Gek worden van Campercontact

Alles over navigatiesystemen, computer,
internet onderweg, mobiele telefonie en software.
sky2000
Berichten: 42
Lid geworden op: za 05 jan 2019, 14:42
Locatie: Zuid-Nederland

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door sky2000 » ma 07 okt 2019, 10:27

TestCase schreef:
ma 07 okt 2019, 8:57
Als je wilt dat cc naar de huidige locatie gaat even op compasnaald, rechtsbovenaan op de kaart, tikken.
Wanneer cc geen plaatsen laat zien, de app helemaal afsluiten en weer opstarten. Helemaal is echt helemaal via de 'home knop' en dan wegvegen, lukt dit niet tel. opnieuw opstarten. Ik heb het soms ook en is bloedirritant maar zo werkt het weer.

Rapporteren via info@campercontact.com zou ik zeker doen.
//Kees.
Idem zelfde probleem
Kompas naald werkt (bedankt voor de tip)
Maar als hij er geen zin in heeft dan helpt het volledig afsluiten geen moer!
Ook het toestel volledig afschakelen heeft geen zin.
Jammer dat men wel graag onze euro's ontvangen wil, maar er geen oog voor heeft dat hun brouwsel blijft functioneren!
Van mij een dikke 1/10, zou het niemand nog aanraden om deze app te kopen.

Gebruikersavatar
Camperic
Berichten: 1537
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 10:27
Locatie: City of Mars

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Camperic » ma 07 okt 2019, 10:32

Even getest, maar op zowel iPhone als iPad opent de kaart op mijn huidige locatie en ervaar geen probleem ermee dus.
Bürstner i660 2.8 JTD (2003)

Gebruikersavatar
Zwerfsteen
Berichten: 9349
Lid geworden op: za 17 jun 2006, 16:39
Locatie: Poortugaal

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Zwerfsteen » ma 07 okt 2019, 10:40

jurgenc schreef:
zo 06 okt 2019, 21:21
En staat in de instellingen dat de app Campercontact ook deze locatiegegevens mag gebruiken? Je kan app per app deze toestemming geven of intrekken.
Om dit uit te proberen heb ik hier de toestemming ingetrokken en inderdaad: De app start op in Zurich.
Het 'probleem' lijkt me dus niet in het programma te zitten maar in de instellingen van het toestel.
Groet,
Leny en Pieter

Het is met een camper vaak net als met voedsel:
Je realiseert je niet wat er allemaal in zit en voordat je het weet ben je te zwaar.

Nugget1
Berichten: 326
Lid geworden op: vr 29 jun 2012, 15:27

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Nugget1 » ma 07 okt 2019, 10:49

De App wordt steeds groter. Dus het (werk)geheugen van een telefoon moet ook groot zijn. En de processor snel genoeg, anders gaat alles inderdaad traag. Het werkgeheugen van mijn Nokia 8 is 4Gb. Alle data staan in de telefoon en niet op een sd kaart. Moeten alle data wel op een sdkaart bewaard worden, moet het wel een snelle zijn.

Gebruikersavatar
Bubbles11
Berichten: 2986
Lid geworden op: vr 14 mar 2014, 14:05
Locatie: West-Brabant
Contact:

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Bubbles11 » ma 07 okt 2019, 10:51

mijn app heeft alle benodigde toestemmingen, start toch op in Zurich, tikje op compasnaald helpt op dit moment wel.
Martine
------------------------------
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery

- - - - - - -
reisverslagen:
http://bubblesnaargriekenland.reismee.nl/
http://bubblesinbulgarije.reismee.nl/
http://bubblesnaarmarokko.reismee.nl/

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 14709
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Cee Pee » ma 07 okt 2019, 11:00

Hier werkt de app ook perfect.
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD

Gebruikersavatar
Frank1954
Berichten: 348
Lid geworden op: do 14 dec 2017, 12:50
Locatie: Lint (België)

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Frank1954 » ma 07 okt 2019, 12:09

Hier de CC-app al 4 jaar in gebruik op iPad en nog nooit problemen vastgesteld
Wanneer Wifi beschikbaar tijdens onze reizen update uitvoeren zodat alles up-to-date blijft
App werkt offline all-the-time enkel zien dat je vooraf (thuis) de landen "upload" waar je gaat reizen
Ze allemaal uploaden is overkill...het maakt de offline werking trager bij het opstarten
Het enige wat ik graag zou willen veranderd zien bij CC is...dat je de cp's in het POI-bestand op de navigatie kan zoeken op basis van de sitecode
Het ingeven van een naam leid meestal tot tikfouten met als gevolg dat je vaak de melding krijgt "niet gevonden" :bang:
Festina Lente
Drie essentiële zaken voor geluk in ons leven zijn...
Iets te doen te hebben
Iets om van te houden
En, iets om voor te hopen
Pilote Galaxy G741C semi-automaat , 150pk, 4,5t, 2017

