Votronic op Euro 6 aansluiten

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Gebruikersavatar
't Busje
Berichten: 4920
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 20:46
Locatie: Velsen

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door 't Busje » di 20 nov 2018, 17:16

Is er niet ergens een gesimuleerde D+ beschikbaar, die gebruikt wordt voor het schakelen van de koelkast, het trapje en de schotelantenne?
Evert

Hobby Siesta A55 GS Sport, Fiat Ducato 130 MultiJet (2014)

myway
Berichten: 9512
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » di 20 nov 2018, 17:49

Voor mijn camper heb ik hem niet nodig.
Daar zit al jaren een diodebrug in.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 27571
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door Kroppie » di 20 nov 2018, 18:25

en een gesimuleerde D+ is ook te maken met het oliedruk contact, iets meer werk als een gewone D+ vanaf de dynamo, maar goed mogelijk.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Gebruikersavatar
travelscout
Berichten: 1641
Lid geworden op: di 25 mar 2014, 8:53
Locatie: Barendrecht

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door travelscout » wo 21 nov 2018, 16:39

Hmmm....in de topic titel lees ik toch Euro6.
Mis ik iets?
Paul.

myway
Berichten: 9512
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » wo 21 nov 2018, 16:46

Dat is wat votronic aangeeft.
Zeer geschikt voor euro 6

Gebruikersavatar
't Busje
Berichten: 4920
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 20:46
Locatie: Velsen

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door 't Busje » wo 21 nov 2018, 19:51

myway schreef:
di 20 nov 2018, 17:49
Voor mijn camper heb ik hem niet nodig.
Daar zit al jaren een diodebrug in.
Wat wil je dan met die Votronic? Of zitten we hier voor de kat z'n staart te discussiëren? Een diodebrug is toch wat anders dan een B2B booster.
Evert

Hobby Siesta A55 GS Sport, Fiat Ducato 130 MultiJet (2014)

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 27571
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door Kroppie » wo 21 nov 2018, 20:04

zal werk voor iemand anders zijn, zo begrijp ik het

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

myway
Berichten: 9512
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » wo 21 nov 2018, 22:50

Klop helemaal Jos

Gebruikersavatar
travelscout
Berichten: 1641
Lid geworden op: di 25 mar 2014, 8:53
Locatie: Barendrecht

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door travelscout » do 22 nov 2018, 9:10

Toch jammer dat niemand hier op inging:

"Lekker geduldig laden tot die 100% vol zit. En dan de motor starten (accu´s parallel schakelen) en
constateren dat die huishoudaccu binnen de kortste keren nog maar 80% vol zit.
Das wel raar dan toch of niet?"

Want als je hier niets aan doet, zal die 100% volle huishoudaccu, de 80% volle startaccu willen laden.
En dat kan die pas via het scheidingsrelais, als de motor draait. Eerder niet. Zonde van je zonnestroom.
Door de intelligente dynamo regeling wordt er echter pas geladen als beiden weer onder die 80% komen.
Dat hoeft dus niet te gebeuren als de motor draait. De dynamo gaat immers pas laden als de startaccu onder de 80% vol zit.

Oplossing is m.i. via een vermogensdiode tussen start en huishoudaccu.
Paul.

hathi
Berichten: 6582
Lid geworden op: di 07 dec 2010, 14:53
Locatie: ASTEN

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door hathi » do 22 nov 2018, 11:52

Travelscout,ik lees dat die 80 % vulling uitgeschakeld word ,( mss wat extreem uitgedrukt,maar deze Votronic vlakt de variabele laadstroom bij Euro 6 Is deze „12,6 tot15,5 V “ AF,... tot een vast voltage om de HH te kunnen laden ,tenminste, bij het aanstuitschema voor Euro 6,en dat Moet eigenlijk ook wel,wil het uberhaupt werken,daar heb je gelijk in ?
Laatst gewijzigd door hathi op do 22 nov 2018, 12:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
travelscout
Berichten: 1641
Lid geworden op: di 25 mar 2014, 8:53
Locatie: Barendrecht

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door travelscout » do 22 nov 2018, 12:05

Dus als B2B lader, de Votronic van maar liefst maximaal 40A ook maximaal willen gebruiken, moeten we juist die intelligente dynamo regeling ook nog eens in de ECU software matig (laten) uitschakelen?
Waarom is het niet mogelijk juist bulk te laden (fase 1) met een constante stroom (cc) door B2B laders.
En voor een tweede fase met een constante spanning (cv).
De voertuig software (de intelligente dynamo regeling), zal dan vast de dynamo harder laten werken het geen ten goede komt aan het sneller vol krijgen van een huishoudaccu. Zonder verdere aanpassingen....

Wat mij betreft allemaal afblijven en koop gewoon een AGM huishoudaccu met wat meer capaciteit.
Monteer een vermogensdiode => klaar!
Laatst gewijzigd door travelscout op do 22 nov 2018, 12:13, 2 keer totaal gewijzigd.
Paul.

hathi
Berichten: 6582
Lid geworden op: di 07 dec 2010, 14:53
Locatie: ASTEN

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door hathi » do 22 nov 2018, 12:10

Paul ,daar zit nu juist de Clou,deze votronic doet dat voor je,,!! Lees bovenstaande,,en aangezien Votronic een naam heeft hoog te houden,ga ik daar ook vanuit
Hans

Gebruikersavatar
travelscout
Berichten: 1641
Lid geworden op: di 25 mar 2014, 8:53
Locatie: Barendrecht

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door travelscout » do 22 nov 2018, 12:14

Mja. met die 40A lijkt me dat allemaal een beetje weinig om je naam echt een beetje hoog te kunnen houden.
Paul.

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 27571
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door Kroppie » do 22 nov 2018, 12:23

votronic houd zijn naam hoog, jij wil de amperes maar hoog houden, en votronic heeft ook zwaardere mocht iemand die nodig hebben.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Plaats reactie