Volt en Ampère display: hulp bij aansluiten?

Technische vragen en oplossingen.
Motor, chassis, carrosserie en apparatuur als koelkasten e.d.
Gebruikersavatar
djurre1980
Berichten: 770
Lid geworden op: di 17 jan 2017, 11:57

Re: Volt en Ampère display

Bericht door djurre1980 » di 11 jun 2019, 10:02

Dat ziet er deftig uit Jansloos. :clap:

Gebruikersavatar
djurre1980
Berichten: 770
Lid geworden op: di 17 jan 2017, 11:57

Re: Volt en Ampère display

Bericht door djurre1980 » di 11 jun 2019, 10:20

Ik kan deze in een 50, 100, 200 en 400 ampere versie bestellen.
Welke zal ik doen?
Die van 50 ampere lijkt me ruim voldoende?
Knipsel.JPG
Knipsel.JPG (31.27 KiB) 134 keer bekeken
Laatst gewijzigd door djurre1980 op di 11 jun 2019, 11:31, 1 keer totaal gewijzigd.

jansloos
Berichten: 4046
Lid geworden op: do 10 apr 2014, 11:17
Locatie: Leiden. Mooiste stad van..........nou ja kom maar niet . Hebben geen fatsoenlijke camperplaatsen.

Re: Volt en Ampère display

Bericht door jansloos » di 11 jun 2019, 11:30

Welke je moet kiezen, hangt van je accu capaciteit af.
Die van ons, een 85Ah geeft de getoonde waarde al aan. Ook laadstromen van 45A zijn voorbij gekomen. Als je accu 100Ah is kan ik mij voorstellen dat je over de 50A laadstroom krijgt.

Op het display staat de indicatie 100A. Mogelijk kun je hem instellen.

Overigens zie ik hier wel een min teken voor de cijfers.
Wie is ve verkoper kunnen we ff kijken wat er over geschreven wordt.
Laatst gewijzigd door jansloos op di 11 jun 2019, 11:33, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
djurre1980
Berichten: 770
Lid geworden op: di 17 jan 2017, 11:57

Re: Volt en Ampère display

Bericht door djurre1980 » di 11 jun 2019, 11:33

Ze zijn verschillend in prijs, dus denk wel dat de ene tot 100 meet, de ander tot 200 enz.
Ik kan voor de zekerheid die van 100 pakken?

Gebruikersavatar
TestCase
Berichten: 966
Lid geworden op: wo 09 nov 2016, 22:42

Re: Volt en Ampère display

Bericht door TestCase » di 11 jun 2019, 11:35

In principe zijn de laagste waarden het nauwkeurigst, dus wat wil je? Met een Hall sensor hoef je niet zo bang te zijn dat een grotere stroom iets stuk maakt (normaal gezien), alleen staat je display dan op max als bijv. de dynamo laadt want alles boven bijv. 50A is max.

//Kees.

A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving. (Lao Tzu)
EuraMobil ProfilaRS 720EB

jansloos
Berichten: 4046
Lid geworden op: do 10 apr 2014, 11:17
Locatie: Leiden. Mooiste stad van..........nou ja kom maar niet . Hebben geen fatsoenlijke camperplaatsen.

Re: Volt en Ampère display

Bericht door jansloos » di 11 jun 2019, 11:37

djurre1980 schreef:
di 11 jun 2019, 10:02
Dat ziet er deftig uit Jansloos. :clap:
Mmm, tis een proefopstelling he. Al duurt ie inmiddels al 7 maanden :lol:

Gebruikersavatar
djurre1980
Berichten: 770
Lid geworden op: di 17 jan 2017, 11:57

Re: Volt en Ampère display

Bericht door djurre1980 » di 11 jun 2019, 11:42

TestCase schreef:
di 11 jun 2019, 11:35
In principe zijn de laagste waarden het nauwkeurigst, dus wat wil je? Met een Hall sensor hoef je niet zo bang te zijn dat een grotere stroom iets stuk maakt (normaal gezien), alleen staat je display dan op max als bijv. de dynamo laadt want alles boven bijv. 50A is max.

//Kees.
Klopt, maar deze displays meten toch:

0-50 amp
0-100 amp
0-200 amp enz

Dan kan ik net zo goed de 100 of 200 pakken als ik het volledige bereik op het display wil zien?
Of snap ik het niet?

of meten ze

0-50 amp
50-100 amp
100-200 amp?

euhh...

