China informatie

Plaats reactie
robbreedveld
Berichten: 728
Lid geworden op: za 25 jul 2009, 22:32
Locatie: Westerlo (B)

Re: China informatie



Bericht door robbreedveld »

Je hoort vaak zeggen , wat gaat de tijd en dit gaat eveneens op in de 12 jaar dat ik China bezoek.
Zoveel veranderingen en wel ten gunste , bij mijn eerste bezoek en aanzoek kwam ik terecht in een van de 2 woningen van Maying en wel in de buitenwijk Henggang , zij had daar de beneden verdieping van een vierhoog appartemen en met tuin en plaats voor haar wagen voor de deur.
Ik had daar een mountainbike van Decathlon en kon daar zonder te verdwalen de hele omgeving verkennen en de omgeving mij.
Allemaal van die kleine bedrijfjes , niet groter soms dan een garage bij ons en de mensen zaten buiten te werken of te rusten en ja hoor , in een zeer korte tijd werd die vreemde Lao Wei op de thee uitgenodigd , en dat probeerde ik hierna te vermijden , waarom ? Een hele ceremonie kopjes als eierdopjes werden met een houten pincet vastgepakt dus niets met de handen gespoeld in heet water en hierna werd er een zeer klein theepotje met pincet gepakt en het hierin warme water via het theezeefje in de kopjes gegoten en dan drinken met een soort als proost , gloeiend heet , ondertussen werden door kinderen en ook wel jongedames mijn armen gestreken i.v.m redelijke beharing.
Chinezen zijn over het algemeen haarloos.
Heb mijn schoonzoon zich nooit zien scheren , zag ook geen stoppels.
Zo,n thee-ceremonie duurde toch gauw een uur en dat is zeer lang als je geen gesprek met elkaar hebt.
Als er een nieuwe zaak werd geopend , werd er over de hele lengte aan de straatzijde een complete bloemen schutting geplaatst en kwam de ceremonie op gang , drakendansers , 3 grote trommels maakten een zeer hard geluid , meisjes in een klederdracht dansten plus dan wel wat vuurwerk en dit alles om de goden goedgunstig te stemmen.
Ik had eerder al over de plezier meisjes geschreven , nou in dat kleine gedeelte van Shenzhen bevonden ze zich in een winkel met een grote etalage ruit en ook de deur van glas , toendertijd telde ik er wel 4 .
Vriendelijk dat ze waren. Alsmaar wenken om binnen te komen en bovendien waren ze zeer schaars gekleed dus je moet stevig in je schoenen staan om het aangebodene te weigeren , Maying was altijd tijdens de wandeling bij me en vertelde dat deze meiden vies waren , knikte maar van ja , maar ik vond ze er helemaal niet vies uitzien.
Sommigen kwamen ook naar buiten en vroegen Maying waar ik vandaan kwam , The Netherlands of Holland zei Maying , hadden ze nog nooit van gehoord en dat gebeurde wel,vaker dat ze ons landje niet kende.
Ik had in Henggang een fantastische tijd , toen nog even verhuisd naar dat appartemen in Nanshan , wat voorheen nog verhuurd was en een vermogen koste om weer op te knappen , want als Chinezen iets huren , kan je ervan verzekerd zijn dat het inderdaad uitgewoond is of word.
Ook de woningen van de Chinezen zelf worden na de aankoop (nieuw)
Nooit meer onderhouden.
Verroeste metalen leuningen , afgebrokkeld beton of stuc , behang dat tijdens levensduur woning nooit meer verwisseld word en uiteraard nooit meer een verfje.
Bij Maying klopte het wel allemaal , dochter heeft meer aandacht voor shopping en schoonzoon doet soms dagen zijn mond niet open , ook dat is echt Chinees , spreek hier wel eens een Nederlander die probeert zaken te doen alhier , trakteert op dinner , wijn en karaoke , maar als het erop aankomt gunnen ze de order aan een mede landgenoot.

