Wel of niet enten tegen de M-griep?

Serieuze zaken die niet passen in de bovengenoemde categoriën.

Zou u zich vrijwillig laten enten tegen de M-griep?

Ja
64
43%
Nee
84
57%
 
Totaal aantal stemmen: 148

Joep en Sjaan



Bericht door Joep en Sjaan »

Luus schreef:Ik moét van de Dok, zit nu ook niet voor niets aan de Prednisolon dus ik geloof 'm maar :wink:
Prednisolon..... prednison paarden middel.
Snert
Berichten: 8
Lid geworden op: di 19 aug 2008, 14:48



Bericht door Snert »

Frankia FF2



Bericht door Frankia FF2 »

Antje schreef:Als je de kritische info via de link bekijkt dan wordt je daar niet vrolijk van. :? :(
Dat bedoel ik dus Antje, het is (voor mijzelf) steeds een afweging.
Medicijnen en vaccinatie goed dat het er is natuurlijk, daar moeten we dankbaar voor zijn, maar de bijwerkingen daarvan kunnen soms weleens erger zijn dan de kwaal.
Als ervaringsdeskundige :? van bijwerkingen chemo en andere medicijnen weet ik er helaas alles van. Ben uiterst kritisch geworden....

Vriendelijke groet een zwerver is onderweg thuis.
Lia
Mieke tVD
Berichten: 6037
Lid geworden op: za 27 nov 2004, 14:33
Locatie: Z Limburg



Bericht door Mieke tVD »

Ook ik ben niet zeker, denk ook aan eventuele bijwerkingen.

De normale griepprik krijgen wij maandag a.s die halen we al jaren!
Ik heb trouwens nog nooit in mijn leven griep gehad.
Een gelukkig mens is Zij/Hij die tevreden is.
Will
Berichten: 3529
Lid geworden op: do 30 sep 2004, 22:10



Bericht door Will »

Maandje geleden heb ik de M-griep gehad dus prik hoef niet meer.
Het was een pittig griepje maar om nou te zeggen, tjong tjonge, nee niet echt.

Mvrgr.Wil
Als je ouder wordt dan ga je steeds meer op jezelf lijken.
Jittie
Berichten: 455
Lid geworden op: do 15 mei 2003, 7:40
Locatie: Zaanstreek



Bericht door Jittie »

Voor als nog ben ik het met Antje en Lia eens en heb dus NEE gestemd.
De bijsluiter krijgen we jammer genoeg niet te lezen, wel dit......... http://www.nvkp.nl/

Het moeilijkste probleem is voor de kleine kinderen, onze kleindochters
(tweeling) zijn net 1 jaar, wat is wijsheid?!
Ik ben van na de oorlog......laten we dat zo houden!
peter 53
Berichten: 707
Lid geworden op: zo 17 aug 2008, 20:50
Locatie: Twisk
Contacteer:



Bericht door peter 53 »

Denk van niet wil eerst de bijwerkingen weten
het leven is een feest, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.


Afbeelding


Groetjes Peter
Jeannette
Berichten: 6869
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 16:59
Locatie: Renkum
Contacteer:



Bericht door Jeannette »

Ik heb mij 2 keer laten inenten via mijn werkgever en die 2 keren ben ik doodziek geworden. Ik sla dus over. Dit jaar ook wel ziek geweest, maar niet zo heftig.
Er gaan nog steeds meer mensen dood aan andere dingen. Laten we ons zelf niet gek maken!
Jeannette
Geniet vandaag, overmorgen is morgen alweer verleden!
Gebruikersavatar
cobes
Berichten: 8059
Lid geworden op: vr 23 jun 2006, 13:02
Locatie: El Mudamiento



Bericht door cobes »

inderdaad, dat is eigenlijk ook wat ik niet begrijp er gaan normaal al 3000 mensen dood van de griep per jaar.
en nu hebben we een nieuwe variant en er is van meet af aan al paniek en dat is natuurlijk wel jammer.
tuurlijk als je in een risico groep zit is het misschien niet onverstandig om je in te enten, ligt ook een beetje aan je conditie.
aan de andere kant zeg ik er zijn nog relatief weinig doden( 6) gevallen door de Mexicaanse griep( let wel elke dode is er een teveel natuurlijk)
dus ik denk dat we gewoon moeten afwachten de vaccinaties zijn aanwezig voor elke inwoner van Nederland al .
Groet Cobes.
___________

ik heb een Rapido V68 met 140 pk
Afbeelding .
temperatuur rond mijn huis
jptje
Berichten: 245
Lid geworden op: ma 06 apr 2009, 22:57
Locatie: Vlaardingen



Bericht door jptje »

Ik heb in mijn beroep veel te maken met preventie van o.a. Mexicaanse Griep (A/H1N1).

