Heerlijke recepten voor onderweg!

Serieuze zaken die niet passen in de bovengenoemde categoriën.
Gebruikersavatar
Hoofdnoorman
Berichten: 15350
Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
Locatie: Deventer

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Hoofdnoorman »

Ik ben nu een beetje moe maar beloof dat ik deze week alles overzet.
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Gebruikersavatar
mariët
Berichten: 4536
Lid geworden op: ma 15 sep 2003, 16:56
Locatie: Zwolle

Re:



Bericht door mariët »

Mulier schreef:Zelf bladerdeeg maken:

150 gram boter
40 cl bloem (ong. 280 gram)
Zout naar smaak
1 ei

Bloem en zout in een kom doen, wrijf de boter er door tot het deeg op broodkruimels lijkt. Koud bewaren.
Voor gebruik het ei er snel doorheen kneden, het deeg in plastic verpakken en minimaal 30 minuten koud wegzetten.

De Omnia invetten en met het deeg bekleden.

Succes :-)




Ike
===================================================
'The best cure for seasickness is to sit under a tree'

sent on Tapatalk
Sorry maar dit is geen recept voor bladerdeeg. Dit is een korstdeegrecept (wat overigens zeer goed te gebruiken is voor hartige taart. Bladerdeeg zelf maken is een hels karwei voor kok en deegroller. Uitrollen, klontjes boter ertussen, dichtvouwen, uitrollen, klontjes boter ertussen, dichtvouwen, uitrollen...... enz enz. Dat wil je echt niet in je vakantie tenzij op arbeidstherapeutische basis.... :-B

Overigens in de Franse (volgens mij in de Duitse ook) supermarkten is kant en klaar deeg te koop in de koeling wat direct klaar is voor bereiding. Ze hebben het in soorten, korstdeeg, bladerdeeg, zoet, hartig (ik zag ze bij de jumbo ook). Die zijn makkelijk, niet dat domme geklier met die plakjes maar in één keer huppekee
Jan en Mariët

We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
Gebruikersavatar
The Scorpios
Berichten: 460
Lid geworden op: za 25 mei 2013, 16:20
Locatie: Apeldoorn

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door The Scorpios »

variatie op :
Bonen met chips.
Winter of slecht weer hap
1 pot chilibonen
1 pot kidneybonen
1 pot witte bonen in tomatensaus
1 rookworst
1 paprika
1 ui
guacomole (vers of uit een potje)
1 potje crème fraiche
1 zak tortillachips, naturel of nachocheese

Laat de bonen uitlekken (doe dit wel boven een wegwerpbakje anders gaat je vuilwatertank zo stinken). Snijd de paprika en ui in blokjes. Snijd de rookworst in plakjes. Bak de paprika en ui in wat olie of boter aan, rookworst erbij, bonen erbij en alles gloeiend heet laten worden. Op tafel schalen met chips, crème fraiche en guacomole zetten en dippen maar.

Omdat er chips bij is lusten kinderen dit meestal ook.......

naar onze smaak teveel bonen, wij laten witte en chilibonen weg, vervangen deze door groente-van-de-markt, zoals tomaten, komkommer ens en de rookworst vervangen we door bijv chorizoworst of andere plaatselijke worst.
Nelleke

De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken.
En dat doen we o.a. met onze Pilote P650D Essentiel uit 2019.
Gebruikersavatar
Hoofdnoorman
Berichten: 15350
Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
Locatie: Deventer

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Hoofdnoorman »

Hij staat er bij.

Maarehh,

Bij slecht weer deze kost en dan in een camper zitten???
Hebben jullie standaard gasmaskers aan boord? :-B
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Gebruikersavatar
The Scorpios
Berichten: 460
Lid geworden op: za 25 mei 2013, 16:20
Locatie: Apeldoorn

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door The Scorpios »

[FACE WITH STUCK-OUT TONGUE AND WINKING EYE]bij redelijk weer en een frisse salade [SMILING FACE WITH HEART-SHAPED EYES]


Nelleke verzendt dit vanaf iPad met tapatalk
Nelleke

De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken.
En dat doen we o.a. met onze Pilote P650D Essentiel uit 2019.
Jan en Simonne
Berichten: 18588
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
Locatie: Provincie Groningen

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Jan en Simonne »

Dat klinkt heerlijk Nelleke! :thumbup:
Dan doe ik er vegetarische rookworst in.
Slava Ukraini

Nooit meer een Hymer!


