Vraag Flojet druk waterpomp

Technische vragen en oplossingen.
Motor, chassis, carrosserie en apparatuur als koelkasten e.d.
Plaats reactie
Magic Camper
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 11 mei 2020, 9:16

Vraag Flojet druk waterpomp

Bericht door Magic Camper » zo 17 mei 2020, 23:03

Goedendag,
Ik heb een (voor mij) nieuwe camper gekocht (zelfbouw 2002) met een 300 liter tank schoonwater en daarop aangesloten een nieuwe Flojet druk waterpomp.

In mijn vorige camper liet ik de pomp altijd gewoon aanstaan als ik aan de walstroom stond...
Kan dat met deze Flojet ook?
In de camper zit een schakelaar waarmee ik de pomp handmatig aan kan zetten als ik zou willen douchen, toilet wil doorspoelen of de keukenkraan wil gebruiken, maar dat zou inhouden dat ik voor elk beetje water de pomp aan zou zetten.

Kan hij stuk gaan als ik hem gewoon aanzet als ik op een camping of camperplaats sta?

M.v.g.
Rob

Gebruikersavatar
Janpinz
Berichten: 1255
Lid geworden op: zo 10 jun 2018, 10:00
Locatie: Mar de Pulpí, in“Casita” op wielen.

Re: Vraag Flojet druk waterpomp

Bericht door Janpinz » zo 17 mei 2020, 23:06

Als de pomp blijft draaien lijkt me dat niet goed.
Als je bedoeld: stroom is ingeschakeld voor als je water wil tappen...geen probleem.
We wonen waar we parkeren, we reizen met ons (t)huis...en dat is nu al verrekte lang op 1 plek!!

Gebruikersavatar
appellover
Berichten: 2665
Lid geworden op: di 07 okt 2014, 18:35
Locatie: Costa Blanca zuid Spanje

Re: Vraag Flojet druk waterpomp

Bericht door appellover » zo 17 mei 2020, 23:35

Staat bij mij altijd aan,waarom zou je dat uitschakelen als je met de camper op stap bent.
Is wel makkelijk toen ik nieuwe cartouche in de kraan moest bouwen.
Gr.Ron
Challenger Genesis 388 eb 2016

Gebruikersavatar
rijschoollucassen
Berichten: 1295
Lid geworden op: zo 24 mar 2013, 13:45
Locatie: Where-ever the camper is...
Contact:

Re: Vraag Flojet druk waterpomp

Bericht door rijschoollucassen » ma 18 mei 2020, 9:50

Pomp hoort vanzelf af te slaan, dus kan de stroom er gewoon op blijven. Als hij niet afslaat, en dat kan met lege leidingen best even duren, is je drukschakelaar stuk.

Jaap
Besmet met het campervirus met een Mercedes Vito Marco Polo, daarna een Ducato Burstner T605 en nu een Adria Coral S 690 SC welke voorlopig onze woning is.

iSonic
Berichten: 1113
Lid geworden op: za 26 sep 2009, 11:24

Re: Vraag Flojet druk waterpomp

Bericht door iSonic » ma 18 mei 2020, 10:17

Of je hebt een lek...

myway
Berichten: 10595
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07

Re: Vraag Flojet druk waterpomp

Bericht door myway » ma 18 mei 2020, 10:25

rijschoollucassen schreef:Pomp hoort vanzelf af te slaan, dus kan de stroom er gewoon op blijven. Als hij niet afslaat, en dat kan met lege leidingen best even duren, is je drukschakelaar stuk.

Jaap

Met lege leidingen, dan zal de tank ook leeg zijn en kan de pomp niet afslaan, hij kan dan geen druk opbouwen.

isoplus
Berichten: 3876
Lid geworden op: do 15 nov 2012, 22:08
Locatie: Achterhoek

Re: Vraag Flojet druk waterpomp

Bericht door isoplus » ma 18 mei 2020, 14:12

Je kunt hem dus gewoon aanzetten en aan laten staan mits de tank gevuld is met voldoende water.
Deze pompen kunnen(beperkt) drooglopen maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het ding laat lopen terwijl er geen druk opgebouwd kan worden.
Wellicht handig om de pomp uit te schakelen als je de camper verlaat, mocht er ergens iets gaan lekken dan start de pomp(immers de druk valt weg) en krijg je 300 liter water in je camper.
Ik heb dat al eens gezien bij een Amerikaanse camper en daar ging het om 500 liter, daar wordt je niet vrolijk van.

Plaats reactie