TomTom probleem

Alles over navigatiesystemen, computer,
internet onderweg, mobiele telefonie en software.
Emaricus
Berichten: 55
Lid geworden op: ma 15 feb 2010, 14:47
Locatie: Heesch

Re: TomTom probleem

Bericht door Emaricus » di 09 apr 2019, 13:27

gsm schreef:
di 09 apr 2019, 12:56
Misschien dat je hier een oplossing uit kan halen https://www.navitotal.com/topic21159.ht ... 526b171050
Ik lees hierin dat nc 9.510 en nc 9.541.1-2042 geen problemen zouden moeten geven.
Hoe kom ik hier aan?
gsm schreef:
di 09 apr 2019, 13:18
Dat kan maar maak eerst even een backup van je huidige navcore en kaart.
Dan alles verwijderen en bv navcore 9.510 er op en bv even benelux 1025 kaart
Zou dat ook met mijn bestaande kaarten kunnen?
Groetjes, Emaricus.

Techniek kan heel leuk zijn, het is handig dat je hierbij geen twee linkerhanden hebt.
Als je het wilt kun je veel. Als je het snapt is het handig.

Het is fijn dat moeder de vrouw ook met de camper mee wil, hoef je niet alleen.

Gebruikersavatar
gsm
Berichten: 2888
Lid geworden op: do 07 jul 2005, 0:22
Locatie: Houten
Contact:

Re: TomTom probleem

Bericht door gsm » di 09 apr 2019, 13:30

Ik gebruik TomTom Home nooit. :D en nooit problemen gehad op de manier zoals ik het doe.
Ik werk met Total Commander maar kan ook met windows verkenner
In Total Commander heb je 2 kanten, links bv de inhoud van de tomtom en rechts de inhoud van je computer
Maak rechts een map aan en open die
Dan ga je naar links en kopieer je alles naar de map
Is dat goed gegaan dan verwijder je de inhoud van je tomtom
Dan ga je rechts naar de map waar je de nieuwe navcore in heb staan en ook de kaart die je er op wil hebben
Nu kopieer je de inhoud van de navcore map naar je tomtom
Dan kopieer je de map, dus niet de inhoud maar de hele map, naar je tomtom

Daarna activeren met FastActivate

@Emarius, ja dat kan ook zoals ik het hierboven beschreven heb
Stuur anders maar even een pb :wink:
Theorie is de basis voor de praktijk
Praktijk is de leermeester voor de theorie

Balou
Berichten: 490
Lid geworden op: wo 19 jan 2005, 19:48

Re: TomTom probleem

Bericht door Balou » di 09 apr 2019, 14:41

Nogmaals help,

Dit staat op mijn Internal drive :
ttgo.bif:
DeviceName=TomTom GO 730
DeviceVersionHW=GO 730
DeviceSerialNumber=J4xxxxxxxxxx
BootLoaderVersion=55279
ApplicationVersionVersionNumber=9541
ApplicationVersion=3145439.2
CurrentMap=Benelux_1020_9244
CurrentMapVersion=1020.9244

Map(s):
I:\Benelux_1020_9244\

Storage:
Size 1955MB, Free 1782MB

Werkt maar 1x na resetten.
Waarom staat er bij dit : DeviceSerialNumber=J4xxxxxxxxxx
en niet het volledige nummer ?
Wie kan mij vertellen de volgorde van het installeren op een geformateerde internal drive ?
Misschien doe ik iets verkeerd.

Balou.

Gebruikersavatar
gsm
Berichten: 2888
Lid geworden op: do 07 jul 2005, 0:22
Locatie: Houten
Contact:

Re: TomTom probleem

Bericht door gsm » di 09 apr 2019, 15:36

Ik weet niet hoe het in de 730 GO hoort te staan maar bij mijn 750 GO staat het anders.
Device nummer staat bij mij helemaal kompleet
Waarom ga je niet eerst de goed werkende navcore 9.510 er op zetten ?
Ik bedoel dit niet verkeerd maar ik ken 9.541 niet en 9.510 werkt goed.
En waarom upgraden als het goed werkt ?

Heeft de 730 geen sd kaart mogelijkheid ? De 750 wel en daar navigeer ik mee.

De volgorde heb ik al hiervoor geschreven en wijkt niet af van op de tomtom zetten of op een sd kaartje
Theorie is de basis voor de praktijk
Praktijk is de leermeester voor de theorie

Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 22533
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: TomTom probleem

Bericht door javanes » di 09 apr 2019, 18:02

gsm schreef:
di 09 apr 2019, 11:27
Even terug gelezen en Javanes heeft ook zo´n probleem mischien dat hij je sneller verder kan helpen.
Dit is wat die schreef :
javanes schreef:
ma 08 apr 2019, 1:57
Ik heb net op een TT730 en een TT XL de Navcore 9.541 even geprobeerd.
De ene fixeert 9 satellieten en de andere slechts 4.
Beiden liggen naast elkaar.