Rob
Gebruikersavatar
Marco Polo
Berichten: 27412
Lid geworden op: za 16 jun 2012, 22:30
Locatie: Wageningen

Re: China informatie



Bericht door Marco Polo »

Was in het verleden toch ook zo dat je een joint-venture (samenwerking) moest aangaan met een Chinees bedrijf als je daar handel wilde drijven?
Dat is inmiddels niet meer zo?
robbreedveld
Berichten: 728
Lid geworden op: za 25 jul 2009, 22:32
Locatie: Westerlo (B)

Re: China informatie



Bericht door robbreedveld »

@Marco Polo ,

Klopt , is nog steeds zo.

Kijk naar verz.my Anbang .

Rob
robbreedveld
Berichten: 728
Lid geworden op: za 25 jul 2009, 22:32
Locatie: Westerlo (B)

Re: China informatie



Bericht door robbreedveld »

Wel of geen reactie , ik twijfelde gezien het prive- karakter.
Al 3 jaar heeft Maying last van haar rug , zij ontkent het maar zij tilt teveel en te zwaar pf maskt een verkeerde beweging en dat heb ik en vele andere mensen en vooral als ze wat ouder zijn.
Eerste jaar in een gebrekkig , oud ziekenhuis met bestraling van een zeer oude philips warmte machine , uiteraard gaat meestal na wat rust en wat insmeren de kwaal over , toen ook bij haar en verder dis niets aan de hand , vorig jaar hetzelfde liedje , nu proberen herstel in een wat beter ziekenhuis met Chinese dokter , dus het beroemde acupunctuur ( eerste keer dat ik dit in China zag)',,zelfde verhaal na een week weer goed ter been , dit jaar wederom hetzelfde liedje , moet ik eerst vertellen dat Maying niets van onze westerse medicijnen en of behandeling wil weten , bij bezoek aan huisdokter in Belgie gooit ze de voorgeschreven medicijnen weg , evenzeer haar stront eigenwijze dochter , sorry , moest ik even kwijt , dus dochter push Maying richting Chinese wonderdokter.
Zelf gaat dochter met haar zoon voor het minste of geringste en ook voor haarzelf naar het duurste ziekenhuis in Hong Kong.
Maying komt dus terug van die toverdokter ( specialist Chinese heelkunde ) en haar rug t/m de beide kussen onder de ronde brand ? Of warmte vlekken , zij is behandeld met die glazen potjes die vacuum trekken en rood als van de Nederlandse driekleur en omgordelt met dik verband inhouden een dikke smurrie van gekookte planten en zo stevig als voegcement.
Ik dus gisteren mee , schrok hevig , zelfs een varken maakt rechtsomkeert , mensen in smalle huisgang zittend op een kapotte stoel wachtend of reeds behandeld van hun zere voet , hand enz.
Eerst wassen , daarna insmeren met iets wits uit een tube en daarna de smurrie plus omzwachteling , het is nog dikker dan een olifanten poot.
Maying in een open klein kamertje onder behandeling riep mij voor haar telefoon die ik bewaarde en ging naar binnen , wist niet waar ik kijken moest , Maying van achteren ontkleed , evenals een andere jongere vrouw en dus ook die glazen potjes op haar rug en een zeer oude vrouw met bovenlichaam ontbloot en onder behandeling van een der aanwezige familie leden van de dokter , in dit geval een jongeman van ongeveer 19 jaar , totaal lopen er een 8 perdonen rond en alles familie plus buurtbewoners die in en oud lopen.
Ik had veel belangstelling , maying moest regelmatig vertellen uit welk land ik kwam , nou nooit gehoord van Nederland of Holland.
Tot besluit , Maying moet 2 tot 3 maanden vrijwel elke dag terugkomen en inmiddels heb ik de KLM benaderd voor wijziging retour vlucht voor Maying , ik vertrek dus wel op 7 maart 2018 vanuit Hong Kong en dit tot ongenoegen van dochter en vriendin Maying.