Camper_01
Berichten: 595
Lid geworden op: vr 06 nov 2015, 16:05

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Camper_01 » ma 07 okt 2019, 12:28

Heb helaas moeten vaststellen dat ik dezelfde problemen heb met mijn Samsung smartphone en het is helaas niet te verhelpen. Was voorheen op dezelfde telefoon geen probleem. Mogelijk werkt de NKC app niet betrouwbaar genoeg.
Heb vandaag in Utrecht gesproken met mensen van de NKC deze waren in eerste instantie verbaasd van de problemen. Apple is volgens hun toch eigenlijk beter. Moest mijn systeem maar opnieuw installeren en alle offline kaart informatie er maar afhalen. Maar men gaat kennelijk toch met een nieuwe uitvoering komen. De persoon die ik gesproken heb was geen ITman maar een gelukkige Apple gebruiker zonder enig probleem.
Laatst gewijzigd door Camper_01 op za 12 okt 2019, 19:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Met vriendelijke groet
Gerard

Gebruikersavatar
Roadboy
Berichten: 104
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 14:47
Locatie: Midden Limburg

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Roadboy » ma 07 okt 2019, 12:33

Heb dit euvel al lang, meer dan een jaar. Gebruik 2x tablet en 1x gsm op Android. Al diverse malen geheel opnieuw gedownload zonder enige verbetering. Zullen het er maar mee doen want zonder is ook vervelend, moet ik in de boekjes bladeren.

Groet, Jo

Gebruikersavatar
Marco Polo
Berichten: 12586
Lid geworden op: za 16 jun 2012, 22:30
Locatie: Wageningen

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Marco Polo » ma 07 okt 2019, 12:59

Mijn locatie wordt niet correct bepaald door de app. Wat nu?
De app bepaalt jouw locatie via GPS. Om dit te kunnen doen, heeft de app toestemming nodig. Ga naar de instellingen van je toestel, zoek de app op en geef de app toegang tot jouw locatie. Ga dan in de app naar Meer > Instellingen’ en zet de locatieservice aan. Let er bij een Android toestel op dat je GPS via satelliet aan hebt staan. Dit vind je onder ‘Instellingen > Sta gebruik locatie toe > Locatie > Modus’. Anders updatet je locatie alleen als je online bent. Sommige iOS (Apple) toestellen kunnen jouw locatie alleen bepalen via wifi-signalen. Deze toestellen hebben geen ingebouwde GPS-module.
uit de veelgestelde vragen van CC

Gebruikersavatar
ducati 900
Berichten: 3580
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 10:24
Locatie: Garyp

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door ducati 900 » ma 07 okt 2019, 13:15

Ik heb dat nu ook, dacht dat dat kwam omdat ik CC moet verlengen.

Ben
Hymer 581 '79 op Bedford onderstel met een 2.2 CIH injectiemotor van Opel ( 115 pk).

Ontario
Berichten: 47
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 10:32
Locatie: Veluwe

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Ontario » ma 07 okt 2019, 21:15

Geen van de genoemde problemen doen zich op mijn IPhone 6 en IPad voor. Er komt naar verluid echter in Januari ‘20 een geheel nieuwe opzet. En dat snap ik goed vanwege de oprukkende concurrentie van m.n. Duitse en Engelse applicaties.

Henk

Gebruikersavatar
jpdejong
Berichten: 280
Lid geworden op: za 13 mar 2004, 20:41
Locatie: weeze, nabij goch duitsland

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door jpdejong » di 08 okt 2019, 11:51

Hoi.

Dit herken ik niet,maar wel vaak dat hij de lokaties op de kaart niet laat zien(lege kaart geen lokaties). Na een paar keer opstarten of alle applicaties te sluiten werkt hij weer. Ook al een keer opnieuw geinstalleerd maar toch weer soms geen lokaties.

Op samsuns s9 probleem op nokia 7.1 niet gehad.

Jan-peter

Gebruikersavatar
Atoz
Berichten: 1811
Lid geworden op: wo 19 jun 2013, 9:11
Locatie: Europa

Re: Gek worden van Campercontact

Bericht door Atoz » wo 09 okt 2019, 21:52

Ik denk dat ik de 'oorzaak' gevonden heb, dat er geen locaties meer verschijnen.

(Wij hebben steeds onze TP-Link modem opstaan zodat we altijd internet hebben, met twee externe antenne's)
Dus kijkt die app of er een update is en als die er is duidelijk hij dat ook aan op het beginscherm.
Telkens er een nieuwe update is de enige 'oplossing' om die update te installeren.
Vanaf dan hebben we terug locaties.
Heropstarten is dan zelfs niet meer nodig.

Wie herkent deze situatie?

Plaats reactie