Wisdom is the result of experience and experience the result of bad judgement.”
Gebruikersavatar
Camperic
Berichten: 5716
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 10:27
Locatie: City of Mars

Re: Beste optie met camper en hond naar Schotland in mei 2023



Bericht door Camperic »

Dat doen ze bij mijn dierenarts standaard voor de Rabiës vaccinatie en op mijn verzoek bij alle registraties van vaccinaties.
Better safe than sorry :wink:

Gewoon even vragen dus, maar vreemd dat ze het niet al doen bij Rabiës vaccinatie :-?
Eric

Adria Compact DL Plus 2021 160pk 9v automaat
Plaats reactie