Heerlijke recepten voor onderweg!
- Hoofdnoorman
- Berichten: 15350
- Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
- Locatie: Deventer
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Ik ben nu een beetje moe maar beloof dat ik deze week alles overzet.
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Rudy en Hockey.
Re:
Sorry maar dit is geen recept voor bladerdeeg. Dit is een korstdeegrecept (wat overigens zeer goed te gebruiken is voor hartige taart. Bladerdeeg zelf maken is een hels karwei voor kok en deegroller. Uitrollen, klontjes boter ertussen, dichtvouwen, uitrollen, klontjes boter ertussen, dichtvouwen, uitrollen...... enz enz. Dat wil je echt niet in je vakantie tenzij op arbeidstherapeutische basis....Mulier schreef:Zelf bladerdeeg maken:
150 gram boter
40 cl bloem (ong. 280 gram)
Zout naar smaak
1 ei
Bloem en zout in een kom doen, wrijf de boter er door tot het deeg op broodkruimels lijkt. Koud bewaren.
Voor gebruik het ei er snel doorheen kneden, het deeg in plastic verpakken en minimaal 30 minuten koud wegzetten.
De Omnia invetten en met het deeg bekleden.
Succes
Ike
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'
sent on Tapatalk
Overigens in de Franse (volgens mij in de Duitse ook) supermarkten is kant en klaar deeg te koop in de koeling wat direct klaar is voor bereiding. Ze hebben het in soorten, korstdeeg, bladerdeeg, zoet, hartig (ik zag ze bij de jumbo ook). Die zijn makkelijk, niet dat domme geklier met die plakjes maar in één keer huppekee
Jan en Mariët
We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
- The Scorpios
- Berichten: 460
- Lid geworden op: za 25 mei 2013, 16:20
- Locatie: Apeldoorn
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
variatie op :
Bonen met chips.
Winter of slecht weer hap
1 pot chilibonen
1 pot kidneybonen
1 pot witte bonen in tomatensaus
1 rookworst
1 paprika
1 ui
guacomole (vers of uit een potje)
1 potje crème fraiche
1 zak tortillachips, naturel of nachocheese
Laat de bonen uitlekken (doe dit wel boven een wegwerpbakje anders gaat je vuilwatertank zo stinken). Snijd de paprika en ui in blokjes. Snijd de rookworst in plakjes. Bak de paprika en ui in wat olie of boter aan, rookworst erbij, bonen erbij en alles gloeiend heet laten worden. Op tafel schalen met chips, crème fraiche en guacomole zetten en dippen maar.
Omdat er chips bij is lusten kinderen dit meestal ook.......
naar onze smaak teveel bonen, wij laten witte en chilibonen weg, vervangen deze door groente-van-de-markt, zoals tomaten, komkommer ens en de rookworst vervangen we door bijv chorizoworst of andere plaatselijke worst.
Bonen met chips.
Winter of slecht weer hap
1 pot chilibonen
1 pot kidneybonen
1 pot witte bonen in tomatensaus
1 rookworst
1 paprika
1 ui
guacomole (vers of uit een potje)
1 potje crème fraiche
1 zak tortillachips, naturel of nachocheese
Laat de bonen uitlekken (doe dit wel boven een wegwerpbakje anders gaat je vuilwatertank zo stinken). Snijd de paprika en ui in blokjes. Snijd de rookworst in plakjes. Bak de paprika en ui in wat olie of boter aan, rookworst erbij, bonen erbij en alles gloeiend heet laten worden. Op tafel schalen met chips, crème fraiche en guacomole zetten en dippen maar.
Omdat er chips bij is lusten kinderen dit meestal ook.......
naar onze smaak teveel bonen, wij laten witte en chilibonen weg, vervangen deze door groente-van-de-markt, zoals tomaten, komkommer ens en de rookworst vervangen we door bijv chorizoworst of andere plaatselijke worst.
Nelleke
De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken.
En dat doen we o.a. met onze Pilote P650D Essentiel uit 2019.
De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken.
- Hoofdnoorman
- Berichten: 15350
- Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
- Locatie: Deventer
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Hij staat er bij.
Maarehh,
Bij slecht weer deze kost en dan in een camper zitten???