Op dit moment is de M-griep een milde vorm van griep, waardoor men gemiddeld 3-5 dagen ziek. Door de jaarlijkse wintergriep ben je gemiddeld 5-7 dagen ziek.

Heb je recent griepverschijnselen gehad, dan is dat met grote zekerheid M-griep geweest. Als je deze griep gehad hebt, dan is de kans groot dat je immuun bent voor vele H1N1 varianten, waaronder mogelijk ook de normale wintergriep, waarvan verwacht wordt dat het een H1N1 variant is.

Ben je gezond en behoor je niet tot de risicogroep, geen griepprik halen, of preventief griepremmers (Tamiflu etc.) gaan slikken, maar even de M-griep krijgen en je kan er weer tegenaan (heb het zelf ondervonden).

Mensen die tot de risicogroep behoren moeten sowieso jaarlijks een griepprik halen. Griep voorkomen kam je nooit, maar je kan jezelf er goed tegen wapenen.

Jean-Paul.
Ex-camperaar, voorheen:

Burstner A530 Junior 1.9TD
McLouis 690 Special 2.8JTD

QRZ: PD1JP
Gebruikersavatar
Bendia
Berichten: 557
Lid geworden op: ma 15 okt 2007, 18:33
Locatie: Vlaamse Ardennen



Bericht door Bendia »

als risico patient na chemo kuren en bestralingen wil ik deze inspuitingen voor géén geld van de wereld missen , 2 weken geleden 2 inspuitingen gekregen nml eentje voor de griep en eentje die ik om de 5 jaar moet krijgen als long patient en volgende week ga ik de inspuiting krijgen tegen de mexicaanse griep , in al die jaren geen griep meer gehad , als risico patient is alles 100 % betaald door het ziekenfonds :wink: Ik ga wel winter en zomer zo goed als dagelijks fietsen koud of niet :D heb dus ja gestemd :wink:
Gerard van der Zalm
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 01 nov 2009, 12:52



Bericht door Gerard van der Zalm »

Ik heb dit verontrustende bericht net ontvangen van een goede kennis van mij, lees het onderstaande artikel en doe er je voordeel mee!

Wetenschappers linken griepvaccin met dodelijke zenuwziekte en kanker
Neurologen officieel gewaarschuwd dat vaccin niet goed getest is

Een Duitse arts in Hannover heeft reeds een waarschuwing bij de deur van zijn praktijk opgehangen: Mensen die mogelijk Varkengriep hebben, hebben GEEN TOEGANG tot de praktijk.’

Op de drempel van de start van het massale vaccinatieprogramma tegen de Mexicaanse griep heeft de Engelse Health Protection Agency (Gezondheids Beschermings Organisatie) twee brieven aan 600 topneurologen gestuurd, waarin deze gewaarschuwd worden dat de vaccins kunnen gaan zorgen voor een toename van een ernstige, dodelijke hersenaandoening.

In Duitsland heeft een toonaangevende medische specialist gewaarschuwd, dat de vaccins mogelijk gevaarlijke allergische reacties kunnen veroorzaken en het risico op kanker kunnen verhogen.

De Engelse neurologen kregen te horen dat het vaccin, dat ook in Nederland massaal ingeslagen wordt, waarschijnlijk voor een toenemend aantal gevallen van het Guillan-Bar Syndroom zal zorgen. Bij deze ziekte worden de zenuwen aangevallen waardoor verlamming ontstaat, onder andere aan de ademhalingswegen, met mogelijk fatale gevolgen.

In de brief staat bovendien te lezen dat het vergelijkbare varkensgriepvaccin in 1976 in de VS voor meer doden zorgde dan de griep zélf. Gedurende de 10 weken dat het vaccin toen werd toegediend, werden er zo’n 500 gevallen van het Guillan-Bar Syndroom (GBS) geconstateerd. Het vaccin zorgde ervoor dat mensen acht keer meer kans op GBS kregen dan normaal.

