Gesponsorde links
 
Het is nu zo 17 dec 2017, 18:42

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 10:28 
Offline

Geregistreerd: di 15 jun 2010, 2:55
Berichten: 114
Je kan de omvormer gebruiken zowel tijdens rijden als aan de paal. Het is niet anders als een electrisch apparaat die stroom van de huisaccu afneemt. Alleen moet je opletten dat de omvormer de accu niet leeg trekt (anders slijt het de accu). Controleren de handleiding van de omvormer op voltage de omvormer zich afsluit. Wat de minimum voltage mag zijn is afhankelijk van de type accu en er zijn voldoende forumleden dit beter kan beantwoorden dan mij.

Als het om het laden van elektrische fietsen gaat, kan je beter de lader direct aan de paal (220v) sluiten dan op de omvormer.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 10:29 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 08 maart 2006, 11:09
Berichten: 11971
Woonplaats: Texel
Soms kan dat wel nuttig zijn, als de paal maar met weinig ampères belast kan worden en je kortstondig iets meer ampères nodig hebt.

_________________
Met vriendelijke groet,
AfbeeldingWe zijn weer onderweg, nu met een Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTDAfbeelding


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 10:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19035
Woonplaats: beemster
dan wel heel kortstondig want die weinige amps die de paal dan kan leveren , daar gaat dan het vermogen waarmee de accu geladen word weer vanaf, of je moet de lader dan uitschakelen.

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 10:39 
Offline

Geregistreerd: di 16 okt 2012, 19:27
Berichten: 799
Woonplaats: ALMERE
Dank voor de antwoorden. Ik gebruik deze de mogelijkheid uitsluitend om mijn laptop aan te sluiten/te gebruiken, ook als ik aan de paal sta en omdat ik dan geen verlengsnoer door de camper hoef te laten lopen. Andere apparaten kunnen zonder problemen rechtstreeks aan 230v stopcontacten.

_________________
ADRIA compact SL, automaat met 3l IVECO motor. Bouwjaar 2009.
Bedenk: Er is geen morgen. Morgen is vandaag!


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 10:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19035
Woonplaats: beemster
:thumbup:

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 11:48 
Offline

Geregistreerd: zo 01 okt 2006, 12:56
Berichten: 1071
Woonplaats: Groningen
Gewoon een stopcontact aanleggen op de plaats waar het nodig is lijkt me handiger.
Eén keer wat meer werk en jarenlang plezier van.

_________________
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraken zonder uitzicht


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 13:25 
Offline

Geregistreerd: zo 30 aug 2009, 10:13
Berichten: 863
Citaat:
Gewoon een stopcontact aanleggen op de plaats waar het nodig is lijkt me handiger
Is misschien helemaal geen plek. En wat kan er nu handiger zijn dan gebruiken wat er al is.


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 13:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19035
Woonplaats: beemster
geen plek voor een stopcontact in een camper?, wel een heel kleine camper dan, of hij zit echt al helemaal vol. :D

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 12 nov 2017, 14:18 
Offline

Geregistreerd: di 16 okt 2012, 19:27
Berichten: 799
Woonplaats: ALMERE
Tec schreef:
Gewoon een stopcontact aanleggen op de plaats waar het nodig is lijkt me handiger.
Eén keer wat meer werk en jarenlang plezier van.

De zaak is, dat het stopcontact van de omvormer nu net op de plaats zit waar het nodig is.....

_________________
ADRIA compact SL, automaat met 3l IVECO motor. Bouwjaar 2009.
Bedenk: Er is geen morgen. Morgen is vandaag!


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: ma 13 nov 2017, 1:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 19 jun 2013, 8:11
Berichten: 1052
Woonplaats: Denderleeuw - Belgie
Vraagje
Hoe komt er uit dat stopcontact van je omvormer 230V?

Via de omvormer die van 12V nu 230V maakt?
Of
Via een inwendige schakelaar die het stopcontact met de buitenspanning verbind?

