Victron omvormer doet het niet

Technische vragen en oplossingen.
Motor, chassis, carrosserie en apparatuur als koelkasten e.d.
jansloos
Berichten: 4474
Lid geworden op: do 10 apr 2014, 11:17
Locatie: Leiden. Mooiste stad van..........nou ja kom maar niet . Hebben geen fatsoenlijke camperplaatsen.

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door jansloos » do 24 okt 2019, 20:22

rijschoollucassen schreef:
do 24 okt 2019, 20:00


Proberen kan geen kwaad.

Groet,

Jaap
Pfff daar zijn de grootste families mee ontstaan :-B
In Limburg zegt men: "Wie sjoeën ós Limburg is."
In Leiden zeggen we:

juhh Leie is ook mooi hor

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 30375
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Kroppie » do 24 okt 2019, 20:23

dan zal in ieder geval de accuspanning door de lader wat hoger zijn, maar ik begrijp dat dat branden van dat 230 volt lampje komt omdat je nu wel een paalaansluiting hebt.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Gorfel
Berichten: 207
Lid geworden op: wo 17 mei 2017, 16:51
Locatie: Nijmegen

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Gorfel » do 24 okt 2019, 20:39

Klopt Jos. Maar alleen als ik de schakelaar van de omvormer in stand 1 zet. In stand 2 dus niet. En ook niet als ik alleen stroom van de paal heb, dus de omvormer uit zet.

sky2000
Berichten: 63
Lid geworden op: za 05 jan 2019, 14:42
Locatie: Zuid-Nederland

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door sky2000 » do 24 okt 2019, 20:44

Heeft die omvormer een 'stopcontact' ?
Zo je wat meet je daar?

Gorfel
Berichten: 207
Lid geworden op: wo 17 mei 2017, 16:51
Locatie: Nijmegen

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Gorfel » do 24 okt 2019, 20:57

Ik heb op het moment geen multimeter bij de hand. Bedoel je de voeding van de victron?
Laatst gewijzigd door Dafluc op zo 27 okt 2019, 9:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onnodige quote verwijderd.

sky2000
Berichten: 63
Lid geworden op: za 05 jan 2019, 14:42
Locatie: Zuid-Nederland

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door sky2000 » do 24 okt 2019, 21:22

Nee de uitgang.
Laatst gewijzigd door Dafluc op zo 27 okt 2019, 9:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onnodige quote verwijderd.

Gorfel
Berichten: 207
Lid geworden op: wo 17 mei 2017, 16:51
Locatie: Nijmegen

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Gorfel » zo 27 okt 2019, 8:30

Ik heb het idee dat misschien de glaszekering op de EBL kapot is, omdat de accu's ook niet opladen bij walstroom. Ze laden alleen op onderweg als ik rijdt. Ik ga als ik weer thuis ben een en ander doormeten.
Bedankt allemaal voor het meedenken.
:thumbup:

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 30375
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Kroppie » zo 27 okt 2019, 9:09

en dan ook eens bedenken waarom die zekering stuk gegaan kan zijn

en bedankt voor de terugmelding.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Gebruikersavatar
Dafluc
Moderator
Berichten: 72203
Lid geworden op: zo 27 nov 2005, 23:00
Locatie: Maastricht

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Dafluc » zo 27 okt 2019, 9:15

Vriendelijk verzoek: als je bericht meteen onder het bericht staat waarop je reageert hoef je niet te quoten. Dat leest niet prettig. Quoten doen we alleen bij reageren op een bericht dat al een stuk hoger staat. Als er al meerdere antwoorden tussen het bericht en de reactie staan. Dan is quoten wel handig. Is dat niet het geval gebruik dan de knop Plaats Reactie links onder. Mijn dank is groot :wink:
Afbeelding
Dus als ik het goed begrijp, zou anderhalve meter voldoende moeten zijn?
Ook voor mij? Goeie vraag. Ik zoek m op en kom er later nog op terug! Dank je! Het is ook allemaal wel veel informatie, natuurlijk..

Gorfel
Berichten: 207
Lid geworden op: wo 17 mei 2017, 16:51
Locatie: Nijmegen

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Gorfel » do 31 okt 2019, 10:14

Ik heb inmiddels de EBL van zijn plaats gehaald. De glaszekering is oke. Ook de zekeringen bij de woonaccu's gecontroleerd. Zijn ook oke. Bij een accu zit ook nog een zekering van 50A?
Maar de printplaat zelf ziet er volgens mij niet zo best uit. Bij Block 1 zie ik wat donkere sporen. en de aarde kabel is ook behoorlijk beschadigt. Het lijkt wel alsof deze al een keer gerepareerd is. Er zijn ook wat merkpunten met een viltstift aangebracht bij de aansluiting van block 1. En block 1 is de interne lademodule toch?
Wat is jullie mening hierover?

Jan
20191031_092325.jpg
Aardekabel
20191031_092325.jpg (41.46 KiB) 122 keer bekeken
20191031_093602.jpg
Block 1
20191031_093602.jpg (67.15 KiB) 122 keer bekeken

Gorfel
Berichten: 207
Lid geworden op: wo 17 mei 2017, 16:51
Locatie: Nijmegen

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Gorfel » do 31 okt 2019, 10:15

De print van block 1
Bijlagen
20191031_092306.jpg
Print block 1
20191031_092306.jpg (39.02 KiB) 122 keer bekeken

jansloos
Berichten: 4474
Lid geworden op: do 10 apr 2014, 11:17
Locatie: Leiden. Mooiste stad van..........nou ja kom maar niet . Hebben geen fatsoenlijke camperplaatsen.

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door jansloos » do 31 okt 2019, 17:02

Die vlekken op de print, lijken op her solderen.
Wat zit er aan de andere kant?

Die verbrandde aarde, is een ander verhaal. Daar zou je zeker de oorzaak van moeten opzoeken.
Een aarde mag zeker geen brandsporen vertonen.

Van waar naar waar loopt die aarde?
In Limburg zegt men: "Wie sjoeën ós Limburg is."
In Leiden zeggen we:

juhh Leie is ook mooi hor

Gorfel
Berichten: 207
Lid geworden op: wo 17 mei 2017, 16:51
Locatie: Nijmegen

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door Gorfel » do 31 okt 2019, 20:41

De aarde loopt van de ingang 230V naar de achterzijde van de behuizing van het electroblock zelf.
Het zou best kunnen dat deze print al een keer gesoldeerd is gezien de merkpuntjes aan de voorzijde. Dat is de aansluiting van block 1. Volgens mij de interne lader van de 12v accu.

isoplus
Berichten: 3755
Lid geworden op: do 15 nov 2012, 22:08
Locatie: Achterhoek

Re: Victron omvormer doet het niet

Bericht door isoplus » do 31 okt 2019, 21:16

De viltstiftmerken geven aan dat de contactbus op dat punt slecht contact maakt of gemaakt heeft. Volgens mij nog, bij vergroten ziet die bus er niet goed uit.
Via de aarde kabel is ooit een stroom gelopen die de draad behoorlijk verhit heeft daar moet een reden voor geweest zijn.

Plaats reactie