De 730 met Navcore 9.702 moet ik ook na het uitzetten en voor terug opstarten even resetten.
Anders worden de satellieten niet gefixeerd.
Het duurde heel lang voordat ik een fix kreeg van de satellieten. En af en toe vielen ze zelfs weg.
Ik heb dus maar even wat geprobeerd met een ander SD kaartje.
-Daar een originele " 9 701 go work CAB-navcore-GO-WORK" opgezet.
-SD kaart even in de TT730 om de ttgo.bif er op te krijgen.
-SD kaart in een kaartlezer en TT home gestart. (jawel)
-De navcore 9701 werd tot mijn verbazing geupgrade naar een 9702 versie.
-De Navcore 9702 gepatched
fastactivate enz.......

En nu binnen kortste keren 7/8 satellieten op de 730
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.

Gebruikersavatar
gsm
Berichten: 2888
Lid geworden op: do 07 jul 2005, 0:22
Locatie: Houten
Contact:

Re: TomTom probleem

Bericht door gsm » di 09 apr 2019, 18:06

Kijk dat zijn de mensen die ervaring hebben met de 730 en misschien dat het ook de oplossing is voor andere type TT :thumbup: :bow:
Theorie is de basis voor de praktijk
Praktijk is de leermeester voor de theorie

Ruudje319
Berichten: 26
Lid geworden op: do 04 apr 2019, 19:41

Re: TomTom probleem

Bericht door Ruudje319 » di 09 apr 2019, 20:27

Heb t ook gedaan ,maar als ik m uitzet en daarna weer aan zet weer geen sattelieten tt 720
Alleen als je quick gps doet blijft die sattelieten vinden
Maar dat blijft er volgens mij maar 7 dagen instaan

Gebruikersavatar
Bob Diesel
Berichten: 19223
Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
Locatie: limbabwe
Contact:

Re: TomTom probleem

Bericht door Bob Diesel » di 09 apr 2019, 20:32

dan ga je naar je
Ephem map :idea: en klikt daar je chipset aan
en je krijgt een verse up date
weet je niet welke chipset je hebt
global locate of sirf
dan klik je ze beide aan :wave:
Groetje's
Bob
Afbeelding

Reisverslagen ed
http://freubels-van-elly.jouwweb.nl

Today ,is Yesterday,s .Tomorrow

Balou
Berichten: 490
Lid geworden op: wo 19 jan 2005, 19:48

Re: TomTom probleem

Bericht door Balou » di 09 apr 2019, 21:19

javanes,

Werkt ook niet.

Balou

Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 22533
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: TomTom probleem

Bericht door javanes » di 09 apr 2019, 21:24

Bedoel je het upgraden van de 9701 versie naar 9702 via TT Home??
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.

Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 22533
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: TomTom probleem

Bericht door javanes » di 09 apr 2019, 21:24

Bob Diesel schreef:
di 09 apr 2019, 20:32
dan ga je naar je
Ephem map :idea: en klikt daar je chipset aan
en je krijgt een verse up date
weet je niet welke chipset je hebt
global locate of sirf
dan klik je ze beide aan :wave:
Bob.

De map Ephem (met inhoud) staat volgens mij niet standaard in de TT.
Maar de geïnteresseerden kunnen hier wat vinden.
https://tweakers.net/nieuws/81062/tomto ... aling.html

Andere mogelijkheid voor een GPS fix.
Zet de onderstaande file op PC/laptop.
TT aansluiten via USB of SD kaart in kaartlezer.
Programma runnen.
https://www.gpspower.net/attachments/to ... te-1.2.rar
Laatst gewijzigd door javanes op di 09 apr 2019, 21:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.

Balou
Berichten: 490
Lid geworden op: wo 19 jan 2005, 19:48

Re: TomTom probleem

Bericht door Balou » di 09 apr 2019, 21:30

Ja.
Upgraden ging maar nog steeds geen sat.
Nu navcore 9.541 via TT home, dit werk wel. Ook bij meerdekeren opstarten ontvangst van sat.
Balou.

Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 22533
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: TomTom probleem

Bericht door javanes » di 09 apr 2019, 21:36

Had je dan van TomTom de originele ongepatchte versie van Navcore 9.701?
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.

Balou
Berichten: 490
Lid geworden op: wo 19 jan 2005, 19:48

Re: TomTom probleem

Bericht door Balou » di 09 apr 2019, 21:41

Neen.

Plaats reactie