Steca 3030 op diodebrug

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Simon1978
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 04 mar 2020, 19:35

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door Simon1978 » do 26 mar 2020, 10:31

Jos, wil ze liever nie parallel zetten en schakelen mag niet met de paap methode schijnbaar.
De enige oplossing is nog een steca 3030 kopen (ik heb immers 2 zonnepanelen die op 1 steca zitten).
Dit lijkt me de enige manier om 't te doen zoals ik wil.

Simon

myway
Berichten: 10793
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door myway » do 26 mar 2020, 15:10

Een schakelaar in een draad die van het paneel komt.
Kun je eerst het paneel uitzetten en dan van accu wisselen.

Gebruikersavatar
hans51
Berichten: 907
Lid geworden op: wo 24 jun 2009, 19:40
Locatie: Noord Limburg

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door hans51 » do 26 mar 2020, 18:57

Dit alles is vragen om fouten en problemen :bang:

Groet hans51
Bij ons valt niets te erven.
Want we reizen tot we sterven

Simon1978
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 04 mar 2020, 19:35

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door Simon1978 » do 26 mar 2020, 19:01

Hoezo hans? Twee seperate systemen compleet gescheiden van elkaar? 1 argofet 3-200,twee hh accu's, twee steca, twee zonnepanelen en klaar.

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 31377
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door Kroppie » do 26 mar 2020, 19:06

draaischakelaar met meerdere(4) standen, (1e)eerst gaat paneel af, (2) dan accu, (3)dan eerst ander accu aan (4)en dan paneel op laatste accu

dat soort schakelaars zijn bij dumpzaken wel te vinden (zijn vaak wel groot :-B )

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Gebruikersavatar
hans51
Berichten: 907
Lid geworden op: wo 24 jun 2009, 19:40
Locatie: Noord Limburg

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door hans51 » do 26 mar 2020, 19:49

Ieder zijn eigen idee ik houd het liever idiot proof , lekker simpel en betrouwbaar kan er ook weinig fout gaan .
Maar suc6 ermee.

groet hans51
Bij ons valt niets te erven.
Want we reizen tot we sterven

Simon1978
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 04 mar 2020, 19:35

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door Simon1978 » zo 29 mar 2020, 11:22

Hallo,

Tweede steca geplaatst en de twee gescheiden systemen werken zoals het hoort en ik het wil. Bedankt voor het meedenken en reacties.

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 31377
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door Kroppie » zo 29 mar 2020, 11:53

:thumbup: , eigen idee hebben, spullen aanschaffen, aansluiten, testen, naar wens?, zo ja ?, :thumbup: , zo nee verder denken, en veranderen tot alles functioneerd zoals gewenst.

:thumbup:

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Simon1978
Berichten: 33
Lid geworden op: wo 04 mar 2020, 19:35

Re: Steca 3030 op diodebrug

Bericht door Simon1978 » zo 29 mar 2020, 12:07

Hoi,

Ik zal vast niet de enige zijn geweest met deze 'uitdaging'. Heb in het verleden vrij veel met parallel staande accu's gewerkt. Werkt prima tot er een celletje overlijdt en ze elkaar gaan vervelen.
Maar buiten dit, nogmaals dank :wink:

Plaats reactie