De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Gebruikersavatar
Hoofdnoorman
Berichten: 15350
Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
Locatie: Deventer

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Hoofdnoorman »

Simonne, ik heb net van Michael Chrichton "Micro" gelezen. Daar stond dat planten ook levende wezens zijn. :-B
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Jan en Simonne
Berichten: 18588
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
Locatie: Provincie Groningen

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Jan en Simonne »

:wtf: :bang:
Slava Ukraini

Nooit meer een Hymer!


De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Gebruikersavatar
Bob Diesel
Berichten: 31862
Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
Locatie: limbabwe
Contacteer:

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Bob Diesel »

FF dit topic weer een beetje nieuw leven in blazen :wink:
al is het niet speciaal voor onderweg,, maar het MOET, ook on-route
Aangezien mijn Vrouw ziek werd ,nier en hart falen ,hoge bloed druk e.d

Moest zij dus op een zoutarm dieet , en dat voor een alles eter die graag kookt
maar volle moed er tegen aan en gelijk maar een eigen recepten site gemaakt
met tips waar op te letten als je zoutarm moet
En ook lekker voor als je niet zout arm moet,, zo als ik,, ik doe gewoon mee
met af en toe een snufje zout hier onder de link eet smakelijk :cheers:

http://zoutarm-maar-wel-lekker.jouwweb.nl/
Groetje's
Bob
Afbeelding

Reisverslagen ed
https://freubels-van-elly.jouwweb.nl

Today ,is Yesterday,s .Tomorrow
Antje
Berichten: 5782
Lid geworden op: za 17 mei 2003, 16:00
Locatie: Noord-Holland

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Antje »

Wat een goede en duidelijke site van jouw Elly!
Ik ga de recepten proberen om mijn hoge bloeddruk te verlagen, bedankt Bob voor de link hier .. :clap: :thumbup: .. voor Elly!
Een vlinder telt geen maanden doch momenten en heeft tijd genoeg!


Er zijn momenten waarop zelfs een muis verandert in een tijger!
Hesther
Berichten: 7
Lid geworden op: wo 24 feb 2016, 18:28

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Hesther »

Ik heb van Tupperware een vierkante bak ( oranje) waarin een witte gaatjesbak zit/past en vooral in de camper is het ideaal om daar dan de pasta in te garen. Dat spaart ook gas uit. Je doet via de waterkoker heet water in de bak dan de pasta erin en dan gewoon laten staan terwijl je je andere dingen bakt voor de pasta. Overigens heb ik ook veel plezier van de magnetron gehad mits je op campings met stroom staat. Dat spaart veel gas uit en voor het elektra heb je toch betaald.
De magnetron stond precies op de uitschuifbare plaats tussen de 2 bedden. Ook altijd de tijd bij de hand.
Aardappelen gingen in een speciale snelkookpan voor de magnetron en zo gebruikte ik de gaspitten relatief weinig.

Maar die wonderpan lijkt me ook wel iets.
Gebruikersavatar
mariët
Berichten: 4536
Lid geworden op: ma 15 sep 2003, 16:56
Locatie: Zwolle

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door mariët »

Hoofdnoorman schreef:Hij staat er bij.

Maarehh,

Bij slecht weer deze kost en dan in een camper zitten???
Hebben jullie standaard gasmaskers aan boord? :-B
Nee, dat is niet nodig want wij hebben de gewoonte om ons fatsoenlijk te gedragen, ook als we met z'n tweeën zijn :-B :-B Overigens helpt een snuf bonenkruid in het gerecht goed tegen kwalijke gassen achteraf. Smaakt ook nog eens heerlijk.
Jan en Mariët

We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
Jan en Simonne
Berichten: 18588
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
Locatie: Provincie Groningen

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Jan en Simonne »

Leuke recepten voor de Omnia, wel in het Duits, maar het zijn filmpjes, dus dat wijst zich vanzelf.
https://www.youtube.com/channel/UCKEMoR ... S5A/videos
Slava Ukraini

Nooit meer een Hymer!


