spanningscontrole

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Lommelaar
Berichten: 413
Lid geworden op: vr 06 jan 2006, 15:55
Locatie: Lommel

spanningscontrole

Bericht door Lommelaar » di 14 jan 2020, 19:49

Beste , heb hier ooit tegengekomen , een apparaatje voor in de stekker te steken waarop komt hoeveel volt je hebt , dacht van Alie express
,wie vind dit terug
dank U
jan

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 31857
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: spanningscontrole

Bericht door Kroppie » di 14 jan 2020, 19:58

het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen en geeft dus nooit problemen.

too old to worry about anything

Lommelaar
Berichten: 413
Lid geworden op: vr 06 jan 2006, 15:55
Locatie: Lommel

Re: spanningscontrole

Bericht door Lommelaar » di 14 jan 2020, 20:10

Bedankt Kroppie , dit is wat ik zocht , zal eens kijken of ik het vind bij de Chinees
groetjes
jan

Gebruikersavatar
limos07
Berichten: 2012
Lid geworden op: za 09 aug 2008, 16:56
Locatie: oudste stad van nederland. & overwinteren in portugal + spanje

Re: spanningscontrole

Bericht door limos07 » di 14 jan 2020, 20:17

Die heb ik er ook tussen zitten bij de 230v
In spanje krimpt het voltage wel eens flink naar boven, is mij een paar jaar terug in Calpe gebeurt, en dan knapt de print van de koelkast.
Bij mijn vriend geschiedde dat in Benicarlo.
Klappert het voltage dan gelijk de koelkast op gas.
Het lampje kleurt stevig blauw, en dan kun je ook nog zien of je prik hebt, handig dingetje.
Ooit via een forumlid uit zeeland deze tip gekregen, jaren geleden.
En het werkt. :lol3:

Gebruikersavatar
eef van baal
Berichten: 7289
Lid geworden op: za 06 jun 2009, 9:35
Locatie: Nieuw Bergen LB
Contact:

Re: spanningscontrole

Bericht door eef van baal » di 14 jan 2020, 23:29

en banggood is dus ook een chinees.
"Het forum is net een lopend buffet, je neemt wat je lekker vindt en wat je niet lust laat je liggen."
Werk om te leven, leef niet om te werken.

Gebruikersavatar
dieseltje+
Berichten: 1317
Lid geworden op: zo 22 jan 2017, 22:02
Locatie: Emmeloord

Re: spanningscontrole

Bericht door dieseltje+ » di 14 jan 2020, 23:40

En omdat we altijd voor de goedkoopste gaan :wink:


https://nl.aliexpress.com/item/40000922 ... b201603_53
Hier wordt met liefde DIESEL verbrand.
Vaak ben je te bang.
Groet,
Karel

pwhooftman
Berichten: 843
Lid geworden op: zo 10 mei 2015, 23:26

Re: spanningscontrole

Bericht door pwhooftman » wo 15 jan 2020, 9:17

Als je iets meer uitgeeft kun je het stopcontact nog blijven gebruiken en kun je nog meer meten https://nl.aliexpress.com/item/32896128 ... b201603_55

AadenAnke
Berichten: 3695
Lid geworden op: do 14 aug 2014, 17:41

Re: spanningscontrole

Bericht door AadenAnke » wo 15 jan 2020, 9:40

Meer meten inderdaad b.v. hoeveel watt je trekt/verbruikt. Ik heb er 1 gekregen van de kids voltage, wattage en verbruik over 24 uur leuk hebbedingetje de prijs was onder de 10 euro. Zal vast wel wat afwijken maar goed te gebruiken

Gr. Aad

Gebruikersavatar
Aloys
Site Admin
Berichten: 15477
Lid geworden op: zo 11 mei 2003, 19:02
Locatie: Kampen
Contact:

Re: spanningscontrole

Bericht door Aloys » wo 15 jan 2020, 9:41

Of nóg meer, voor een minder dan een tientje (in €): https://www.ebay.com/itm/AC-Power-Meter ... 3139781912

AadenAnke
Berichten: 3695
Lid geworden op: do 14 aug 2014, 17:41

Re: spanningscontrole

Bericht door AadenAnke » wo 15 jan 2020, 9:50

Ja die dus. :thumbup:

Gr. Aad

Gebruikersavatar
dieseltje+
Berichten: 1317
Lid geworden op: zo 22 jan 2017, 22:02
Locatie: Emmeloord

Re: spanningscontrole

Bericht door dieseltje+ » wo 15 jan 2020, 9:55

pwhooftman schreef:
wo 15 jan 2020, 9:17
Als je iets meer uitgeeft kun je het stopcontact nog blijven gebruiken en kun je nog meer meten https://nl.aliexpress.com/item/32896128 ... b201603_55
Zie bij die niet of je V kan aflezen.
Alleen wat het verbruik is.
Hier wordt met liefde DIESEL verbrand.
Vaak ben je te bang.
Groet,
Karel

Gebruikersavatar
Aloys
Site Admin
Berichten: 15477
Lid geworden op: zo 11 mei 2003, 19:02
Locatie: Kampen
Contact:

Re: spanningscontrole

Bericht door Aloys » wo 15 jan 2020, 10:00

Ik ben Ebay-klant vanwege makkelijk account, gekoppeld aan mijn PayPal. Ik heb er meteen maar eentje besteld... :D
Voor in de camper heb ik het niet nodig, wat wel handig was geweest is een signaal dát er 230V van de paal aanwezig is.
Misschien dat ik daarvoor nog eens een ledje erbij maak, op het schakelpaneel. Ik zie het wel aan de (laad)spanning, met paal zit die gelijk op 14,7V voor mijn AGM-accu.

Ik heb nu een stopcontact, daar zit zo'n schakelstekker met lampje in, van de Action. Het ding is dan zélf ook weer een stopcontact. Als dat lampje brandt heb ik stroom van de paal (of mijn omvormer staat nog aan, maar die heeft ook zelf een ledje op mijn zelfgemaakte schakelpaneel).

Gebruikersavatar
gsm
Berichten: 3593
Lid geworden op: do 07 jul 2005, 0:22
Locatie: Houten
Contact:

Re: spanningscontrole

Bericht door gsm » do 16 jan 2020, 0:42

Ik heb de meter van de foto ingebouwd, gaat de stekker in de paal dan gaat die aan en meet gelijk de voltage en het verbruik.
.
Afbeelding

Op de polen 30 en 87 van de cyrix heb ik op elke pool een volt meter aangesloten die met een schakelaartje aan en uit te zetten is, zo kan ik de HHaccu en de start accu controleren maar ook zien of de cyrix doet wat die moet doen
Dit zijn de voltmeters
.
voltmeter.jpg
voltmeter.jpg (62.97 KiB) 406 keer bekeken
En zo is het schema
.
meter schakeling over cyrix.png
meter schakeling over cyrix.png (5.83 KiB) 406 keer bekeken
Theorie is de basis voor de praktijk
Praktijk is de leermeester voor de theorie

Gebruikersavatar
Peter LMC
Berichten: 6246
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 20:51
Locatie: Parel van de kempen
Contact:

Re: spanningscontrole

Bericht door Peter LMC » do 16 jan 2020, 10:40

Leuk dingetje GSM.
Interessant.
Maar wat hoort er nog meer bij deze meter.
Heb je een link naar het complete apparaat/metertje.

Plaats reactie