Gesponsorde links
 
Het is nu zo 17 dec 2017, 16:55

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 76 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 18:50 
Offline

Geregistreerd: di 17 sep 2013, 20:32
Berichten: 31
Wie kan mij een antwoord geven op onderstaande situatie.

Onlangs hebben wij een nieuwe HHaccu laten vervangen door een gerenommeerde camperdealer. Deze is vervangen en rekening is betaald. Tot zover ok.
Wij hebben op het terrein zelf alles getest en kwamen we tot de ontdekking dat het bedieningspaneel het niet doet. Door meer dingen te checken zagen wij ook dat de verlichting het niet deed.
Bij navraag vertelden ze ons dat dit los staat van de plaatsing van de nieuwe HHaccu. De printplaat kan ten aller tijde ineens stuk gaan. Ook is de omvormer stuk waardoor wij geen 12v meer hebben.
zij geven aan dat het niet werken van de bedieningspaneel het niet doet omdat de omvormer stuk is/was en dat dit niets te maken heeft met de vervanging van de HHaccu. De monteur gaf toe dat hij wat "losse" draadjes had verwijderd omdat deze geen functie hadden en om er een grote "dradenkluwe" was heeft hij deze weggehaald. In mijn ogen als leek is er daar iets misgegaan, maar dat kan ik niet checken. :bang:
Hierna begeeft de omvormer en het bedieningspaneel het
- omvormer doet het niet meer. Zij zeggen dat dit los staat van het vervangen van de accu
- bedieningspaneel functioneert niet meer

Omdat wij toch op korte termijn met vakantie wilden hebben zij de omvormer "uitgeschakeld" en alles alleen laten functioneren op walstroom. Na de vakantie konden we dan beslissen of de omvormer er weer tussen moet. Maar zij moeten dan de omvormer en het bedieningspaneel dat opsturen naar ???? (ben naam van het bedrijf kwijt) zij moeten toch ook de omvormer kunnen doormeten en aansluiten om het bedieningspaneel te testen?!

Na het uitschakelen van de omvormer komen er allerlei andere zaken "oppoppen" die niet/niet goed functioneren. Alleen ik weet niet of dit te maken kan hebben met de nieuwe HHaccu en het verwijderen van de omvormer
. het volgende functioneert niet goed meer: :x
- elektrisch opstapje wat je uitklapt bij stilstaan blijft piepen bij het uitklappen. (dit gebeurt anders alleen bij weg rijden en opstapje is uitgeklapt)
- de waterpomp blijft "brommen" na gebruik. Normaal stopt dit na enige seconden
- LED verlichting bij slaapgedeelte en dinette doet het niet meer
- afzuigkap met verlichting doet het niet

Omdat wij er zelf te weinig verstand van dit alles hebben en alles wel weer willen laten functioneren zoals wij de camper bij de dealer hadden gebracht zijn alle adviezen welkom.

Waar kunnen er zaken misgegaan zijn na het plaatsen van een nieuwe huishoudaccu? :crazy:

Alvast bedankt,
Bobo3131


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 18:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19028
Woonplaats: beemster
plus en min verkeerd om aangesloten is de meestvoorkomende fout bij dat soort akties.
fout van de monteur, zou verder niet weten wat je nog meer fout kan doen bij een accuwissel.

of bij het knippen in de kluwen is er sluiting gemaakt , hoe dan ook je hebt de boel heel gebracht met een oude accu, nu moet ie weer terugkomen heel met een nieuwe accu.

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Laatst bijgewerkt door Kroppie op di 05 sep 2017, 18:57, in totaal 1 keer bewerkt.

Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 18:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 19 jun 2013, 8:11
Berichten: 1052
Woonplaats: Denderleeuw - Belgie
Alhoewel je toch wel een .... Moet zijn om die plus en min klem te verwisselen.
Eigenlijk kan je dat bijna niet maar zeg nooit nooit.
In elk'geval ik dacht net hetzelfde als Jos.

Gegroet
Guido

_________________
Fiat Ducato 2,8 D - 64kW - 87pk - Alko - Flensburger Koffer - 8140.63 -12/2000 - Gebo dakramen - schapenwol
(4x100wp) 400wp - 220A agm - Steca PR-3030 - Waeco CRX65 compressorkoelkast - Planar 44D
244.731 km 6/8/17
klik voor reparatiehandboek Ducato van1994 tot 2002 of Ducato 603.45.278
Wij waren in B- NL-FR-D-PL-ES-SK-CZ en net aan de grens met UA :)


Share
Omhoog
 Profiel WWW  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 18:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19028
Woonplaats: beemster
nou je hebt er artiesten bij hoor, en soms zijn de polen op een accu verwisseld en dan passen de klemmen wel niet ,maar even erop en het is foute boel.

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 12 mei 2015, 13:39
Berichten: 164
En hierdoor als "kers op de taart": heel veel gevolg-schade. :bang:
Het is net iets teveel toeval dat het niets met het wisselen van de accu te maken zou hebben.
Wens TS succes met het welles/nietes van de camperdealer en om deze chaos te herstellen.


