Gesponsorde links
 
Het is nu wo 03 sep 2014, 3:08

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Calira EVS 30/18 DS
BerichtGeplaatst: zo 21 nov 2004, 18:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 15 mei 2003, 21:46
Berichten: 76
Woonplaats: Geldrop
Beste Techneuten,

In onze camper zit een Calira EVS 30/18 DS laad/verzorging apparaat.
Deze zorgt ervoor dat onze huishoudaccu en de startaccu wordt geladen onder het rijden, en als we aan de paal staan.
Nu heb ik een aggregaat onder onze camper gemonteerd dat we ook wel eens tijdens het rijden aan hebben ivm onze dakairco.Momenteel heb ik dit zo aangesloten dat het laad/verzorgings apparaat geen stroom krijgt van het aggregaat. Maar als ik een keer met lege accu's kom te staan zou het toch wel makkelijk zijn om met het aggregaat deze weer te laden.
Mijn vraag is nu kan ik het laad/verzorgings app. gewoon op het stroomcircuit van het aggregaat er bij zetten?? Want als ik het aggregaat tijdens het rijden gebruik heb ik zowel het 12v laden van de motor en tegelijk een 220v laden van het aggregaat mag/kan dit???

Alvast bedankt voor de reakties Eric

_________________
Knaus 685HF Traveller


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 21 nov 2004, 19:27 
Offline

Geregistreerd: vr 08 okt 2004, 13:51
Berichten: 2182
Kan geen kwaad werkt bij ons ook zo. Stekker erin en genieten.

Groetjes, Godfried


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Calira EVS 30/18 DS
BerichtGeplaatst: zo 21 nov 2004, 23:24 
Eric schreef:
Beste Techneuten,

In onze camper zit een Calira EVS 30/18 DS laad/verzorging apparaat.
Deze zorgt ervoor dat onze huishoudaccu en de startaccu wordt geladen onder het rijden, en als we aan de paal staan.
Nu heb ik een aggregaat onder onze camper gemonteerd dat we ook wel eens tijdens het rijden aan hebben ivm onze dakairco.Momenteel heb ik dit zo aangesloten dat het laad/verzorgings apparaat geen stroom krijgt van het aggregaat. Maar als ik een keer met lege accu's kom te staan zou het toch wel makkelijk zijn om met het aggregaat deze weer te laden.
Mijn vraag is nu kan ik het laad/verzorgings app. gewoon op het stroomcircuit van het aggregaat er bij zetten?? Want als ik het aggregaat tijdens het rijden gebruik heb ik zowel het 12v laden van de motor en tegelijk een 220v laden van het aggregaat mag/kan dit???

Alvast bedankt voor de reakties Eric


Hoi,

Agregaat tijdens het rijden ? onderbouw zeker?
Gewoon in de 220V aansluitpunt insteken.
De Calira kun je evt de 220-stekker uittrekken.

Tijdens de rit. via het 220V punt kun je ook anders doen.
De snoer binnenzijde van de aansluit doos opzoeken, die naar de airco loopt. Rest laten zitten. daar een stekker aanzetten, en een draad leggen naar de aansluitdoos waar de draad eerst zat met stopcantact.
Nu kun je kiezen, airco-stekker op 220-paal of op 220-agregaat terwijl de calira gewoon zijn arbeid blijft doen. Die denkt dan dat er geen paal-spanning is tijdens de rit. de airco loopt dan immers op de agregaat.

Zo doe ik dat ook met de omvormer naar 220volt. anders zou deze de accu laden vanuit de accu.

Grtz CPK.


Share
Omhoog
  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  



           


Powered by phpBB © 2014 phpBB Group
Template made by DEVPPL - phpBB.nl Vertaling
[ Time : 0.074s | 13 Queries | GZIP : On ]