Heerlijke recepten voor onderweg!
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Heerlijk en supersnel klaar
Griekse kip
(eenpansgerecht met kipfilet, tomatensaus en feta)
Ingrediënten voor 4 personen
-1 kilo kipfilet
-1 (rode) ui
-2 teentjes knoflook
-2 eetlepels olijfolie
-3 blikken tomatenstukjes
-2 dessertlepel suiker
-2 eetlepel balsamico azijn
-± 15 zwarte olijven
- 1 plak feta kaas in kleine blokjes
-peper, zout
-1 eetlepel oregano
Snij de kipfilet in smalle repen. Snij de ui in stukjes en pers de knoflook.
Ontpit de olijven en snij ze in plakjes. Snij de feta in kleine blokjes.
Doe de tomaten, ui, knoflook , olie, azijn, suiker, olijven en kipfilet in een goede hapjespan met anti aanbaklaag (liefst een keramische zoals Sysas) en roer goed door elkaar, alles rauw dus. Maak op smaak met zout, peper en (veel) oregano. Breng het geheel met deksel erop net aan de kook en laat het plm. 20 minuten pruttelen. Tussendoor een paar keer roeren. Plm. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de feta er doorheen roeren. Deze moet iets uiteenvallen aan het einde van de kooktijd, eventueel even flink roeren, waardoor de saus wat gaat binden. Lekker met rijst.
Dit gerecht kan ook in de oven. Oven voorverwarmen op 200 graden. Plm. 20/25 minuten.
(aangepast recept van Smulweb.nl)
Griekse kip
(eenpansgerecht met kipfilet, tomatensaus en feta)
Ingrediënten voor 4 personen
-1 kilo kipfilet
-1 (rode) ui
-2 teentjes knoflook
-2 eetlepels olijfolie
-3 blikken tomatenstukjes
-2 dessertlepel suiker
-2 eetlepel balsamico azijn
-± 15 zwarte olijven
- 1 plak feta kaas in kleine blokjes
-peper, zout
-1 eetlepel oregano
Snij de kipfilet in smalle repen. Snij de ui in stukjes en pers de knoflook.
Ontpit de olijven en snij ze in plakjes. Snij de feta in kleine blokjes.
Doe de tomaten, ui, knoflook , olie, azijn, suiker, olijven en kipfilet in een goede hapjespan met anti aanbaklaag (liefst een keramische zoals Sysas) en roer goed door elkaar, alles rauw dus. Maak op smaak met zout, peper en (veel) oregano. Breng het geheel met deksel erop net aan de kook en laat het plm. 20 minuten pruttelen. Tussendoor een paar keer roeren. Plm. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de feta er doorheen roeren. Deze moet iets uiteenvallen aan het einde van de kooktijd, eventueel even flink roeren, waardoor de saus wat gaat binden. Lekker met rijst.
Dit gerecht kan ook in de oven. Oven voorverwarmen op 200 graden. Plm. 20/25 minuten.
(aangepast recept van Smulweb.nl)
- MonRoe
- Berichten: 17482
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 7:15
- Locatie: Well (L) na 55 jaar randstad nu het rustige Noord Limburg
- Contacteer:
Heerlijke recepten voor onderweg!
fleur die is zeker lekker en wordt door
r ons regelmatig gemaakt, zowel thuis als in de camper.
monique
r ons regelmatig gemaakt, zowel thuis als in de camper.
monique
Wij waren met onze ex-campers in: Andorra - België - Denemarken - Duitsland - Frankrijk – Griekenland – Hongarije - Italië – Liechtenstein - Luxemburg – Monaco - Nederland - Oostenrijk - Polen - Portugal - Republiek San Marino – Spanje - Tsjechië
- Hoofdnoorman
- Berichten: 15363
- Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
- Locatie: Deventer
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
En weer alles bijgewerkt.
Fijn dat jullie nu de layout van de recepten netjes hebben gemaakt.
Houden jullie zelf even in de gaten of er geen dubbele recepten komen?
Fijn dat jullie nu de layout van de recepten netjes hebben gemaakt.
Houden jullie zelf even in de gaten of er geen dubbele recepten komen?
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Rudy en Hockey.
Heerlijke recepten voor onderweg!
Ik kom nog even terug op dat kaasfondue stelletje van Boska. Ik heb een nieuwe over, mag gekocht worden. . Bij Xenos hebben ze nu ook zoiets, maar dan Hollands Delfts blauw. pannetje is wat ovaal en lager dan de Boska. Zag er ook leuk en goed uit. Principe is verder hetzelfde. Kost nu 4,99 in de opruiming. Gaat zeker uit de collectie denk ik.
Leef je leven nu, overmorgen is je toekomst alweer verleden.
Groetjes, Jeannette
Leef je leven nu, overmorgen is je toekomst alweer verleden.
Groetjes, Jeannette
Jeannette
Geniet vandaag, overmorgen is morgen alweer verleden!
Geniet vandaag, overmorgen is morgen alweer verleden!
