Voor het eerst met de camper zomer 2020!

Vragen, tips en ideeën m.b.t. (te organiseren)
evenementen, reizen of weekenden.
Gebruikersavatar
Frans-K
Berichten: 619
Lid geworden op: zo 20 dec 2009, 14:37
Locatie: Veenendaal

Re: Voor het eerst met de camper zomer 2020!

Bericht door Frans-K » za 28 dec 2019, 16:07

Wat campings/camperplekken betreft, soms is een camperplek voor kinderen net zo leuk en onze ervaring is dat ze toch wel aansluiting vinden.
Wij komen over het algemeen weinig kinderen tegen op camperplekken.
Het merendeel van de camperaars is 45 jaar en ouder.
Campings is daardoor voor kinderen een betere keus.

Gebruikersavatar
macfocus
Berichten: 865
Lid geworden op: vr 11 nov 2016, 22:31
Contact:

Re: Voor het eerst met de camper zomer 2020!

Bericht door macfocus » za 28 dec 2019, 16:54

Wij camperen hier sinds een paar jaar met (makkelijke) pubers. We wisselen campings en camperplekken af. Camperplekken wel altijd van het type “gras onder je voeten en lekker rustig”.

Bevalt prima. Kinderen vermaken zich vrijwel overal en hoewl soms heel leuk, hebben echt geen busladinge leefrijd genootjes nodig.

En idd. Maak de trip niet te ambitieus.
Knaus Traveller 630 van 1992 op Fiat Ducato 2.5 diesel met 75 hele PK's (af fabriek).
Oh ja, I own a Ford Capri

Homesickness is a feeling that many know and suffer from; I on the other hand feel a pain less known, and its name is “outsickness”. When the snow melts, the stork arrives, and the rst steamships race o , then I feel the painful travel unrest. (Hans Christian Andersen)

Peace78
Berichten: 59
Lid geworden op: do 04 jul 2019, 21:06

Re: Voor het eerst met de camper zomer 2020!

Bericht door Peace78 » za 28 dec 2019, 17:46

Wij hebben met de kinderen zowel campings gedaan (van simpele municipals tot campings met zwemparadijzen) en camperplaatsen. Hebben wel gezocht op camperplaatsen waar wat gras was enzo, in de app kan je wel wat filters aanklikken waarmee je kunt selecteren op wat kindvriendelijker plekken. Voor de meiden allemaal prima en avontuur.
We merkten wel dat ze het heel fijn vinden om een paar dagen op een RCN-camping te staan en met vriendjes te spelen, maar ook op de andere campings ging het prima. Ze spelen ook wel heel graag samen, dat scheelt.
Waar ze niet altijd zin in hadden was hele dagen reizen met de camper. Dat in combinatie met de lagere snelheid zorgde er idd voor dat we minder ver kwamen dan gepland.

Gebruikersavatar
rzwiebel
Berichten: 94
Lid geworden op: ma 01 mar 2010, 14:36
Locatie: Venray
Contact:

Re: Voor het eerst met de camper zomer 2020!

Bericht door rzwiebel » vr 10 jan 2020, 15:06

Wel wat laat misschien maar nog ruimschoots op tijd voor je vertrekt. Voor 5 weken heb je ongeveer 20 kg gas nodig. Als er propaan gasflessen in de huurcamper staan, moeten dat er dus 2 zijn, anders kom je gas tekort. Kijk daar eens naar voor je vertrekt. In Frankrijk kun je jouw flessen niet omruilen (dan heb je franse flessen nodig), je kan ze daar wel kopen en dan, als ze leeg zijn omruilen, maar dat is wel een desinvestering: die fanse flessen kun je weer nergens anders laten vullen en omruilen.
Heb je LPG om te koken/koelen en/of verwarmen, bedenk dan dat je zeker een buitenvul-aansluiting nodig hebt; in principe is het verboden in Frankrijk om LPG-flessen te vullen en sommige pomphouders sturen je dan ook weg. Suc6. Wij gaan dit jaar ook naar Frankrijk, een tochtje van 3500 km en doen daar 7 weken over zie https://www.zwiebelfam.nl/camper/site/2020def.htm
Niets is geheel waar en misschien zelfs dat niet; Ik leg me toe op 't schrijven van levend Nederlands. Maar ik heb schoolgegaan. (Idee nrs 1 en 41, Multatuli)

Plaats reactie