Alhoewel het vaccin werd teruggeroepen toen dit eenmaal duidelijk werd, heeft de Amerikaanse overheid miljoenen aan schadevergoedingen moeten betalen (De regering Obama heeft hier door nieuwe wetgeving inmiddels een stokje voor gestoken. De overheid en de medici zijn nu volledig gevrijwaard van gerechtelijke vervolging, ongeact de gevolgen van de vaccinaties).

Eén van de neurologen verklaarde openlijk het vaccin te zullen weigeren vanwege het veel hogere risico op GBS. In de brief stond verder te lezen dat het nieuwe vaccin niet goed getest is, en dat de gevolgen bij mensen daarom nauwkeurig in de gaten moeten worden gehouden.

Vaccinexperts reageerden zowel skeptisch als zeer bezorgd. ‘Nieuwe vaccins gedragen zich nooit op de manier die je verwacht,’ verklaarde dr. Tom Jefferson, coördinator van de vaccinafdeling van Cochrane Collaboration. ‘Er zou een link met GBS kunnen bestaan, iets dat ik zeker niemand toewens. Maar er kan wel van alles gebeuren, omdat één van de bestanddelen squalene is, en geen van de gedane studies daar ooit onderzoek naar hebben gedaan.’

Jackie Fletcher van de vaccin-steungroep Jabs gaf als commentaar: ‘De overheid zou dit niet verwachten als ze niet zouden denken dat er een verband is. We hebben het hier dus over een masaal aantal proefkonijnen.’

Bezorgde Duitse wetenschappers zien verband met onder andere kanker
Wolfgang Wodarg, een toonaangevende Duitse medicus, heeft verklaard dat er een groot aantal risico’s zijn verbonden aan het H1N1-vaccin. Wodarg, longspecialist en voorzitter van het Gezondheidscommittee in het Duitse parlement en de Europese Raad, heeft ernstige bedenkingen bij het vaccin dat onder andere door het bedrijf Novartis wordt ontwikkeld.

‘Het vaccin wordt geinjecteerd met ‘een zeer hete naald’,’ drukte Wodarg het enigszins eufemistisch uit. Het vaccin bevat volgens hem kankercellen van dode dieren waar mogelijk een allergische reactie op kan komen. Belangrijker nog is het feit dat sommigen vrezen dat deze cellen het risico op kanker bij mensen kunnen verhogen.

Wodarch beschreef de angst voor de grieppandemie als ‘georchestreerd’. ‘Het is big-business voor de farmaceutische industrie,’ zei hij tegen de Neuen Presse. Hij roept de Europese Raad dan ook op tot een kalme en beheerste reactie op de verwachte uitbraak van het virus.

Johannes Löwers, president van het Paul Ehrlich Institute, verklaarde al eerder dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep ernstigere bijwerkingen kan veroorzaken dan het eigenlijke griepvirus.

Bron: Xandernieuws
Gerard van der Zalm
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 01 nov 2009, 12:52



Bericht door Gerard van der Zalm »

Ik heb dit verontrustende bericht net ontvangen van een goede kennis van mij, lees het onderstaande artikel en doe er je voordeel mee!

Wetenschappers linken griepvaccin met dodelijke zenuwziekte en kanker
Neurologen officieel gewaarschuwd dat vaccin niet goed getest is

Een Duitse arts in Hannover heeft reeds een waarschuwing bij de deur van zijn praktijk opgehangen: Mensen die mogelijk Varkengriep hebben, hebben GEEN TOEGANG tot de praktijk.’

Op de drempel van de start van het massale vaccinatieprogramma tegen de Mexicaanse griep heeft de Engelse Health Protection Agency (Gezondheids Beschermings Organisatie) twee brieven aan 600 topneurologen gestuurd, waarin deze gewaarschuwd worden dat de vaccins kunnen gaan zorgen voor een toename van een ernstige, dodelijke hersenaandoening.

In Duitsland heeft een toonaangevende medische specialist gewaarschuwd, dat de vaccins mogelijk gevaarlijke allergische reacties kunnen veroorzaken en het risico op kanker kunnen verhogen.