- Mulier
- Berichten: 436
- Lid geworden op: ma 05 okt 2009, 10:42
- Locatie: klein dorpje in Friesland
- Contacteer:
TIP: bij Lidl kookboekje 'Tapas' €2,99
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'
sent on Tapatalk
IkeDeze snelle en eenvoudige recepten voor heerlijke tapas met vlees, vis, gevogelte, groenten en eieren brengen iedereen in een mediterrane vakantiestemming en vallen gegarandeerd in de smaak
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'
sent on Tapatalk
Tjep en Ike Mulier / Hymer B644 G - 2003
Vehiculum Mulieris
-------------------------------------------------
“We cannot do great things on this Earth, only small things with great love.” Mother Teresa
Vehiculum Mulieris
-------------------------------------------------
“We cannot do great things on this Earth, only small things with great love.” Mother Teresa
- Mulier
- Berichten: 436
- Lid geworden op: ma 05 okt 2009, 10:42
- Locatie: klein dorpje in Friesland
- Contacteer:
Jeanette, we hebben je hartige taart gegeten! En lekker!! Dank je voor het recept.
Ike
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'
sent on Tapatalk
Ike
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'
sent on Tapatalk
Tjep en Ike Mulier / Hymer B644 G - 2003
Vehiculum Mulieris
-------------------------------------------------
“We cannot do great things on this Earth, only small things with great love.” Mother Teresa
Vehiculum Mulieris
-------------------------------------------------
“We cannot do great things on this Earth, only small things with great love.” Mother Teresa
Heerlijke recepten voor onderweg!
bloos ervan!
Leef je leven nu, overmorgen is je toekomst alweer verleden.
Groetjes, Jeannette
Leef je leven nu, overmorgen is je toekomst alweer verleden.
Groetjes, Jeannette
Jeannette
Geniet vandaag, overmorgen is morgen alweer verleden!
Geniet vandaag, overmorgen is morgen alweer verleden!
- MonRoe
- Berichten: 17482
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 7:15
- Locatie: Well (L) na 55 jaar randstad nu het rustige Noord Limburg
- Contacteer:
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
simpel en fris gerecht voor warme dagen
250 gram spaghettinni
1 banaan
blik cocktail fruit (perzik, ananas, peer) je kan ook verse peer en perzik gebruiken, geen verse ananas.
150 gram hamblokjes
150 gram kaasblokjes
citroensap
eetlepel fritessaus
zout
peper
spaghettinni volgens gebruiksaanwijzing gaar koken
in kom banaan in stukjes snijden en besprenkelen met citroensap, hamblokjes erbij, kaasblokjes erbij, cocktailfruit erbij, wat van het sap uit het blik en een schep fritessaus. zout en peper naar smaak erbij.
Als spaghettinni klaar is, deze afgieten, even afspoelen met koud water en door fruitmengsel mengen.
is uiteraard aan te passen naar eigen smaak. Ik heb het ook weleens met gerookte kip gemaakt en met fetakaas.
250 gram spaghettinni
1 banaan
blik cocktail fruit (perzik, ananas, peer) je kan ook verse peer en perzik gebruiken, geen verse ananas.
150 gram hamblokjes
150 gram kaasblokjes
citroensap
eetlepel fritessaus
zout
peper
spaghettinni volgens gebruiksaanwijzing gaar koken
in kom banaan in stukjes snijden en besprenkelen met citroensap, hamblokjes erbij, kaasblokjes erbij, cocktailfruit erbij, wat van het sap uit het blik en een schep fritessaus. zout en peper naar smaak erbij.
Als spaghettinni klaar is, deze afgieten, even afspoelen met koud water en door fruitmengsel mengen.
is uiteraard aan te passen naar eigen smaak. Ik heb het ook weleens met gerookte kip gemaakt en met fetakaas.
Wij waren met onze ex-campers in: Andorra - België - Denemarken - Duitsland - Frankrijk – Griekenland – Hongarije - Italië – Liechtenstein - Luxemburg – Monaco - Nederland - Oostenrijk - Polen - Portugal - Republiek San Marino – Spanje - Tsjechië
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Combi van gerookte en verse zalm
een barbecuegerecht, maar het kan ook in de oven heb ik vanavond proefondervindelijk vastgesteld.
Benodigdheden:
1 moot p.p. verse zalmfilet (vers of diepvries)
100 gr. gerookte zalm
1 el. gehakte peterselie
1 el. gehakte bieslook
1 el. gehakte basilicum
roomboter
aluminiumfolie
- smeer de (ontdooide) zalmfilets in met de gehakte kruiden
- omwikkel de moten met de gerookte zalm en leg er een klontje (ca. 25 gr.) roomboter op
- pak de moten in de aluminiumfolie en zorg dat het pakketje luchtdicht is ingepakt
- leg de pakketjes 7 a 8 minuten op de BBQ of ca. 20 minuten in de oven die op 190 graden is voorverwarmd.
een barbecuegerecht, maar het kan ook in de oven heb ik vanavond proefondervindelijk vastgesteld.
