Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Alles over het zelf (in)bouwen van een kampeerauto.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
zuk4wd
Berichten: 111
Lid geworden op: wo 28 aug 2013, 15:23
Locatie: Hengelo
Contact:

Re: Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Bericht door zuk4wd » zo 30 dec 2018, 21:26

Ook hier wordt netjes gewerkt, Mijn complimenten. Vind het leuk om te zien dat je een andere plek gekozen hebt om een gat te boren in de vlotter/pomphouder deksel. In beide posities houd het niet over, Maar ik vind het altijd nog beter dan een gat in de tank zelf boren.
Wat betreft de positie van de pomp, Dit is in strijd met de inbouwhandleiding, Daar in staat "Dichter bij de tank dan bij de heater" Maar zolang het werkt zal het niets uitmaken. Wel zet die beschermslang me nog ff aan het denken, het oog wil immers ook wat. Misschien dat ik dit ook nog ga doen.
(Ik heb echter alleen de kabelslang zonder opening langs de zijkant. Maar heb nog meer nodig ivm kabels. waar heb je deze vandaan ?)
Fiat Ducato L2 H2, Powered by Iveco 3.0 F1C Engine
Onboard powersystem: 2x 150Ah Battery + Victron Multi-plus 2000 + Battery seperator Victron BSW-160 + Victron Smartsolar MPPT 100/30 + 300W Solar panel
Other stuff: UNDER CONSTRUCTION

JTG
Berichten: 140
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 22:18
Locatie: Noord-Brabant

Re: Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Bericht door JTG » zo 30 dec 2018, 21:46

Nee qua ruimte houdt het zeker niet over. Ik was even bang dat ik de blauwe koppeling niet erop kreeg naast de nieuwe aansluiting maar gelukkig is het buisje een beetje buigbaar :P .

Voor de bescherming:
KSS Kabelbeschermingsslang PAO-07 binnendiameter 6mm per meter te koop via Conrad artikelnr 1527923
Deze kun je ook achteraf makkelijk eromheen doen.

Qua positie van het pompje....daar heb ik overheen gelezen en teveel naar de tekening en de maximum afstanden gestaard... :bang:
Deze zin dus niet gezien op de bladzijde ervoor: "The fuel pump is preferably mounted closer to the fuel tank and below the lower fuel level in the fuel tank." Overigens, om het pompje nu 'onder' de tank te hangen dan sleept ie zo ongeveer over het asfalt. :D :D
Voorlopig laat ik het even zo. Ik heb genoeg slang reserve om de positie te veranderen, het moeilijkste stuk hebben we gehad in elk geval.
being_bus_y

JTG
Berichten: 140
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 22:18
Locatie: Noord-Brabant

Re: Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Bericht door JTG » ma 07 jan 2019, 22:16

Korte update van de werkzaamheden van afgelopen weekend;

De vloer ligt er nu helemaal in dus er is een mijlpaal bereikt. Van alle vloerplanken zijn de zijkanten voorzien van houtlijm (nog niet te zien op de foto) en over het PE schuim ligt een dampscherm (duur woord voor stukkie plastic).

Daar waar je de bout ziet op de 3e foto linksonder zit het originele gat in de bodemplaat voor de bevestiging van een D-ring. Dit is straks een mooie referentie en houvast voor het keukenblok.
20190501.jpg
20190501.jpg (124.26 KiB) 382 keer bekeken
Ondertussen hebben we ook verder geknutseld aan de kachel (uitlaat) en bepaald hoe dat ding moet komen. Voor de aanzuigbuis moeten we nog de exacte plek bepalen maar de uitlaat komt in feite naast de uitlaat van de bus. Waarschijnlijk komt de opening van de aanzuigbuis er een 30 cm voor (als je vanaf de achterlichten richting de koplampen kijkt zeg maar 'ervoor').
Het is wel een heel gepriegel om de uitlaatslangklem op de kachel te monteren, daarvoor is mijn gereedschap net te groot, de ruimte waarbinnen gesleuteld moet worden net te klein (in de RVS houder) en de plek onder de bus op de koude tegels net te oncomfortabel. Toen ik het ringetje voor de 8e keer moest ontwijken omdat het anders in mijn oog zou vallen zijn we gaan opruimen en thuis verder gegaan met isolatie snijden voor tegen het plafond.