De Engelse neurologen kregen te horen dat het vaccin, dat ook in Nederland massaal ingeslagen wordt, waarschijnlijk voor een toenemend aantal gevallen van het Guillan-Bar Syndroom zal zorgen. Bij deze ziekte worden de zenuwen aangevallen waardoor verlamming ontstaat, onder andere aan de ademhalingswegen, met mogelijk fatale gevolgen.

In de brief staat bovendien te lezen dat het vergelijkbare varkensgriepvaccin in 1976 in de VS voor meer doden zorgde dan de griep zélf. Gedurende de 10 weken dat het vaccin toen werd toegediend, werden er zo’n 500 gevallen van het Guillan-Bar Syndroom (GBS) geconstateerd. Het vaccin zorgde ervoor dat mensen acht keer meer kans op GBS kregen dan normaal.

Alhoewel het vaccin werd teruggeroepen toen dit eenmaal duidelijk werd, heeft de Amerikaanse overheid miljoenen aan schadevergoedingen moeten betalen (De regering Obama heeft hier door nieuwe wetgeving inmiddels een stokje voor gestoken. De overheid en de medici zijn nu volledig gevrijwaard van gerechtelijke vervolging, ongeact de gevolgen van de vaccinaties).

Eén van de neurologen verklaarde openlijk het vaccin te zullen weigeren vanwege het veel hogere risico op GBS. In de brief stond verder te lezen dat het nieuwe vaccin niet goed getest is, en dat de gevolgen bij mensen daarom nauwkeurig in de gaten moeten worden gehouden.

Vaccinexperts reageerden zowel skeptisch als zeer bezorgd. ‘Nieuwe vaccins gedragen zich nooit op de manier die je verwacht,’ verklaarde dr. Tom Jefferson, coördinator van de vaccinafdeling van Cochrane Collaboration. ‘Er zou een link met GBS kunnen bestaan, iets dat ik zeker niemand toewens. Maar er kan wel van alles gebeuren, omdat één van de bestanddelen squalene is, en geen van de gedane studies daar ooit onderzoek naar hebben gedaan.’

Jackie Fletcher van de vaccin-steungroep Jabs gaf als commentaar: ‘De overheid zou dit niet verwachten als ze niet zouden denken dat er een verband is. We hebben het hier dus over een masaal aantal proefkonijnen.’

Bezorgde Duitse wetenschappers zien verband met onder andere kanker
Wolfgang Wodarg, een toonaangevende Duitse medicus, heeft verklaard dat er een groot aantal risico’s zijn verbonden aan het H1N1-vaccin. Wodarg, longspecialist en voorzitter van het Gezondheidscommittee in het Duitse parlement en de Europese Raad, heeft ernstige bedenkingen bij het vaccin dat onder andere door het bedrijf Novartis wordt ontwikkeld.

‘Het vaccin wordt geinjecteerd met ‘een zeer hete naald’,’ drukte Wodarg het enigszins eufemistisch uit. Het vaccin bevat volgens hem kankercellen van dode dieren waar mogelijk een allergische reactie op kan komen. Belangrijker nog is het feit dat sommigen vrezen dat deze cellen het risico op kanker bij mensen kunnen verhogen.

Wodarch beschreef de angst voor de grieppandemie als ‘georchestreerd’. ‘Het is big-business voor de farmaceutische industrie,’ zei hij tegen de Neuen Presse. Hij roept de Europese Raad dan ook op tot een kalme en beheerste reactie op de verwachte uitbraak van het virus.

Johannes Löwers, president van het Paul Ehrlich Institute, verklaarde al eerder dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep ernstigere bijwerkingen kan veroorzaken dan het eigenlijke griepvirus.

Bron: Xandernieuws
Opgezegd
Berichten: 7685
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 16:33



Bericht door Opgezegd »

Is er al eens een vaccin geweest zonder bijwerkingen? Laat je toch niet bangmaken, je kunt beter last hebben van wat bijwerkingen dan dood gaan aan de mexicaanse griep. Lees eens hoeveel bijwerkingen chemokuren hebben, maar ik leef er nog wel door :lol:

Dus gewoon als je tot de risico groep behoort je laten inenten.
Plaats reactie