Wildstaan aan de Portugese kust aan banden

Plaats reactie
Joske
Berichten: 2098
Lid geworden op: za 26 mar 2005, 13:28
Locatie: Portimão, Portugal

Wildstaan aan de Portugese kust aan banden

Bericht door Joske » wo 22 jul 2020, 23:02

Het navolgende stuk is verschenen.
Het betreft het voornemen een verbod in te stellen om te parkeren op parkeerplaatsen die direct aan het strand liggen. Laat staan het overnachten aldaar.
https://postal.pt/sociedade/2020-07-20- ... o-contesta
Ik krijg de link niet goed weergegeven. Bij aanklikken wil hij allerlei cookie-instellingen weten.
Maar hier volgt een google vertaling van de inhoud:

De regering heeft vandaag verduidelijkt dat campers in het kader van de covid-19-pandemie een maatregel die de sectorfederatie "absurd" acht, niet mogen parkeren in de parken en parkeerterreinen die toegang hebben tot de stranden.
In een antwoord aan Lusa zei een bron van het staatssecretariaat van Toerisme dat de regering, gezien de uitzonderlijke maatregelen inzake toegang, bezetting en gebruik van stranden in het badseizoen 2020, "inzag dat het passend, noodzakelijk en evenredig was om te verbieden" campers of iets soortgelijks in parken en parkeerterreinen ''.
Door permanentheid te verbieden, voegde hij eraan toe: "het was bedoeld om zowel het parkeren (verblijf zonder bewoners) als het overnachten (verblijf bij bewoners) van campers in de parken en parkeerterreinen voor toegang tot de stranden te verbieden".
In gesprek met Lusa, Manuel Bragança, de president van de Portugese Federatie van Autocaravanismo (FPA), beschouwde "het absurde en enigszins afwijkende" de onmogelijkheid van de caravans om te parkeren in de strandparken.
“We zijn niet geïnteresseerd in een overnachting op het strand. Mijn voertuig is de camper en het is me verboden om van het strand te genieten omdat mijn voertuig een camper is en omdat iemand eraan dacht om zoiets in een wettelijk diploma te schrijven ”, zei hij.
De federatie zal opnieuw een publiek vragen aan de staatssecretaris van Toerisme, Rita Marques, om te proberen te demonstreren "hoe negatief de situatie is".
"Ik heb al gezegd in de Commissie voor Economie en Openbare Werken, in de Vergadering van de Republiek, dat we proberen de zon te bedekken met een zeef en dat heeft onvermijdelijke gevolgen", zei de vertegenwoordiger, eraan toevoegend "anorganische bewegingen van caravanners als noch de federatie, noch de Associação Autocaravanista de Portugal (CPA) controle ”.
Manuel Bragança waarschuwde voor het feit dat "er tegenwoordig een ernstig probleem is", waarin "niemand profiteert, noch caravanners, noch land, noch toerisme".
De ambtenaar zei ook dat de voogdij "het bestaan ​​van 10.000 campers wilde verbergen", in het besef dat "de 10.000 niet noodzakelijkerwijs naar het strand gaan, maar duizend, tweeduizend of vijfduizend kunnen gaan".
Volgens de reactie van de staatssecretaris van Toerisme evalueert de regering "voortdurend de mogelijkheid om alle wetgevingsmaatregelen ter bestrijding van de pandemie van de covid-19-ziekte te handhaven, met inbegrip van het verbod op de duurzaamheid van campers in parken en gebieden parkeerplaats om toegang te krijgen tot de stranden ”.
Op 15 mei werd door de Raad van Ministers een besluitwet goedgekeurd die de uitzonderlijke en tijdelijke regeling vaststelt die van toepassing is op de bezetting en het gebruik van de stranden voor het badseizoen 2020, waarin de regels voor circulatie in de toegangen, badfaciliteiten en de bezetting van het zand.
Er werd onder meer besloten om het parkeren buiten de daarvoor bestemde parken en parkeerterreinen te verbieden, evenals "de duurzaamheid van campers of dergelijke in de parken en parkeerterreinen".
In het diploma wordt echter niet gespecificeerd of deze permanentie alleen betrekking heeft op de overnachting, dus de opheldering van de staatssecretaris eindigt bij twijfel.
De FPA en CPA zijn van mening dat de regering, door verschillende regels vast te stellen voor het parkeren in parkeergarages, "haar grondwettelijke recht op vrij verkeer ernstig schaadt".
Vanwege deze situatie hadden ze de regering al gevraagd om "de wettelijke norm in te trekken / te wijzigen, zodat het lichte personenvoertuig genaamd" camper "en zijn chauffeurs dezelfde rechten konden genieten die werden toegekend aan voertuigen van dezelfde categorie en type".
Volgens de FPA en CPA behoort de camper met een brutogewicht van 3.500 kg of minder en een maximumcapaciteit van negen zitplaatsen, inclusief die van de bestuurder, tot de klasse van lichte personenauto's met de Europese typegoedkeuring van categorie M1.
Daarom, benadrukken ze, is er geen andere wettelijke definitie van voertuigcategorieën.
Donderdag werd het programma "For a Responsible Autocaravanismo" gelanceerd, ontwikkeld door Turismo de Portugal.
“Turismo de Portugal financiert campers, tot nu toe zijn 41 camperservicegebieden goedgekeurd waarbij 27 gemeenten betrokken zijn, met een totale waarde van twee miljoen euro. Aan deze set worden zeer binnenkort nog eens vijf toegevoegd met een ondersteuningswaarde van 464 duizend euro ”, onderstreepte de staatssecretaris van Toerisme, Rita Marques.
https://postal.pt/sociedade/2020-07-20- ... o-contesta
Groeten van Joske!
Naast camperen en geocachen, ook fan van een van Nederlands mooiste producten:
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
FrankJC
Berichten: 439
Lid geworden op: do 05 okt 2017, 15:38
Locatie: Aa en Hunze

Re: Wildstaan aan de Portugese kust aan banden

Bericht door FrankJC » wo 22 jul 2020, 23:11

Dat noemen ze geloof ik 'in je eigen voet schieten'. :thumbdown:

Gebruikersavatar
Bob Diesel
Berichten: 22222
Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
Locatie: limbabwe
Contact:

Re: Wildstaan aan de Portugese kust aan banden

Bericht door Bob Diesel » do 23 jul 2020, 7:09

Er roept weer iemand iets :idea:
om onder de noemer ,,corona,, het beleid strenger te maken

E zo als je leest , een camper tot 3500kg is ge woon een auto
storm in een borrelglas water :cheers:
Groetje's
Bob
Afbeelding

Reisverslagen ed
http://freubels-van-elly.jouwweb.nl

Today ,is Yesterday,s .Tomorrow

PE1OPQ Theo
Berichten: 1496
Lid geworden op: ma 12 dec 2011, 16:24
Locatie: Gasselternijveen

Re: Wildstaan aan de Portugese kust aan banden

Bericht door PE1OPQ Theo » do 23 jul 2020, 8:00

Er zal vast wel een reden voor zijn om campers niet meer op parkeerplaatsen te willen hebben?

Theo

Gebruikersavatar
hathi
Berichten: 7876
Lid geworden op: di 07 dec 2010, 14:53
Locatie: ASTEN

Re: Wildstaan aan de Portugese kust aan banden

Bericht door hathi » do 23 jul 2020, 13:07

Lijkt me ook Theo,het is nu eenmaal mens eigen,geef je ze een vinger,pakken ze de hele hand :-B
Hans

Plaats reactie