TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Alles over navigatiesystemen, computer,
internet onderweg, mobiele telefonie en software.
Gebruikersavatar
hobby fan
Berichten: 216
Lid geworden op: do 18 okt 2007, 9:55
Locatie: Elshout (NBr)

TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door hobby fan » zo 28 apr 2019, 9:20

hoi
de TT is er ineens mee gestopt,op gezocht hoe te resetten via site TT.
maar hij start op tot het begin scherm en sluit dan weer af,en blijft dit doen tot dat de batterij leeg is.
bij TT verlenen ze geen service meer nav is net 5jr oud. ????
het is de tomtom go live 1005 camper.

alvast bedankt :crazy: :crazy: :crazy:
de blijde rijders met een boxer 3.0 L3 H2
in ombouw tot camperbus

Gebruikersavatar
hobby fan
Berichten: 216
Lid geworden op: do 18 okt 2007, 9:55
Locatie: Elshout (NBr)

Re: tt go live 1005 camper

Bericht door hobby fan » zo 28 apr 2019, 10:16

Dit ook al geprobeerd maar werkt ook niet:

Je TT bevriest/blijft opstarten:
Voer een reset uit.
Zodra je het roffeltje hoort, aan/uit knop loslaten en gelijk weer indrukken.
Na een poosje krijg je een soort BIOSscherm.
Koppel nu de TT aan de computer.
Druk 3x snel op de aan/uit knop.

Wacht vervolgens, de TT voert automatisch een herstel installatie uit. Heb wel enig geduld het kan wel een paar minuten duren (tot 15 minuten), zeker NIET LOSKOPPELEN.

Nadat deze is afgelopen moet alles weer naar behoren werken.
de blijde rijders met een boxer 3.0 L3 H2
in ombouw tot camperbus

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 15092
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Re: tt go live 1005 camper

Bericht door Cee Pee » zo 28 apr 2019, 10:21

Ik had met de kerst hetzelfde, ook contact gehad met TomTom en na een paar uur proberen via de helpdesk een flinke korting gekregen op een nieuwe.
Ze waren zeer behulpzaam en meedenkend maar we kregen hem niet meer tot leven.

Die test zoals hierboven ook een paar keer gedaan maar helaas.
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD

Gebruikersavatar
a90
Berichten: 388
Lid geworden op: zo 30 dec 2012, 0:49
Locatie: Nieuw Vennep

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door a90 » zo 28 apr 2019, 10:57

Precies het zelfde hier, onlangs met de herstelpoging wel weer aan de praat gekregen maar sinds de laatste update weer foute boel.
Lees meer over mijn huidige auto: http://www.lp2223.com
En deze is inmiddels verkocht: http://www.rundhauber.eu

Gebruikersavatar
EasyBee
Berichten: 2393
Lid geworden op: vr 01 jan 2016, 18:44
Locatie: Veluwe

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door EasyBee » zo 28 apr 2019, 11:23

Yep,
precies het zelfde hier. Alle handelingen verricht volgens het TomTom boekje
https://nl.support.tomtom.com/app/answe ... _id/1899/#

En de enige reis die hij nog aankon, was die naar Walhalla.
Sindsdien staat hier een Garmin op dashboard.
Hymer B694 2.5 TDI 1995, Ford Transit Mk 2 2.5 DI 1985.

Cosmoscar
Berichten: 98
Lid geworden op: zo 01 feb 2004, 22:48
Locatie: Nieuwegein

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door Cosmoscar » ma 29 apr 2019, 20:55

Na lang zoeken, op een forum van TomTom een oplossing gevonden.Ik was ook in alle staten en ben er 2 dagen mee bezig geweest.
Maar het werkt weer!
De beschreven handelingen moeten worden aangevuld met 2 dingen
- het euvel wordt veroorzaakt door de Europa map, advies is om een kleinere kaart te installeren.
Dat ging niet makkelijk, omdat de TomTom in een opstartloop zat.
- door direct na tromgeroffel vrij fors op het scherm te tappen kwam er weer een normaal opstartscherm en door dit meerdere keren te doen lukte het via mydrive connect de kaarten te wissen en nieuwe te installeren.

De tips komen van het Engelstalige forum op De TomTom website.
Kwam na het stellen van de vraag heel snel antwoord met de verwijzing naar het draadje met de oplossing.

