Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Gebruikersavatar
JoopBrekken
Berichten: 2715
Lid geworden op: wo 25 feb 2009, 12:57
Locatie: ZW Frl

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door JoopBrekken » zo 20 sep 2015, 22:25

Dank voor de terug koppeling.
Fijn gevoel dat je jezelf kan redden indien nodig.
Houd in gedachten: we doen dit omdat we het leuk vinden!

Gebruikersavatar
Charles Franconi
Berichten: 1191
Lid geworden op: wo 16 jul 2003, 12:37
Locatie: Europa

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door Charles Franconi » di 22 sep 2015, 11:31

Helaas voor mij nog een van de eerste 800 ASR gekocht met metalen unit, alleen (vooralsnog) update bij de dealer.

Charles

Gebruikersavatar
Smurf
Berichten: 334
Lid geworden op: zo 05 sep 2010, 9:52
Locatie: Lommel (België)

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door Smurf » za 26 mar 2016, 17:37

Ik zal het bij mij dan eens moeten nazien welk kastje ik heb maar als je het oude hebt is dit niet vervangbaar met een recentere versie want ik denk dat je dit toch al snel terug verdiend hebt.
Groetjes en nog heel veel reisplezier

Chausson Titanium Ti728EB - Fiat 130 Pk -Euro5+ - 6 vit

Gebruikersavatar
seth_space
Berichten: 2497
Lid geworden op: za 06 aug 2016, 18:40
Locatie: Brabant

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door seth_space » do 14 mar 2019, 20:36

Even dit oudje opgerakeld.
Ik zit in Spanje /aguilas en mijn 68 cm mecatronic met stalen kastje kan geen enkele satelliet vinden. Buren met kleinere schotels hebben geen probleem.
Is dit een skew probleem of is er een update nodig.
Afgelopen week thv van València nog probleemloos astra 23.2 gekeken.
Wie heeft er een tip?
Ook vroeger was niet alles zoals het vroeger was. HvV
“Wisdom is the result of experience and experience the result of bad judgement.”

Gebruikersavatar
Sandor Gora
Berichten: 331
Lid geworden op: za 26 nov 2016, 10:42
Locatie: Vlaardingen

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door Sandor Gora » do 14 mar 2019, 20:57

Hoi Sethspace, wij hadden in Aquillas geen probleem (Oyster schotel met Denson kastje).
vriendelijke groet, Sándor Góra
PLA S741 op Fiat Ducato 3.0 uit 2012

Gebruikersavatar
seth_space
Berichten: 2497
Lid geworden op: za 06 aug 2016, 18:40
Locatie: Brabant

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door seth_space » do 14 mar 2019, 21:09

Dat is wat ik hier ook zie. Zelfs kleinere schotels hebben ontvangst, dus het lijkt gerelateerd aan mijn mecatronic. Ook andere satellieten worden niet gevonden en na een lange zoektocht geeft het systeem het op.
Kan natuurlijk ook een defect zijn.
Ook vroeger was niet alles zoals het vroeger was. HvV
“Wisdom is the result of experience and experience the result of bad judgement.”

Gebruikersavatar
JoopBrekken
Berichten: 2715
Lid geworden op: wo 25 feb 2009, 12:57
Locatie: ZW Frl

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door JoopBrekken » do 14 mar 2019, 21:28

Wij hadden met de Mecatronic in Portugal een paar jaar geleden hetzelfde probleem. Bleek dat de auto skew niet werkte, waarschijnlijk doordat de gps het niet deed. Je kan het zien, voordat de schotel gaat zoeken moet eerst de LNB een stuk verdraaid worden.
Mijn oplossing: stekker van het skew motortje lostrekken en de skew met de hand goedzetten, daarna vond de schotel weer de satelieten.
Omdat de LNB daar flink gedraaid moet worden vind de schotel geen zenders als de LNB nog in z,n 0 stand staat.
Onze schotel was 78 cm, maar werd verkocht als een 85 cm model, bedrog dus.
Houd in gedachten: we doen dit omdat we het leuk vinden!

Gebruikersavatar
seth_space
Berichten: 2497
Lid geworden op: za 06 aug 2016, 18:40
Locatie: Brabant

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door seth_space » do 14 mar 2019, 21:58

Ik denk niet dat mijn versie GPS heeft. Autoskew zie ik zo ook niet. Lnb lijkt scharnierend aan arm te zitten, maar ik zie zo geen verstel optie.
Ook vroeger was niet alles zoals het vroeger was. HvV
“Wisdom is the result of experience and experience the result of bad judgement.”

Gebruikersavatar
JoopBrekken
Berichten: 2715
Lid geworden op: wo 25 feb 2009, 12:57
Locatie: ZW Frl

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door JoopBrekken » do 14 mar 2019, 23:25

Heb je de LNB wel in de juiste stand voor je positie gedraaid?
Voor jou plek en Astra 3 moet dat -21 graden zijn. Met een clinometer app kan je dat precies instellen.
Je moet de LNB rechtsom draaien als je in de schotel kijkt.
Laatst gewijzigd door JoopBrekken op do 14 mar 2019, 23:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Houd in gedachten: we doen dit omdat we het leuk vinden!

Gebruikersavatar
seth_space
Berichten: 2497
Lid geworden op: za 06 aug 2016, 18:40
Locatie: Brabant

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door seth_space » do 14 mar 2019, 23:54

Nee, nog nooit aangeraakt. Waar ligt de grens om de skew te veranderen.?
Ook vroeger was niet alles zoals het vroeger was. HvV
“Wisdom is the result of experience and experience the result of bad judgement.”

Gebruikersavatar
JoopBrekken
Berichten: 2715
Lid geworden op: wo 25 feb 2009, 12:57
Locatie: ZW Frl

Re: Mecatronic schotel vindt Astra1 niet meer

Bericht door JoopBrekken » vr 15 mar 2019, 0:00

Afhankelijk wat nu z,n stand is zou ik denken Noord Spanje.
Houd in gedachten: we doen dit omdat we het leuk vinden!

Plaats reactie