Mocht er overigens iemand behoefte hebben aan dat grijze PE schuim laat dat dan even weten.
being_bus_y

JTG
Berichten: 140
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 22:18
Locatie: Noord-Brabant

Re: Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Bericht door JTG » za 12 jan 2019, 19:47

Vandaag met behulp van Maurice de grijswatertank onder de bus kunnen hangen. Nog niet alle steunen passen helemaal 100% maar de plek ligt nu vast en vanaf hier passen we de steunen aan in plaats van de tank :-B .

In de ochtend ook niet stilgezeten, de geleiderail gedemonteerd om de status te inspecteren (nu kunnen we er nog gemakkelijk bij). Ondanks dat bus_y slechts 1x buiten is geweest (van dealer naar loods) was het toch al behoorlijk vuil:

Van Wout al een keer een stuk rubber ontvangen, bedankt :bow: en die nu bevestigd met Bison Tix (natuurlijk niet zoals op de foto, die is om de positie van de strook aan te duiden; de strook ligt in het midden zeg maar.).
De boven- en onderrand krijgen bovendien een streepje kit zodat het allemaal goed zit.
geleiderail.jpg
geleiderail.jpg (121.82 KiB) 273 keer bekeken
being_bus_y

JTG
Berichten: 140
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 22:18
Locatie: Noord-Brabant

Re: Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Bericht door JTG » vr 18 jan 2019, 21:47

Afgelopen week een beetje in huis geknutseld aan een USB aansluiting en (omdat die erbij zat) een extra (lijn)ingang voor de radio/navigatie.

Hoe krijg je een rechthoekig en een rond ding in een bijna rechthoekig plaatje en dan toch 'vast' zonder een flinke dot lijm?

Nou, je kunt het plaatje natekenen in Tinkercad (online 3d tekentool) en dan middels een paar proef printjes zelf een plaatje maken :-B
aux_usb.jpg
aux_usb.jpg (129.74 KiB) 158 keer bekeken
Kan ik ook eindelijk het dashboard weer monteren :D

Morgen weer iets nuttigs doen aan bus_y......
being_bus_y

Gebruikersavatar
marjasjaak
Berichten: 65
Lid geworden op: wo 18 jul 2018, 13:04
Locatie: Kaag en Braassem

Re: Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Bericht door marjasjaak » za 19 jan 2019, 19:11

Goed bezig JTG, wat was het achter die deurrails vuil.
Hoe zou het eruit zien over 10 jaar als je er niks aan deed? Ligt je deur eruit..
Heb nog een tip van je overgenomen, de beschermslang bij C..rad besteld voor de Planar dieselslang.
Dat is toch wat beter dan zo'n slangetje kaal onder de bus te hangen.
Groet Sjaak.

JTG
Berichten: 140
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 22:18
Locatie: Noord-Brabant

Re: Ombouw Fiat Ducato L4H2 genaamd "Bus_y"

Bericht door JTG » za 19 jan 2019, 20:52

Ja die past er netjes omheen en is ook achteraf nog eromheen te krijgen.
Vandaag had ik hulp bij het klussen; wij hadden bedacht dat het bed nu te hoog zou komen om er nog comfortabel op te zitten en mijn vader heeft zich aldus ontfermd over de omvormer/lader, zekeringkast etc etc en het geheel naar beneden gebracht :thumbup: :thumbup: terwijl ik zelf bezig was het dashboard weer ineen te schroeven en de uitschuiftrede definitief aan te sluiten. Alles werkt nu. Uitschuiftrede 'uit' en motor starten -> zoemertje zoemt, lampje brandt en uitschuiftrede vanzelf trekt in. Fijn dat het werkt zoals beschreven/bedacht. Per saldo is er dus vandaag na een hele dag niet veel verandering te zien :lol3:
being_bus_y

Plaats reactie