De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Gebruikersavatar
Dancing Wind
Berichten: 160
Lid geworden op: zo 18 nov 2018, 22:05
Locatie: Zwolle, Stadshagen

Re: Heerlijke recepten voor onderweg!



Bericht door Dancing Wind »

Indonesische pecel met gebakken kipstukjes en koude lontong. Tezamen met frisse gemarineerde komkommerblokjes.
Makkelijk gerecht om in de camper te maken - maar ook lekker voor thuis.

Pecel is een kruidige pindasaus. Er zijn pittige en milde pecels. Het blok met groene letters is mild, alhoewel de pittige ook heerlijk is.
Lontong is een witte kleefrijst in geperforeerde zakjes, wat je warm of koud kunt eten. Het lekkerst is dit koud (in blokjes gesneden) en dan dopen in de warme pecelsaus. 1 zakje lontong is voldoende voor 2 pers.

Nodig voor 2 personen:
400 gr kip in blokjes gesneden (meer of minder kan natuurlijk ook)
1 zakje lontong - hele korrels of halve korrels (ongeveer 0,60 cent) - supermarkt/toko
1 blok karangsari pecel, in kleine stukjes gesneden (ongeveer 1,75) toko zeker/supermarkt ?
200 ml melk
1 el zoete ketjap
1 ui - is niet noodzakelijk, wel lekker om met de kipstukjes te bakken
djinten
ketoembar
snufje zout
(arachide)olie

Voor de komkommer
1 kleine komkommer, geschild en in blokjes gesneden
1 el azijn (kan ook appelazijn)
2 el suiker of honing
5 el oranjebloesemwater - toko/turkse supermarkt (ongeveer 1 euro)
3 el olie (olijfolie of andere olie naar smaak)
2 el peterselie fijngehakt, liefst vers
5 el munt fijngehakt, liefst vers

Meng alle ingredienten voor de komkommer door elkaar en zet het in de koelkast zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Je zult verrast zijn door de bijzondere smaak; dit komt door het oranjebloesemwater.

Bestrooi de blokjes kip ruim met djinten en ketoembar en een (klein) snufje zout. Laat de kruiden erin trekken.

Giet kokend water in een pannetje en leg het zakje lontong erin, zachtjes pruttelen (evt met deksel) totdat de rijst helemaal is uitgezet (15 tot 20 minuten). Af en toe even omdraaien.
Wanneer de rijst gaar is (zakje op spanning), uit laten lekken, afkoelen. Daarna het zakje verwijderen en de lontong in blokjes snijden, afdekken en in de koelkast zetten. Wanneer je het warm wilt eten het zakje in alu-folie wikkelen.

Giet de melk in een pannetje, verwarmen en de stukjes pecel erin. Regelmatig roeren zodat de pecel oplost en een saus wordt. Let op dat het vuur dan niet te hoog staat voor aankoeken op de bodem, regelmatig even roeren op een zacht vuurtje.Dit heeft in totaal ook een klein kwartiertje nodig.

Het gesneden ui bakken tot het iets bruin is in (arachide) olie, op het eind de ketjap op de bodem van de pan doen, omscheppen en even mee laten bakken. Dan de uien zonder de olie op een schaaltje leggen.

Bak de blokjes kip nu in het restant hete olie (of voeg iets olie toe) totdat de blokjes bruin zijn. Voeg daarna de gebakken uien toe en laat het even sudderen voor de smaken.

Rest nog alle lekkers op het bord te scheppen, de komkommer uit de kom prikken zonder het vocht en het best in een apart schaaltje erbij.
Wanneer je de koude lontong en/of de kipstukjes in de warme saus wil dopen, ook de saus in een apart schaaltje erbij.
Bijlagen
pecel karangsari niet pedis.jpg
pecel karangsari niet pedis.jpg (251.96 KiB) 166 keer bekeken
lontong.png
lontong.png (442.27 KiB) 166 keer bekeken
Pura Vida !

Edwin & Marian
Jesse

Knaus Sky Ti 700 Meg, 180 pk, verzwaard chassis
Plaats reactie