Hebben jullie standaard gasmaskers aan boord?
Maarehh,
Bij slecht weer deze kost en dan in een camper zitten???
Hebben jullie standaard gasmaskers aan boord?
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Rudy en Hockey.
- The Scorpios
- Berichten: 460
- Lid geworden op: za 25 mei 2013, 16:20
- Locatie: Apeldoorn
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
[FACE WITH STUCK-OUT TONGUE AND WINKING EYE]bij redelijk weer en een frisse salade [SMILING FACE WITH HEART-SHAPED EYES]
Nelleke verzendt dit vanaf iPad met tapatalk
Nelleke verzendt dit vanaf iPad met tapatalk
Nelleke
De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken.
En dat doen we o.a. met onze Pilote P650D Essentiel uit 2019.
De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken.
-
- Berichten: 18588
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Dat klinkt heerlijk Nelleke!
Dan doe ik er vegetarische rookworst in.
Dan doe ik er vegetarische rookworst in.
Slava Ukraini
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
- Hoofdnoorman
- Berichten: 15350
- Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
- Locatie: Deventer
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Simonne, ik heb net van Michael Chrichton "Micro" gelezen. Daar stond dat planten ook levende wezens zijn.
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Rudy en Hockey.
-
- Berichten: 18588
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Slava Ukraini
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
- Bob Diesel
- Berichten: 31862
- Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
- Locatie: limbabwe
- Contacteer:
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
FF dit topic weer een beetje nieuw leven in blazen
al is het niet speciaal voor onderweg,, maar het MOET, ook on-route
Aangezien mijn Vrouw ziek werd ,nier en hart falen ,hoge bloed druk e.d
Moest zij dus op een zoutarm dieet , en dat voor een alles eter die graag kookt
maar volle moed er tegen aan en gelijk maar een eigen recepten site gemaakt
met tips waar op te letten als je zoutarm moet
En ook lekker voor als je niet zout arm moet,, zo als ik,, ik doe gewoon mee
met af en toe een snufje zout hier onder de link eet smakelijk
http://zoutarm-maar-wel-lekker.jouwweb.nl/
al is het niet speciaal voor onderweg,, maar het MOET, ook on-route
Aangezien mijn Vrouw ziek werd ,nier en hart falen ,hoge bloed druk e.d
Moest zij dus op een zoutarm dieet , en dat voor een alles eter die graag kookt
maar volle moed er tegen aan en gelijk maar een eigen recepten site gemaakt
met tips waar op te letten als je zoutarm moet
En ook lekker voor als je niet zout arm moet,, zo als ik,, ik doe gewoon mee
met af en toe een snufje zout hier onder de link eet smakelijk
http://zoutarm-maar-wel-lekker.jouwweb.nl/
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Wat een goede en duidelijke site van jouw Elly!
Ik ga de recepten proberen om mijn hoge bloeddruk te verlagen, bedankt Bob voor de link hier .. .. voor Elly!
Ik ga de recepten proberen om mijn hoge bloeddruk te verlagen, bedankt Bob voor de link hier .. .. voor Elly!
Een vlinder telt geen maanden doch momenten en heeft tijd genoeg!
Er zijn momenten waarop zelfs een muis verandert in een tijger!
Er zijn momenten waarop zelfs een muis verandert in een tijger!
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Ik heb van Tupperware een vierkante bak ( oranje) waarin een witte gaatjesbak zit/past en vooral in de camper is het ideaal om daar dan de pasta in te garen. Dat spaart ook gas uit. Je doet via de waterkoker heet water in de bak dan de pasta erin en dan gewoon laten staan terwijl je je andere dingen bakt voor de pasta. Overigens heb ik ook veel plezier van de magnetron gehad mits je op campings met stroom staat. Dat spaart veel gas uit en voor het elektra heb je toch betaald.
De magnetron stond precies op de uitschuifbare plaats tussen de 2 bedden. Ook altijd de tijd bij de hand.
Aardappelen gingen in een speciale snelkookpan voor de magnetron en zo gebruikte ik de gaspitten relatief weinig.
Maar die wonderpan lijkt me ook wel iets.
De magnetron stond precies op de uitschuifbare plaats tussen de 2 bedden. Ook altijd de tijd bij de hand.
