Stopcontacten op huishoudaccu?

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Gebruikersavatar
Bob Diesel
Berichten: 18072
Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
Locatie: limbabwe
Contact:

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Bob Diesel » di 26 feb 2019, 10:00

:cheers: :cheers:
Groetje's
Bob

Afbeelding

Reisverslagen ed
http://freubels-van-elly.jouwweb.nl

Today,is
Yesterday,s
Tomorrow

Pedro48
Berichten: 34
Lid geworden op: za 08 sep 2018, 20:55

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Pedro48 » zo 17 mar 2019, 12:18

Ik ben ook zoiets van plan.
Simpel gesteld: een 12- 230 V omvormer aansluiten op de accu's. Gezekerd in de 12 volt voedingskabel.
Steek ik daar een stekker in, en plug het andere eind van de kabel in de normale buitenaansluiting, dan zou ik overal stroom hebben op alle stopkontakten.
Hetzelfde als aan de paal.
So far so good..alleen gaat de koelkast ook aan.
En de acculader 230-14 volt.
Dat laatste wil ik niet.
De koelkast kan handmatig op gas, niet zó n probleem, (de omvormer trekt het toch niet)
Stel, ik zet achter de 12-230 volt omvormer een 230 volt relais wat de lader afschakelt.
Ben ik er dan, of zie ik iets over het hoofd ?

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 26519
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Kroppie » zo 17 mar 2019, 12:52

de lader en de 230volt voor de koelkast direkt op de paal aansluiting aansluiten en niet op 1 van de stopcontacten welke op de omvormer zitten.

dus een aftakking op die paalaansluiting maken met een apart stopcontact voor de lader ende koelkast 230volt.

dan ben je zeker dat die 2 enkel aan de paal werken en niet je accu leegtrekken.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht

too old to worry about anything

Pedro48
Berichten: 34
Lid geworden op: za 08 sep 2018, 20:55

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Pedro48 » zo 17 mar 2019, 14:06

Ja, maar ik wil juist inpluggen op dezelfde buitenaansluiting.
Dus ik plug mijn snoer in..
Is er een paal, dan gaat het andere eind daar in.
Is de paal er niet, dan plug ik in op de omvormer.
Dus direkt achter de buitenaansluiting heb ik altijd 230 volt.

WimZ
Berichten: 993
Lid geworden op: zo 30 aug 2009, 11:13

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door WimZ » zo 17 mar 2019, 14:56

Dus een kabel van binnen naar buiten om aan te sluiten? Deur/raam open laten? Gat maken?
En aan de binnenkant juist aansluiten wil je niet maar een relais gaan plaatsen binnen met extra bekabeling wil je wel? Lijkt me dat in een keer goed doen makkelijker is of in ieder geval in de loop van de tijd beter!

Gebruikersavatar
appellover
Berichten: 463
Lid geworden op: di 07 okt 2014, 18:35
Locatie: Costa Blanca zuid Spanje

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door appellover » zo 17 mar 2019, 15:02

Waarom willen jullie 230 v ?. Ik heb ook zo’n omvormer 600 watt ,rechtsreeks op hh accu.Dealer vond het nodig ,kreeg het gratis .Gebruik het nooit ,waar gebruiken jullie die 230 volt voor? Voor gsm heb ik 5 usb stopkontakten via 12 volt en voor laptop Mac-air heb ik bij tante Alie een 12 volt oplader gekocht.Alles gaat toch met 12 volt ,tv,decoder,schotel,kraan.Wij staan nooit aan de paal ,alleen als ik thuis ben want dan moet ik van de leidinggevende stofzuigen, 1900 watt.
Maar wellicht heeft iemand een apparaat wat ik (nog) niet heb,kan ik die omvormer ook eens gebruiken .
Ron
Challenger Genesis 388 eb 2016

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 13909
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Cee Pee » zo 17 mar 2019, 15:07

@Pedro48
Dat is geen slim idee, gewoon zoals Jos al schreef.
De binnenkomende spanning via een zekeringautomaat naar de lader eventueel de koelkast en één speciaal aan te leggen stopcontact.
Dan vanaf de omvormer ook een stopcontact maken vlak naast dat eerdere stopcontact.
Nu kun je door middel van een stekker een keuze maken of je vanaf de omvormer of vanaf de wal spanning op je boord met zet.
Op deze manier kan het nooit fout gaan.
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTDAfbeelding

Gebruikersavatar
appellover
Berichten: 463
Lid geworden op: di 07 okt 2014, 18:35
Locatie: Costa Blanca zuid Spanje

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door appellover » zo 17 mar 2019, 15:18

Hallo Jos ,
Ik gebruik die rechtse aansluiting op de mppt,load, ook als het donker is dus 0,0 v. uit de panelen komt.Heb daar een dubbel 12 volt stopkontakt gemaakt ,zo’n 2 weg verloopstekker uit de autohandel ,stekker er af geknipt en rechtstreeks op de loadaansluiting, in die 2 stopkontakten zitten 2x 2 usb .
Werkt prima ook als het donker is.

