Onbekende schoonheid

arli
Berichten: 649
Lid geworden op: di 20 mar 2007, 12:09
Locatie: weg gehaald

Re: Onbekende schoonheid



Bericht door arli »

wij willen ook richting porto in Portugal
zijn er nog dingen waar van je zeg; dat is leuk te bezoeken?
verwijderd
jepebe
Berichten: 1447
Lid geworden op: di 02 jan 2007, 11:35
Locatie: Delft

Re: Onbekende schoonheid



Bericht door jepebe »

Porto zelf is geweldig, camperplaats bij ecologisch biologisch park, zie campercontact, kwartier per bus stad in.
Braga is leuk, campingbedje van tien euro met gratis zwembad, hele leuke compacte stad, mooie oude tot kerk omgebouwde moskee, mooie interessante tour door voetbalstadion braga, een beetje apart, gebouwd onrder architectuur. Guimaraes heeft een fraai kasteel en een mooi oud centrum. Het noorden met Spanje heeft twee fantastische nationale parken.

maar Roemenië is wat mij betreft NOG VEEL mooier en daarover zou het hier moeten gaan!
Wij vonden op enkele uitzonderingen na de wegen goed te doen en idd de vgl. met Portugal lijkt me wel terecht.

Het land is supergastvrij, heeft prachtige natuur en schitterende interessante dingen om te zien. We waren er zes weken, met jonge kinderen, twee jaar geleden en het was een van onze mooiste vakanties. Kwa kilometers ong. Net zover als Portugal. Er is een nl website die uitstekend wordt bijgehouden over alle campings daar, en wildcamperen is nooit een probleem.

Ook heerlijk: de afwezigheid van drukte bij alle leuke dingen om te zien en te doen. We zijn niet aan de kust geweest, daar zou het wel eens druk kunnen zijn, maar zoals heel Oost-Europees, je komt aan, pleurt je camper meestal voor de deur neer, en kunt naar binnen. Geen systemen met reserveren, uren wachten etc. Mensen doen hun uiterste best om je duidelijk te maken hoe en wat en zijn vaak oprecht heel trots op hun land, regio, streek, etc.

Zomaar wat me te binnen schiet: de beschilderde kloosters, de bek valt open als je ze iet, de oude weerkerkjes van de saxen, met aandoenlijke rondleidinkjes van strompelende oude bejaarden, Sibiu, sigishoara, bran, transfagarasian highway, kasteel hunedoara, de regio die nu nog oudhongaars spreekt waarvan ik de naam even niet meer weet, de zoutmijnen, wemmen in meertjes en rivieren, de bergen, de bicaz kloof, alle campinkjes met Roemenen die je vol willen gieten met drank en eten, heerlijk eten in restaurantjes.........het land heeft een Oost-Europees imago met alle negativiteit die daar kennelijk bijhoort, maar het heeft een Zuid-Europese klimaat, en het is voor ons fraai om te zien hoe men nog dicht bij de natuur leeft. Voor Roemenen is het wel een gevecht om de eindjes aan elkaar te knopen lijkt me. Dat begrepen we wel uit de contacten met normale Roemenen op campings en onderweg.
Per camper geweest in Duitsland, Belgie, Luxemburg, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Polen, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Roemenie, Litouwen, Letland, Italie, Estland, Spanje, Portugal

Een alkoof!!! Je gaat toch niet in een integraal aquarium op wielen zitten?
Isvertrokken

Re: Onbekende schoonheid



Bericht door Isvertrokken »

Volgens mij ging het de starter van dit item om Roemenie, niet Portugal ...

Net 3 weken terug van een vier weekse toer door het land. Er zijn hele goede wegen en hele slechte, plus alles er tussenin. Maar door de bank genomen is het heel goed te doen als je je rij- en reisstijl wat aanpast aan de omstandigheden.
Vraag zo nodig van te voren naar de toestand van de wegen. Zo werd ons afgeraden weg 18 te nemen (van Vatra Dornei naar Sighetu Marmatiei. Dus dan maar via een omweg(getje).

En ook nog een tip voor een andere prachtige bergroute: de Transalpina. Die loopt geografisch parallel aan de Transfagarasan (links ervan). Het wegnummer is 67C en loopt (van noord naar zuid) van Semes naar de splitsing met weg 67.
Gebruikersavatar
Husly
Berichten: 55
Lid geworden op: zo 04 sep 2005, 23:10
Locatie: Horst

Re: Onbekende schoonheid



Bericht door Husly »

In juni waren wij 3 weken in Roemenië, prachtig land met vriendelijke mensen.
Je hebt daar goede en slechte wegen ,maar ook goede campings en slechte kempings.
Wij vinden het WOMO boek : mit dem wohnmobil nach Rumänien een aanrader.
Veel tips en altijd een plek om te slapen.
Toch mooi als je een rode wijn vraagt bij het eten en je krijgt een hele fles met een gróót bierglas, en de vriendelijke vrouw schenkt dat glas voor jou in (op bier formaat). :?
Wij vinden Roemenië een aanrader.
gr Husly
Gebruikersavatar
roze
Berichten: 671
Lid geworden op: vr 21 jul 2006, 0:15
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

Re: Onbekende schoonheid



Bericht door roze »

jepebe schreef:Er is een nl website die uitstekend wordt bijgehouden over alle campings daar, en wildcamperen is nooit een probleem.
Wat is de URL van deze website?
Rob Zeijen | Hymer S660 | 1993 | MB 410 D | automaat |

Info over de retro S-serie van Hymer: www.beremooiehymers.nl
Gebruikersavatar
darnhem
Berichten: 44
Lid geworden op: zo 15 aug 2010, 17:56
Contacteer:

Re: Onbekende schoonheid



Bericht door darnhem »

Net terug van een rondreis door prachtig Roemenië. Wat een variatie in landschap, cultuur, dorpjes en steden. Wat een vriendelijke mensen. De wegen zijn inderdaad soms erg slecht. Lees hier ons verslag http://dickencarlavanarnhem.nl/wp/roemenie/
Bekijk reisverslagen door heel Europa en informatie over camperplaatsen op http://www.dickencarlavanarnhem.nl
Plaats reactie