Aardappelen gingen in een speciale snelkookpan voor de magnetron en zo gebruikte ik de gaspitten relatief weinig.
Maar die wonderpan lijkt me ook wel iets.
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Nee, dat is niet nodig want wij hebben de gewoonte om ons fatsoenlijk te gedragen, ook als we met z'n tweeën zijn Overigens helpt een snuf bonenkruid in het gerecht goed tegen kwalijke gassen achteraf. Smaakt ook nog eens heerlijk.Hoofdnoorman schreef:Hij staat er bij.
Maarehh,
Bij slecht weer deze kost en dan in een camper zitten???
Hebben jullie standaard gasmaskers aan boord?
Jan en Mariët
We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
-
- Berichten: 18588
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Leuke recepten voor de Omnia, wel in het Duits, maar het zijn filmpjes, dus dat wijst zich vanzelf.
https://www.youtube.com/channel/UCKEMoR ... S5A/videos
https://www.youtube.com/channel/UCKEMoR ... S5A/videos
Slava Ukraini
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
- Dancing Wind
- Berichten: 160
- Lid geworden op: zo 18 nov 2018, 22:05
- Locatie: Zwolle, Stadshagen
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Indonesische pecel met gebakken kipstukjes en koude lontong. Tezamen met frisse gemarineerde komkommerblokjes.
Makkelijk gerecht om in de camper te maken - maar ook lekker voor thuis.
Pecel is een kruidige pindasaus. Er zijn pittige en milde pecels. Het blok met groene letters is mild, alhoewel de pittige ook heerlijk is.
Lontong is een witte kleefrijst in geperforeerde zakjes, wat je warm of koud kunt eten. Het lekkerst is dit koud (in blokjes gesneden) en dan dopen in de warme pecelsaus. 1 zakje lontong is voldoende voor 2 pers.
Nodig voor 2 personen:
400 gr kip in blokjes gesneden (meer of minder kan natuurlijk ook)
1 zakje lontong - hele korrels of halve korrels (ongeveer 0,60 cent) - supermarkt/toko
1 blok karangsari pecel, in kleine stukjes gesneden (ongeveer 1,75) toko zeker/supermarkt ?
200 ml melk
1 el zoete ketjap
1 ui - is niet noodzakelijk, wel lekker om met de kipstukjes te bakken
djinten
ketoembar
snufje zout
(arachide)olie
Voor de komkommer
1 kleine komkommer, geschild en in blokjes gesneden
1 el azijn (kan ook appelazijn)
2 el suiker of honing
5 el oranjebloesemwater - toko/turkse supermarkt (ongeveer 1 euro)
3 el olie (olijfolie of andere olie naar smaak)
2 el peterselie fijngehakt, liefst vers
5 el munt fijngehakt, liefst vers
Meng alle ingredienten voor de komkommer door elkaar en zet het in de koelkast zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Je zult verrast zijn door de bijzondere smaak; dit komt door het oranjebloesemwater.
Bestrooi de blokjes kip ruim met djinten en ketoembar en een (klein) snufje zout. Laat de kruiden erin trekken.
Giet kokend water in een pannetje en leg het zakje lontong erin, zachtjes pruttelen (evt met deksel) totdat de rijst helemaal is uitgezet (15 tot 20 minuten). Af en toe even omdraaien.
Wanneer de rijst gaar is (zakje op spanning), uit laten lekken, afkoelen. Daarna het zakje verwijderen en de lontong in blokjes snijden, afdekken en in de koelkast zetten. Wanneer je het warm wilt eten het zakje in alu-folie wikkelen.
Giet de melk in een pannetje, verwarmen en de stukjes pecel erin. Regelmatig roeren zodat de pecel oplost en een saus wordt. Let op dat het vuur dan niet te hoog staat voor aankoeken op de bodem, regelmatig even roeren op een zacht vuurtje.Dit heeft in totaal ook een klein kwartiertje nodig.
Het gesneden ui bakken tot het iets bruin is in (arachide) olie, op het eind de ketjap op de bodem van de pan doen, omscheppen en even mee laten bakken. Dan de uien zonder de olie op een schaaltje leggen.
