Votronic op Euro 6 aansluiten

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
myway
Berichten: 9782
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » vr 05 okt 2018, 17:41

Hallo gebruikt iemand al deze of heeft een aansluitschema?

Afbeelding

Gebruikersavatar
't Busje
Berichten: 5016
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 20:46
Locatie: Velsen

Re: Votronic euro 6

Bericht door 't Busje » vr 05 okt 2018, 17:59

Ik zou even hier zoeken.
Laatst gewijzigd door 't Busje op vr 05 okt 2018, 18:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Evert

Hobby Siesta A55 GS Sport, Fiat Ducato 130 MultiJet (2014)

Gebruikersavatar
henk en lila
Berichten: 2114
Lid geworden op: vr 10 okt 2008, 13:19
Locatie: Oost Noord-Brabant (NL)
Contact:

Re: Votronic euro 6

Bericht door henk en lila » vr 05 okt 2018, 19:26

Speciaal voor euro 6 en wel een D+ nodig?
Groet, Henk
nu: Citroën Jumper L2H2 (2008) zelfbouw (nog niet af); daarvoor: Toyota Hiace LWB (2000) (hoog dak).

myway
Berichten: 9782
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic euro 6

Bericht door myway » vr 05 okt 2018, 20:51

Ja, dat vond ik ook al vreemd

myway
Berichten: 9782
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Votronic Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » za 06 okt 2018, 8:57

Inmiddels een handleiding gevonden.

https://www.votronic.de/images/Anleitun ... r/3324.pdf


En idd moet hij via de D+ worden aangesloten.
Volgens mij zit er op een dynamo tegenwoordig geen D+ meer
Hoe ze er bij Votronic dan bijkomen om dat via een D+ te doen?

Er zijn natuurlijk D+ simulators maar dat komt er dan nog wel bij.
Zijn er al mensen die hem gebruiken?

myway
Berichten: 9782
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » za 06 okt 2018, 9:05

Hmm link werkt bij mij niet, misschien deze.
https://www.votronic.de/index.php/de/pr ... neu-marine

Gebruikersavatar
't Busje
Berichten: 5016
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 20:46
Locatie: Velsen

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door 't Busje » za 06 okt 2018, 10:31

Als je even verder kijkt, zie je dat aansluiting van de D+ niet vereist is. Het apparaat reageert dan op de spanning van de startaccu/dynamo.
Steuer-Anschlüsse an 5pol. Klemmleiste erstellen, u. a.:
Klemme „D+“: 1) anschließen: automatische Gerätesteuerung durch Signal Fahrzeug D+.
2) frei lassen: automatische Gerätesteuerung durch Betriebsspannung.
Evert

Hobby Siesta A55 GS Sport, Fiat Ducato 130 MultiJet (2014)

myway
Berichten: 9782
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » za 06 okt 2018, 16:48

Wel vreemd, als het ding reageert op het oplopen van de spanning dat je dan in alle schema’s die in de beschrijving staat een “licht-maschine” met D+ aangeeft.
Overigens nooit geweten dat een dynamo in het Duits licht-maschine heet

Gebruikersavatar
janmetdoka
Berichten: 1481
Lid geworden op: zo 13 feb 2011, 11:45

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door janmetdoka » za 06 okt 2018, 17:00

"Wer lesen kann, ist klar im Vorteil." :wink:
Ubi bene, ibi patria.

Gebruikersavatar
FredV
Berichten: 541
Lid geworden op: do 13 jul 2017, 22:19

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door FredV » ma 08 okt 2018, 12:21

JaJa

myway
Berichten: 9782
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » di 09 okt 2018, 10:36

Niemand al ervaring met dat ding?
Ik denk dat we er maar eens een gaan bestellen, kunnen we zelf gaan testen.
Als ik zie dat het handig is om er cyrix bij te monteren onder bepaalde omstandigheden???

Gebruikersavatar
kampo
Berichten: 3360
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 21:01
Locatie: Brussel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door kampo » di 09 okt 2018, 11:42

Dit is een economy B2B van Votronic.
Inderdaad, het zwakke punt is dat je met in en uitschakelen op basis van spanning (en er is geen D+ voorhanden) in de fout kan gaan.
Zeker niet met intelligente accu en dynamo management op die moderne voertuigen.
Ieder voertuigmerk werkt met zijn eigen filosofie en daar valt geen rechte lijn in te trekken.
Je weet nooit zeker of de motor draait of dat hij gestopt is.
Het resultaat is dat het inschakelen en uitschakelen op verkeerde ogenblikken kan gebeuren wat verlies aan lading oplevert.
Voordeel is de erg lage prijs.
Groeten Kampo

myway
Berichten: 9782
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07
Locatie: Breugel

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door myway » di 09 okt 2018, 13:01

Erg lage prijs valt ook wel mee, het zal richting de 200€ gaan.
Een D+ simulator zal mijn inziens ook geen oplossing zijn, omdat die met het zelfde probleem te maken heeft.

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 28745
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Votronic op Euro 6 aansluiten

Bericht door Kroppie » di 09 okt 2018, 13:08

en een contact maken met de oliedruk schakelaar, is er oliedruk dan draait de motor, schakelt bij motor uit naar massa, met een afvalcontact van een relais is er wel wat te versieren.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, en geeft nooit problemen.

too old to worry about anything

Plaats reactie