Rob
Gebruikersavatar
Marco Polo
Berichten: 27412
Lid geworden op: za 16 jun 2012, 22:30
Locatie: Wageningen

China informatie



Bericht door Marco Polo »

MaYing is niet de enige die niet veel vertrouwen heeft in de NL artsenij.
En bij haar is het nog vanwege fysieke klachten.
Echtgenote (psychiatrisch verpleegkundige) ziet veel klanten terugkomen uit hun landen van herkomst die ook hun pillen voor psychische stoornissen niet meer innemen.
Gek gemaakt door de familie
Maar jammer dat ze niet gelijk met je mee terug kan naar NL!
Betekent het ook dat je een tijd niet met de camper weggaat?
Je was toch van plan om op korte termijn weer naar zuid Europa af te reizen?
robbreedveld
Berichten: 728
Lid geworden op: za 25 jul 2009, 22:32
Locatie: Westerlo (B)

Re: China informatie



Bericht door robbreedveld »

Het plan om met camper op pad te gaan is er nog wel , maar denkelijk een paar weken later..
Jaarlijkse keuring eveneens personen wagen plus belasting- aangifte plus bezoek huisarts en cardioloog enz. Kosten allemaal tijd , dus denkelijk een paar weken later dan voorzien.

Ook ik,heb minder prettige ervaring Ned. Geneeskundige zorg , eerste echtgenote door fout cardioloog overleden.
Maar over belgie niets dan lof , bij mijn hartkatheter in UA in Antwerpen waren op dat moment een 70% der patienten uit Nederland.

Suppletie bovenstaande mededeling wonderdokter , eerste consult 240 rmb (32 euro) tweede 180 rmb ( 23 euro) en met de QR code
eveneens wifi aanwezig.


Rob
robbreedveld
Berichten: 728
Lid geworden op: za 25 jul 2009, 22:32
Locatie: Westerlo (B)

Re: China informatie



Bericht door robbreedveld »

Maying overgeboekt naar 27 april 2018 .
Vorig jaar op 25 april alleen op mijn verjaardag
en nu weer geen kado,s en felicitatie kus.

Rob
Gebruikersavatar
Marco Polo
Berichten: 27412
Lid geworden op: za 16 jun 2012, 22:30
Locatie: Wageningen

Re: China informatie



Bericht door Marco Polo »

Jammer!
Verder wel goede vooruitzichten voor dit jaar volgens de Chinese horoscoop?
robbreedveld
Berichten: 728
Lid geworden op: za 25 jul 2009, 22:32
Locatie: Westerlo (B)

Re: China informatie



Bericht door robbreedveld »

Maying driemaal gedoucht vanwege de ontzettende jeuk op de onderkant rug , een plakkaat van 20 bij 30 cm.
Het blijft vuurrood en gelukkig zegevierde het verstand door nu naar een goed ziekenhuis te gaan Hong kong Shenzhen University Hospital.


Vandaag viering laatste dag Chinese Nieuwjaar en dat gebeurde alzo ,
Over een lengte van ongeveer ruim 100 mtr. Werden tafels in het midden van de weg geplaatst met de afmeting 40 bij 150 cm met een halve meter tussenruimte.
Aan beide kanten metalen steunen met linten met elkaar verbonden zodat je op een afstand bleef van de tafels.
Op deze tafels werden door 6 omringende restaurants ieder 3 schotels geplaatst met van hun het beste van het beste voedsel , de tafels die overbleven een 60 stuks dus toch zo,n 180 schotels werden gevuld door bewoners van de 7 appartement torens , ieder 42 verdieping met 2 appartementen.
Culinaire hoogstandjes noemt men dat , men probeerde elkaar te overtroeven.
In de tussentijd werd deze buitenlander opgemerkt en benadert door Shenzhen nieuws TV en een Shenzhens nieuwsblad voor zover ik dat begreep , de journaliste kende maar een paar Engelse woorden en ik een paar meer.
Het werd gedeeltelijk opgelostndoor een vertaal app op haar iphone , ik sprak in Engels de zin in en dat werd vertaald op de iphone en omgekeerd.
Uiteraard weer meer belangstelling voor mijn persoontje en voor mijn behaarde arm .
Ik ben geen adonis , iets meer dan 100 kg en een buikje , dus het doet me wel genoegen.
Ok , toen begon de pret , er ging een signaal en als wolven storten de meute zich op het voedsel , je kreeg een rond bakje en 2 stokjes en pluk maar al lopend langs de tafel.
Bij de tafel waar ik op dat moment stond , werd er voor mij ruimte gemaakt en mocht ik ook wat pakken , zo,n rond koekje met bovenop gevuld met iets geels , ik heb ze ook wel eens bij een bakker gezien.
Ik hou van zoet , dus ik bofte.
Nog 3 dagen en dan naar Hong Kong airport.