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:37 
Offline

Geregistreerd: di 17 sep 2013, 20:32
Berichten: 31
Bedankt voor alle antwoorden. :bow:

Kan je zien dat als er onlangs kortsluiting is ontstaan bij de omvormer door verkeerd monteren? Of "klapt" er alleen een zekering eruit, maar die is te vervangen.

nog een vraagje....
als de HHaccu is vervangen kan een bedieningspaneel het toch wel doen ook al is de omvormer stuk? Ik bedoel dat je wel de tijd/verlichting van de display kan zien. Dat je de waterpomp niet kan gebruiken omdat de bedieningspaneel niet doet zal aan de omvormer liggen, maar daarom kan toch de verlichting het toch doen? Die is toch rechtstreeks aangesloten op de HHaccu? :-?

alvast bedankt

Bobo3131


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 19 jun 2013, 8:11
Berichten: 1052
Woonplaats: Denderleeuw - Belgie
Ik denk dat jij nu best iemand naar je camper laat kijken met wat technische kennis.
En liefst een onafhankelijke, je gerenomeerde camper-dinges zou ik nu eventjes niet raadplegen.

_________________
Fiat Ducato 2,8 D - 64kW - 87pk - Alko - Flensburger Koffer - 8140.63 -12/2000 - Gebo dakramen - schapenwol
(4x100wp) 400wp - 220A agm - Steca PR-3030 - Waeco CRX65 compressorkoelkast - Planar 44D
244.731 km 6/8/17
klik voor reparatiehandboek Ducato van1994 tot 2002 of Ducato 603.45.278
Wij waren in B- NL-FR-D-PL-ES-SK-CZ en net aan de grens met UA :)


Share
Omhoog
 Profiel WWW  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19028
Woonplaats: beemster
als de ebl (het elektroblok dat alles regelt en via dit blok zit bijna alles aangesloten ook waterpomp en bedieningspaneel), als dat blok niet werkt werkt de rest dus ook niet.
of als er ergens een hoofdzekering uitligt , zoals genoemd naar iemand met kennis van zaken, die kan meten en oorzaken opsporen.

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Laatst bijgewerkt door Kroppie op di 05 sep 2017, 19:48, in totaal 1 keer bewerkt.

Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 30 sep 2016, 20:01
Berichten: 1459
Woonplaats: Brussel
Het is niet zo eenvoudig om hier een antwoord op te geven.
Omvormers gaan wel eens stuk door overbelasting op een versleten accu, of dat hier zo is ?
Het betreft toch wel veel en erg verschillende punten om die nu allemaal te gaan toewijzen op 1 accuvervanging.
We weten niets van de historiek; misschien heb je lang rondgereden met een defecte huishoudaccu ?
Best eens naar een camper electro specialist stappen en alles laten nakijken.

_________________
Groeten Kampo


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:48 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 26 maart 2005, 13:28
Berichten: 1592
Woonplaats: Portimão, Portugal
Zo maar een vraagje..
Heb je een zonnepaneel?

_________________
Groeten van Joske!
Naast camperen en geocachen, ook fan van een van Nederlands mooiste producten:
Afbeelding

Afbeelding


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 27 jun 2016, 11:30
Berichten: 1257
Soms kan je het zien doordat er een hap uit de klem is "gelast".
Ik zou de monteur er op aanspreken dat het paneel en de omvormer naar behoren werkte, en het probleem niet bij jullie neerleggen.
Laat voor de zekerheid de zekeringen nalopen.


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 19:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19028
Woonplaats: beemster
het was voor zover ik begrepen heb allemaal goed toen de camper gebracht werd en na een nieuwe accu de problemen conclusie?, lijkt me duidelijk.
of ik heb iets niet goed begrepen, kan ook natuurlijk.

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 20:08 
Offline

Geregistreerd: di 17 sep 2013, 20:32
Berichten: 31
gaan we morgen gelijk doen.

gaan naar een andere gerenommeerde camperdealer bij ons in de buurt. De omvormer hebben wij meegenomen toen deze uit de camper is verwijderd.

Als ze straks nu maar niet gaan zeuren dat de omvormer stuk is gegaan omdat een ander deze heeft opengemaakt, dan kunnen zij weer zeggen dat deze misschien is stukgegaan tijdens het checken door een andere camperdealer en dat de omvormer niet stuk is.

zij kunnen zeggen "Ja, dan lag het toch aan het bedieningspaneel." en dat is dan weer niet te checken.

en zo is het cirkeltje weer rond.


Share
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Omvormer stuk na plaatsing nieuwe huishoudaccu?!
BerichtGeplaatst: di 05 sep 2017, 20:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 27 aug 2004, 18:41
Berichten: 19028
Woonplaats: beemster
was alles in orde behalve de accu toen de camper gebracht werd.?

en de omvormer heeft dat bedrijf eruit gehaald omdat ze zeiden dat hij stuk was , dus moeten ze niet gaan zeuren , hij was bij hun al stuk.

jos

_________________
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in zit.

eu , maakt meer kapot dan u lief is


Laatst bijgewerkt door Kroppie op di 05 sep 2017, 20:16, in totaal 1 keer bewerkt.

Share
Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 76 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: mama en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  



               


Powered by phpBB © 2014 phpBB Group
Template made by DEVPPL - phpBB.nl Vertaling
[ Time : 0.034s | 14 Queries | GZIP : On ]