Van Montenegro naar Split

Plaats reactie
markwibier
Berichten: 15
Lid geworden op: di 06 jul 2010, 17:15
Locatie: D-Geeste

Van Montenegro naar Split

Bericht door markwibier » di 06 jul 2010, 17:24

Goedendag!

Wij reizen eind juli van Split naar Cetinje, Montenegro. Via de verschillende routeplanners heb ik gezien dat er twee wegen gaan in die richting: één via Dubrovnik en langs de kust en een landinwaarts via Podgorica. Wie heeft deze routes als eens gereden en welke is aan te bevelen voor een camper?
Het gaat ons om de makkelijkst en snelst te rijden route. We hebben helaas slechts een een avond en 3/4 dag om bij Split aan te komen vanwege evenementen waaraan we deel zullen nemen.

Gebruikersavatar
henk en lila
Berichten: 1926
Lid geworden op: vr 10 okt 2008, 13:19
Locatie: Oost Noord-Brabant (NL)
Contact:

Bericht door henk en lila » wo 07 jul 2010, 9:01

Wij kennen alleen de kustweg en die was in 2008 perfekt te rijden. Uit het Oosten komend via Podgorica langs Dubrovnik naar Split.
Opvallend is dat Google maps de 10 km kustweg van Bosnië-Hercegowina niet kent en je dus over twee eilanden incl veerboot daar omheen leidt. Gelukkig kende ons navigatie apparaat die weg wel. Een raar stukje eigen kust voor Bosnie-H. met alleen winkels en casino's maar verder normaal.

Mijn Tommie denkt overigens dat de binnenland weg sneller is, 355 km en 5:43 uur

OT: we kwamen daar terecht omdat we vanuit Griekenland en Fyrom (Macedonië) naar Servie wilden. Maar daarvoor ligt nog Kosovo en we mochten vanuit Kosovo niet binnen in Servie dus via mooi Montenegro naar de kust en dan omhoog.
Groet, Henk
nu: Citroën Jumper L2H2 (2008) zelfbouw (nog niet af); daarvoor: Toyota Hiace LWB 2000 (hoog dak).

Gebruikersavatar
Cehash
Berichten: 179
Lid geworden op: wo 29 okt 2008, 6:10
Locatie: West-Vlaanderen

Van Montenegro naar Split

Bericht door Cehash » do 08 jul 2010, 18:04

Wij waren er eind de jaren '90; dus deze info kan ietwat verouderd lijken maar wij vinden hem wel zo belangrijk dat we het toch even kwijt willen - zeker als jullie laten uitschijnen de afstand "zo snel mogelijk" af te leggen.

Ons werd er toen (gelukkig vooraf) op gewezen dat het asfalt in Yougoslavië meestal geen "slijtlaag" heeft gekregen. Dus het kleine ruwe laagje dat het slippen moet voorkomen ontbreekt er veelal. De waarschuwing hield in dat ... bij REGENWEER dit een heel gevaarlijke situatie laat ontstaan.

Bij onze terugweg van Kotor naar Dubrovnic reden we in regenweer! Wat een geluk dat wij deze waarschuwing hadden gekregen; effen uittesten bij 50km/uur gaf reeds een glijpartij waar je "U" mag tegen zeggen. Snel rijden was toen bij regenweer levensgevaarlijk, ook al omdat de wegen niet zo geëgaliseerd zijn als wij het hier in België en Nederland gewoon zijn.

Deze info is misschien al wat verouderd; de situatie kan er sindsdien wel op verbeterd zijn (alhoewel ....??), maar toch willen we het jullie zeker nog meegeven.
De illusie van de jeugd vang je niet in getallen

Plaats reactie