Ron
Challenger Genesis 388 eb 2016

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 13909
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Cee Pee » zo 17 mar 2019, 15:28

appellover schreef:
zo 17 mar 2019, 15:02
Waarom willen jullie 230 v ?.
Oa;
Koffiezetapparaat.
Waterkoker.
Stofzuiger.
Muggenverdrijver.
Mixer.
Tondeuse.
Lader e-bike.
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTDAfbeelding

Gebruikersavatar
vmax
Berichten: 4939
Lid geworden op: zo 06 sep 2009, 21:16
Locatie: oant grutste natoergebied fan nederlân

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door vmax » zo 17 mar 2019, 16:05

Pedro48 schreef:Ik ben ook zoiets van plan.
Simpel gesteld: een 12- 230 V omvormer aansluiten op de accu's. Gezekerd in de 12 volt voedingskabel.
Steek ik daar een stekker in, en plug het andere eind van de kabel in de normale buitenaansluiting, dan zou ik overal stroom hebben op alle stopkontakten.
Hetzelfde als aan de paal.
So far so good..alleen gaat de koelkast ook aan.
En de acculader 230-14 volt.
Dat laatste wil ik niet.
De koelkast kan handmatig op gas, niet zó n probleem, (de omvormer trekt het toch niet)
Stel, ik zet achter de 12-230 volt omvormer een 230 volt relais wat de lader afschakelt.
Ben ik er dan, of zie ik iets over het hoofd ?
je kunt de lader toch handmatig uitzetten?? maar waarom geen omschakelautomaat erin monteren heb je nooit geen ompluggen oid

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Hymer B694 Fiat 2.8 IDTD bj 2000

wie hard werkt verschaft zichzelf vrijheid

voor de tandemas bezitters:

https://www.facebook.com/groups/183362805934110/

https://www.facebook.com/groups/2246047885618614/

Pedro48
Berichten: 34
Lid geworden op: za 08 sep 2018, 20:55

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Pedro48 » zo 17 mar 2019, 16:41

Ik weet niet of dat kan. Laden gebeurt via zonnepanelen, dynamo of walstroom.
Met een omschakelautomaat moeten alle 230 volt gebruikers zoals lader en koelkast afgeschakeld worden als er 230 volt uit de accu's komt.. Kan dat ?
Ik wil alleen stroom op alle stopkontakten .

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 26519
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door Kroppie » zo 17 mar 2019, 16:44

als je die aftakking maakt en daarop de lader en de 230 volt voor de koelkast op zet , en de rest van de stopcontacten laat zoals het is, en een omschakelautomaat plaatst volgens het bijgeleverde schema, dan krijg je precies wat je wilt.

het zelfde kan ook zonder automaat, dan 2 stopcontacten maken 1 voor de paal en 1 voor de omvormer, sta je aan de paal dan de stekker van je 230 voltvan de camper in het paal stopcontact, sta je niet aan de paal dan de stekker in het omvormer stopcontact, en de stekkers van de lader en de koelkast gewoon in het paal stopcontact laten zitten(of vast aansluiten aan de paal aansluiting want die werken toch alleen maar wanneer je aan de paal staat) zoals al eerder beschreven door Cee Pee

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht

too old to worry about anything

Gebruikersavatar
vmax
Berichten: 4939
Lid geworden op: zo 06 sep 2009, 21:16
Locatie: oant grutste natoergebied fan nederlân

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door vmax » zo 17 mar 2019, 17:16

Pedro48 schreef:Ik weet niet of dat kan. Laden gebeurt via zonnepanelen, dynamo of walstroom.
Met een omschakelautomaat moeten alle 230 volt gebruikers zoals lader en koelkast afgeschakeld worden als er 230 volt uit de accu's komt.. Kan dat ?
Ik wil alleen stroom op alle stopkontakten .
ja heb het zelf ook ( en vele met mij) wil ook niet anders

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Hymer B694 Fiat 2.8 IDTD bj 2000

wie hard werkt verschaft zichzelf vrijheid

voor de tandemas bezitters:

https://www.facebook.com/groups/183362805934110/

https://www.facebook.com/groups/2246047885618614/

Gebruikersavatar
vmax
Berichten: 4939
Lid geworden op: zo 06 sep 2009, 21:16
Locatie: oant grutste natoergebied fan nederlân

Re: Stopcontacten op huishoudaccu?

Bericht door vmax » zo 17 mar 2019, 17:21

wat een gedonder om steeds je kabel uit de camper naar buiten te doen als je niet aan de paal staat pfff omslachtig ff de 2 kabels opzoeken in de camper van de kk en lader en die buiten de omschakelaut. houden en klaar

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Hymer B694 Fiat 2.8 IDTD bj 2000

wie hard werkt verschaft zichzelf vrijheid

voor de tandemas bezitters:

https://www.facebook.com/groups/183362805934110/

https://www.facebook.com/groups/2246047885618614/

Plaats reactie