Rob
Andor
Berichten: 200
Lid geworden op: do 06 apr 2017, 20:36

Re: China informatie



Bericht door Andor »

Blijft leuk om u verhalen te lezen
Ben ook benieuwd naar de rest :thumbup:
robbreedveld
Berichten: 728
Lid geworden op: za 25 jul 2009, 22:32
Locatie: Westerlo (B)

Re: China informatie



Bericht door robbreedveld »

Mijn laatste post scriptum , denkelijk.

De kentekenplaten hier in Shenzhen zijn allemaal blauw en het
nummer word vooruit gegaan door hoofdletter B.

Je ziet soms ook en meestal grotere wagens met een extra geel kenteken , deze zijn eveneens geregistreerd in Hong Kong en deze wagens zijn dus de enigen die de grens China _ Hong Kong mogen oversteken en voornamenlijk bedoeld om gasten van de airports af te halen , zoals ook bij ons , wij hebben twee van deze VIP cars (bedrijf dochter ) merk Toyota en schoonzoon heeft nog een Range Rover met rechts stuur en geel kenteken extra.
Een van deze wagens met zijn vaste chauffeur brengt mij vanuit China naar Hong Kong , word wel weggebracht door Maying en dit met pijn en onze dochter.
Buiten paspoort en visa , dienen er eveneens arrival cards en departure cards ingevuld worden en afgegeven aan de desbetreffende politie functionaris , uiteraard tevens met controle der inhoud wagen , alle wagens die de grens willen passeren dienen alle deuren open te doen , dus bij de achterruimte bagage goed vast zetten , dit om niet te verliezen.
Tijdens controle blijft men in de wagen zitten en worden de gezichten vergeleken met foto in paspoort.
In de tussentijd komt er ( meestal vrouw ) een agent met een apparaat die bij ieder gaat ruiken ( mijn benaming ) of je geen ziekte binnenbrengt en eindelijk mag je verder rijden en gelijk van rechts verkeer naar links verkeer.
Verder hoop ik gezond en wel in mijn huis te arriveren , bang voor gesprongen waterleiding ben ik niet , want hoofdkranen , zowel water als gas bij vertrek keurig afgesloten en ook de elektra buiten werking gedaan.

Dus rest mij niets anders dan iedereen te bedanken die het waard vond mijn gestuntel te lezen en ik hoop straks onderweg velen tegen te komen,
Wens een ieder een goed camper seizoen.

Rob
Gebruikersavatar
Marco Polo
Berichten: 27412
Lid geworden op: za 16 jun 2012, 22:30
Locatie: Wageningen

China informatie



Bericht door Marco Polo »

Hele goede thuisreis toegewenst Rob!
En jij ook een heel mooi camperseizoen; hopelijk zo snel mogelijk weer met je echtgenote.

Groet vanuit Maleisië,
Marc.
Gebruikersavatar
kampo
Berichten: 8864
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 21:01
Locatie: Brussel

Re: China informatie



Bericht door kampo »

Goede reis Rob !
Groeten Kampo
Gebruikersavatar
M2
Berichten: 2240
Lid geworden op: ma 22 nov 2004, 20:15
Locatie: Beuningen
Contacteer:

Re: China informatie



Bericht door M2 »

Goeie reis Rob! Bedankt voor je heerlijke verhalen. Hoop je nog ergens in Griekenland te zien.
Michel
zorg goed voor je lichaam, waar anders moet je in leven...
Plaats reactie