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 29008
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Volt en Ampère display

Bericht door Kroppie » di 11 jun 2019, 11:48

het is 0-50
0-100
0-200

en zo verschrikkelijk nauwkeurig zal het ook niet komen dus 0-100 lijkt mij voor een camper toepassing perfekt, ga je ook een zware omvormer in het circuit betrekken ? neem dan de 0-200 uitvoering.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Gebruikersavatar
djurre1980
Berichten: 770
Lid geworden op: di 17 jan 2017, 11:57

Re: Volt en Ampère display

Bericht door djurre1980 » di 11 jun 2019, 11:59

Nee hoor ik heb een 300 watt omvormertje.
Waarvan ik overigens niet zeker weet of die gestabiliseerd is, want dat is nodig voor mijn tvtje toch?

Bedankt weer ik ga bestellen.

:bow:

Arie55
Berichten: 3968
Lid geworden op: zo 04 sep 2011, 11:20
Locatie: Barendrecht

Re: Volt en Ampère display

Bericht door Arie55 » di 11 jun 2019, 12:08

djurre1980 schreef:
ma 10 jun 2019, 16:24
Is zo'n unit met hall sensor er ook met een iets deftiger display?
Zoals op deze foto.
Ik zie door de bomen het bos niet meer :shock: :)
verkijk je niet op de getoonde meetwaarden. De grootheid [W]att en [Wh] watt-uur zijn berekende waarden uit het meten van de [V] spanning en [A] stroom. Of je wat eraan hebt is een tweede.

Zelf gebruik ik een BMV700, welke ook die berekeningen doet. Wat ik onderweg wil weten is de laadtoestand van de accu in procenten en voor controle de momentane waarde van de spanning. Ook een indicatie van de laadtoestand. De meter staat merendeel in de stroommeting. Kan ik direct zien of er vreemde afnames plaatsvinden die ik niet verwacht. Meestal niet het geval, overigens. De rest van de info, kijk ik hooguit 1 a 2 keer per jaar naar. Dan is het aardig om te zien hoeveel kWh er de laatste jaren er langs gekabbelt is. Gevolg; wat theoretische berekeningen voorwat de kWh prijs is geweest (hoog: ong. 70 cent, excl. de aanschaf middelen).

Arie
iets wat ik niet heb, is haast

B = bijnaam: bo-bo-bouwkeet
55 = leeftijd dat het camperen vorm begon te krijgen
0 = gratis

Gebruikersavatar
TestCase
Berichten: 966
Lid geworden op: wo 09 nov 2016, 22:42

Re: Volt en Ampère display

Bericht door TestCase » di 11 jun 2019, 12:19

Je hebt een display met 3 cijfers dus alles boven de 100A kan niets achter de komma laten zien., dat bedoel ik o.a. Hoeft dat niet, prima is jouw keuze.

//Kees.

A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving. (Lao Tzu)
EuraMobil ProfilaRS 720EB

tijdverdrijver
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 14 mar 2018, 12:48
Locatie: 4884ME

Re: Volt en Ampère display

Bericht door tijdverdrijver » di 11 jun 2019, 13:29

Hallo Djurre,
De hal sensor wordt nauwkeuriger als de draad in het midden van het gat ligt. Bij een lager Ameperage wordt de behuizing van de hall sensor kleiner.
Heb je er op gelet dat er bij staat dat het voor DC current is? De foto die je laat zien wekt de indruk dat deze voor AC is
Deze vond ik met een eenvoudiger display maar dan heb je ook geen foute informatie er op staan.
https://nl.aliexpress.com/item/32886440 ... 3d41HToPCH

Henk

Gebruikersavatar
djurre1980
Berichten: 770
Lid geworden op: di 17 jan 2017, 11:57

Re: Volt en Ampère display

Bericht door djurre1980 » di 11 jun 2019, 14:06

Deze is het, dus voor DC toch?

https://nl.aliexpress.com/item/32950185 ... b201603_52

Jouw display was ook aangeraden, prima display.
Ik vond het uitgebreidere display wat deftiger en nuttig als ik het in de toekomst misschien voor uitgebreidere toepassingen ga gebruiken.

Bedankt voor het meedenken, wordt weer gewaardeerd. :bow: :cheers:

tijdverdrijver
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 14 mar 2018, 12:48
Locatie: 4884ME

Re: Volt en Ampère display

Bericht door tijdverdrijver » di 11 jun 2019, 14:15

Ja deze is voor gelijkstroom dus DC.
Ze spreken zelfs over bidirectioneel.
Dus deze meter zou ook af tellen als hij in accukabel wordt opgenomen, als je hem direct op de accu zet moet je een Amperage kiezen wat klopt met de optelling van alle verbruikers. meestal is dan de max dynamostroom bepalend.
Of de omvormer maar die is bij jou 300 watt en komt niet boven de 40Amp

Henk

Plaats reactie