Bak de blokjes kip nu in het restant hete olie (of voeg iets olie toe) totdat de blokjes bruin zijn. Voeg daarna de gebakken uien toe en laat het even sudderen voor de smaken.
Rest nog alle lekkers op het bord te scheppen, de komkommer uit de kom prikken zonder het vocht en het best in een apart schaaltje erbij.
Wanneer je de koude lontong en/of de kipstukjes in de warme saus wil dopen, ook de saus in een apart schaaltje erbij.
Makkelijk gerecht om in de camper te maken - maar ook lekker voor thuis.
Pecel is een kruidige pindasaus. Er zijn pittige en milde pecels. Het blok met groene letters is mild, alhoewel de pittige ook heerlijk is.
Lontong is een witte kleefrijst in geperforeerde zakjes, wat je warm of koud kunt eten. Het lekkerst is dit koud (in blokjes gesneden) en dan dopen in de warme pecelsaus. 1 zakje lontong is voldoende voor 2 pers.
Nodig voor 2 personen:
400 gr kip in blokjes gesneden (meer of minder kan natuurlijk ook)
1 zakje lontong - hele korrels of halve korrels (ongeveer 0,60 cent) - supermarkt/toko
1 blok karangsari pecel, in kleine stukjes gesneden (ongeveer 1,75) toko zeker/supermarkt ?
200 ml melk
1 el zoete ketjap
1 ui - is niet noodzakelijk, wel lekker om met de kipstukjes te bakken
djinten
ketoembar
snufje zout
(arachide)olie
Voor de komkommer
1 kleine komkommer, geschild en in blokjes gesneden
1 el azijn (kan ook appelazijn)
2 el suiker of honing
5 el oranjebloesemwater - toko/turkse supermarkt (ongeveer 1 euro)
3 el olie (olijfolie of andere olie naar smaak)
2 el peterselie fijngehakt, liefst vers
5 el munt fijngehakt, liefst vers
Meng alle ingredienten voor de komkommer door elkaar en zet het in de koelkast zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Je zult verrast zijn door de bijzondere smaak; dit komt door het oranjebloesemwater.
Bestrooi de blokjes kip ruim met djinten en ketoembar en een (klein) snufje zout. Laat de kruiden erin trekken.
Giet kokend water in een pannetje en leg het zakje lontong erin, zachtjes pruttelen (evt met deksel) totdat de rijst helemaal is uitgezet (15 tot 20 minuten). Af en toe even omdraaien.
Wanneer de rijst gaar is (zakje op spanning), uit laten lekken, afkoelen. Daarna het zakje verwijderen en de lontong in blokjes snijden, afdekken en in de koelkast zetten. Wanneer je het warm wilt eten het zakje in alu-folie wikkelen.
Giet de melk in een pannetje, verwarmen en de stukjes pecel erin. Regelmatig roeren zodat de pecel oplost en een saus wordt. Let op dat het vuur dan niet te hoog staat voor aankoeken op de bodem, regelmatig even roeren op een zacht vuurtje.Dit heeft in totaal ook een klein kwartiertje nodig.
Het gesneden ui bakken tot het iets bruin is in (arachide) olie, op het eind de ketjap op de bodem van de pan doen, omscheppen en even mee laten bakken. Dan de uien zonder de olie op een schaaltje leggen.
Bak de blokjes kip nu in het restant hete olie (of voeg iets olie toe) totdat de blokjes bruin zijn. Voeg daarna de gebakken uien toe en laat het even sudderen voor de smaken.
Rest nog alle lekkers op het bord te scheppen, de komkommer uit de kom prikken zonder het vocht en het best in een apart schaaltje erbij.
Wanneer je de koude lontong en/of de kipstukjes in de warme saus wil dopen, ook de saus in een apart schaaltje erbij.
- Bijlagen
-
- pecel karangsari niet pedis.jpg (251.96 KiB) 166 keer bekeken
-
- lontong.png (442.27 KiB) 166 keer bekeken
Pura Vida !
Edwin & Marian
Jesse
Knaus Sky Ti 700 Meg, 180 pk, verzwaard chassis
Edwin & Marian
Jesse
Knaus Sky Ti 700 Meg, 180 pk, verzwaard chassis