In het tweede geval is alles in orde, in het eerste geval slurp je je batterij leeg.
Of
Laad de accu op via een oplaadapparaat dat op de buitenspanning is aangesloten?
Zo ja plaats dan een extra stopcontact

Gegroet
Guido

_________________
Fiat Ducato 2,8 D - 64kW - 87pk - Alko - Flensburger Koffer - 8140.63 -12/2000 - Gebo dakramen - schapenwol
(4x100wp) 400wp - 220A agm - Steca PR-3030 - Waeco CRX65 compressorkoelkast - Planar 44D
244.731 km 6/8/17
klik voor reparatiehandboek Ducato van1994 tot 2002 of Ducato 603.45.278
Wij waren in B- NL-FR-D-PL-ES-SK-CZ en net aan de grens met UA :)


Share
Omhoog
 Profiel WWW  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: ma 13 nov 2017, 9:33 
Offline

Geregistreerd: di 16 okt 2012, 19:27
Berichten: 799
Woonplaats: ALMERE
Guido, zal ik moeten nagaan. Heb een victron phoenix inverter 12/375. Volgens info schakelt de victron automatisch uit bij te lage of te hoge accuspanning danwel te hoge omgevingstemperatuur....

_________________
ADRIA compact SL, automaat met 3l IVECO motor. Bouwjaar 2009.
Bedenk: Er is geen morgen. Morgen is vandaag!


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: ma 13 nov 2017, 10:17 
Offline

Geregistreerd: wo 31 mei 2006, 20:07
Berichten: 7519
Woonplaats: Breugel
De 12/375 is een kleine omvormer.
Het is natuurlijk mogelijk om die dat stopcontact van stroom te laten voorzien als de wagen aan de 230 paalstroom zit.
Er wordt dan wel een aantal keer omgevormd, met wat verlies tot gevolg maar dat maakt in die situatie niet uit.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 19 nov 2017, 12:59 
Offline

Geregistreerd: di 10 okt 2017, 8:32
Berichten: 17
Woonplaats: Belgisch Limburg
Guus-Kitty schreef:
Het lijkt inderdaad zinloos, maar ik vraag dit omdat de stopcontacten van de omvormer veel gunstiger zijn geplaatst voor bepaalde apparaten dan de 230v stopcontacten. Ik moet dan met verlengsnoer werken.
Derhalve de vraag of het een probleem oplevert.........


Ik wil ook een omvormer aanschaffen en wel voor 2 eclectische fietsen op te laden.
De laders van die fietsen zouden 2Ah leveren.
Welke omvormer kan ik dan het best gebruiken?
Verder wordt die omvormer niet gebruikt.
Tja ik ben een leek op dat vlak.

_________________
Het moet niet altijd veel zíjn om gelukkig te zijn!


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: omvormer gebruiken als ik rij?
BerichtGeplaatst: zo 19 nov 2017, 13:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19035
Woonplaats: beemster
de lader laad met 2 ampere ,een 36 volt fietsaccu word geladen met 42 volt, en meestal 2 ampere
42 volt maal 2 ampere is 84 watt, komt zeg maar 15% omvormverlies bij maakt zeg maar voor 1 lader 100 watt, neem voor 2 fietsen dus een omvormer welke die 200 watt op zijn gemak kan laden electronica moet je niet te zwaar belasten , ik zou een omvormer van minimaal 375 watt nemen, liefst 500.
en denk ook aan de accu, 200 watt is bijna 17 ampere, als die accu,s 5 uur moeten laden gaat er 84Ah uit je hh accu, daar je max 50% mag ontladen voor een beetje levensduur van je hhaccu ,zou die dus zo,n 200Ah moeten zijn, want je hebt ook je gewone verbruikers nog.
heel verhaal geworden.

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Share
Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Klaashbos en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  



               


Powered by phpBB © 2014 phpBB Group
Template made by DEVPPL - phpBB.nl Vertaling
[ Time : 0.027s | 15 Queries | GZIP : On ]