Benodigdheden:
1 moot p.p. verse zalmfilet (vers of diepvries)
100 gr. gerookte zalm
1 el. gehakte peterselie
1 el. gehakte bieslook
1 el. gehakte basilicum
roomboter
aluminiumfolie
- smeer de (ontdooide) zalmfilets in met de gehakte kruiden
- omwikkel de moten met de gerookte zalm en leg er een klontje (ca. 25 gr.) roomboter op
- pak de moten in de aluminiumfolie en zorg dat het pakketje luchtdicht is ingepakt
- leg de pakketjes 7 a 8 minuten op de BBQ of ca. 20 minuten in de oven die op 190 graden is voorverwarmd.
Laatst gewijzigd door Marjorie op do 04 jul 2013, 14:54, 1 keer totaal gewijzigd.
groetjes, Marjorie
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
Heerlijke recepten voor onderweg!
Misschien ook erg lekker, in bladerdeeg wikkelen en dan ongeveer 25 minuten in de oven.
Betreft het zalm recept. Lijkt me erg lekker!
Leef je leven nu, overmorgen is je toekomst alweer verleden.
Groetjes, Jeannette
Betreft het zalm recept. Lijkt me erg lekker!
Leef je leven nu, overmorgen is je toekomst alweer verleden.
Groetjes, Jeannette
Jeannette
Geniet vandaag, overmorgen is morgen alweer verleden!
Geniet vandaag, overmorgen is morgen alweer verleden!
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Lijkt me ook lekker. Ga ik de volgende keer proberen
groetjes, Marjorie
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
- Mulier
- Berichten: 436
- Lid geworden op: ma 05 okt 2009, 10:42
- Locatie: klein dorpje in Friesland
- Contacteer:
Omnia oven / wonderpan
4 moten zalm met huid
Stuk Gorgonola
Witte wijn
Maak een diepe snee in de zalm en leg hier fikse stukken Gorgonzola in.,
Leg ze in de wonderpan en giet er voorzichtig witte wijn over.
15_20 minuten garen.
Heerlijk met een salade en gekookte aardappeltjes.
Ike
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'
sent on Tapatalk
4 moten zalm met huid
Stuk Gorgonola
Witte wijn
Maak een diepe snee in de zalm en leg hier fikse stukken Gorgonzola in.,
Leg ze in de wonderpan en giet er voorzichtig witte wijn over.
15_20 minuten garen.
Heerlijk met een salade en gekookte aardappeltjes.
Ike
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'
sent on Tapatalk
Tjep en Ike Mulier / Hymer B644 G - 2003
Vehiculum Mulieris
-------------------------------------------------
“We cannot do great things on this Earth, only small things with great love.” Mother Teresa
Vehiculum Mulieris
-------------------------------------------------
“We cannot do great things on this Earth, only small things with great love.” Mother Teresa
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Nu ik zie dat er veel kaasliefhebbers zijn, is racletten ook erg leuk en makkelijk in de camper.
Emmi heeft een raclette setje voor twee personen, waar je de kaas smelt in een plat anti-aanbak pannetje met vier theelichtjes eronder. De kaas is in plakjes bij veel supermarkten (vooral in Frankrijk veel voor handen er heerlijk voordelig).
Pakje van ca 250 gr kaas, vleeswaar naar smaak (beenham en salami zijn hier populair), zakje (rucola)sla, dressing naar smaak, stokbrood, augurkjes en/of balasamico-uitjes, peper...en natuurlijk een lekker glas wijn. Dat glas wordt wel meestal een fles bij ons
Het raclette setje is superklein en makkelijk, past in alle campers en vrijwel meteen heerlijk eten zonder echte voorbereiding.
Overigens doet kaasfondue het ook prima in een klein anti-aanbak pannetje, daar in opwarmen en het hele pannetje op een theelichthouder oid zetten. Maar het kleine fonduesetje is ook weer een erg leuk hebbedingetje moet ik zeggen...
Emmi heeft een raclette setje voor twee personen, waar je de kaas smelt in een plat anti-aanbak pannetje met vier theelichtjes eronder. De kaas is in plakjes bij veel supermarkten (vooral in Frankrijk veel voor handen er heerlijk voordelig).
Pakje van ca 250 gr kaas, vleeswaar naar smaak (beenham en salami zijn hier populair), zakje (rucola)sla, dressing naar smaak, stokbrood, augurkjes en/of balasamico-uitjes, peper...en natuurlijk een lekker glas wijn. Dat glas wordt wel meestal een fles bij ons
Het raclette setje is superklein en makkelijk, past in alle campers en vrijwel meteen heerlijk eten zonder echte voorbereiding.
Overigens doet kaasfondue het ook prima in een klein anti-aanbak pannetje, daar in opwarmen en het hele pannetje op een theelichthouder oid zetten. Maar het kleine fonduesetje is ook weer een erg leuk hebbedingetje moet ik zeggen...
Ons speeltje: Rimor Kivi uit 1994, op een Ford Transit 120 S 2,5 diesel