Zijn er mensen die hun TomTom go1005 camper weg willen doen omdat ze een andere hebben gekocht ben ik geintereseerd om er één als backup te hebben. :bow:

Groet,
Oscar
HYMER TRAMP 574

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 15092
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door Cee Pee » ma 29 apr 2019, 21:31

Ik heb ondertussen twee nieuwe TomTom go camper.
Dus de 1005 met een paar houders niet meer in gebruik ivm die reset die niet wilde lukken.
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD

Gebruikersavatar
Don Esteban
Berichten: 425
Lid geworden op: ma 23 nov 2015, 17:52
Locatie: Limburg / Costa Brava

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door Don Esteban » ma 29 apr 2019, 21:42

Ook mijn Tom Tom Live 1005 Camper begaf het twee weken geleden. Alle pogingen om hem weer tot leven te wekken faalden in beginsel. Uiteindelijk heb ik de micro sd kaart waarop de Europa versie staat verwijderd en herhaaldelijk op diverse manieren weer opgestart. Plots verscheen na het tromgeroffel de startpagina weer en kon ik een fabrieksherstel uitvoeren. Sindsdien werkt hij weer als vanouds. Mijn interesse om een nieuwer type met life time gratis updates te kopen is echter wel behoorlijk gegroeid.
AfbeeldingB 514 CL 2008

Gebruikersavatar
a90
Berichten: 388
Lid geworden op: zo 30 dec 2012, 0:49
Locatie: Nieuw Vennep

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door a90 » di 30 apr 2019, 0:39

Vanavond nog maar een poging gedaan en een kleinere kaart geladen. Start in ieder geval weer op nu, morgen testen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Lees meer over mijn huidige auto: http://www.lp2223.com
En deze is inmiddels verkocht: http://www.rundhauber.eu

Gebruikersavatar
rbisdom
Berichten: 1604
Lid geworden op: zo 25 okt 2009, 18:13
Locatie: Rotterdam

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door rbisdom » di 30 apr 2019, 9:47

Mijn interesse om een nieuwer type met life time gratis updates te kopen is echter wel behoorlijk gegroeid.
Maar serieus, die apparaten kosten echt wel meer dan een halfje brood en dan maar 5 jaar meegaan?
Groetjes,

Rob

Pluk de dag, het leven is zo kort!
Knaus Traveller 685 1997 op Fiat Ducato 230

Afbeelding

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 15092
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door Cee Pee » di 30 apr 2019, 10:04

Maar die hebben wel een groot voordeel met updaten, daar komt geen laptop of pc meer aan te pas en kan dus ook heel eenvoudig onderweg.
En die vijf tientjes per jaar voor de live verkeersinformatie hoef je ook niet meer af te tikken.
Per saldo denk ik toch dat de nieuwe dan goedkoper is.
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 15092
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door Cee Pee » di 30 apr 2019, 11:32

@ Oscar,
Foto lukt niet per PB dus maar hier.
IMG_20190430_111650.jpg
IMG_20190430_111650.jpg (122.11 KiB) 833 keer bekeken
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD

Cosmoscar
Berichten: 98
Lid geworden op: zo 01 feb 2004, 22:48
Locatie: Nieuwegein

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door Cosmoscar » vr 03 mei 2019, 13:38

Ik heb inmiddels 2 TomToms tot leven kunnen wekken!
Aanvankelijk ben ik er 2 dagen zoet mee geweest, de 2e (die van CeePee :bow: ) was met een uurtje alweer levend.
Het up-daten duurt dan nog wel even maar als je weet hoe het moet is het een fluitje van een cent.

Jammer dat TomTom zelf niet in staat is deze methode te communiceren met gefustreerde gebruikers en ze langs de simpelste weg een nieuwe wil verkopen met korting!
Een apparaat van 5 jaar of ouder mag nog zeker niet als afgeschreven worden beschouwd naar mijn idee.

Als ik mensen kan helpen met een "dode" tomtom be my guest.
In het draadje uitvoerige uitleg hoe het moet. Dus goed lezen om te beginnen.
Kom je er dan nog niet uit mag je me een PB sturen.

Oscar
HYMER TRAMP 574

Gebruikersavatar
Micha
Berichten: 766
Lid geworden op: wo 05 jul 2006, 20:03
Locatie: West-Friesland

Re: TomTom Go Live 1005 Camper resetten?

Bericht door Micha » zo 05 mei 2019, 13:15

Oscar,
Ik mis je draadje, want ook ik heb een Tomtom Go Live Camper die erom smeekt te worden gereset.
Groeten,
Micha
Ik reis dus ik besta

Plaats reactie